Min opskrift på oksemørbradgryde med champignon og gulerødder. En kalorielet udgave og med en tilberedningstid på omkring 30 minutter.
Oksemørbradgryde med champignon og gulerødder er en nem og hurtig gryderet med masser af smag, og det er en god måde at bruge rester af en oksemørbrad.
Det kan være hvis du har lavet en chateaubriand, hvor enderne af mørbraden så kan skæres i tern og anvendes i denne ret. Du kan iøvrigt også bruge kalvemørbrad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.
Se også mine opskrifter på:
- Mørbradgryde med svinemørbrad
- Oksegryde med rødvin og grøntsager
- Bistrogryde med oksekød
- Helstegt oksemørbrad
Opskrift på oksemørbradgryde
Oksemørbradgryde
Ingredienser
- 600 g oksemørbrad - i tern
- 200 g champignon - i skiver
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg - hakket
- 4 fed hvidløg - i skiver
- 200 g gulerødder - i tern
- 2 spsk tomatpasta - koncentreret
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl oksebouillon - 5 dl vand + 1 terning
- 2 tsk timian - tørret
- 2 tsk paprika
- 2 spsk engelsk sauce
- 0,5 dl fløde - kan udelades
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde
- Til oksemørbradsgryde starter du med at skære oksemørbraden ud i mindre tern. Brug evt. en rest af mørbrad, og her kan du selvfølgelig også bruge en rest kalvemørbrad. Gør også de øvrige ingredienser klar.
- Brun kødet hurtigt på en meget varm pande, så det får stegeskorpe. Krydres med salt og peber og kommes i en gryde. Jeg bruner kødet af på en pande for at opnå mere stegesmag, men du kan også gøre det hele i gryden. Her lægges kødet så til side efter bruning.
- Brun så champignon grundigt på den varme pande, hvorefter der tilsættes lidt olie. Steg så løg og hvidløg med et minuts tid uden løget tager farve. Kommes ligeledes i gryden.
- Fjern panden og sæt gryden på kogepladen, hvor gulerødder og tomatpasta tilsættes. Varm op ved en god varme og vend rundt.
- Drys hvedemel over, vend rundt og hæld oksebouillon ved. Gerne en varm bouillon, så temperaturen i gryden ikke sænkes.
- Rør rundt og tilsæt timian sammen med paprika, engelsk sauce og lidt fløde. Fløden runder lige smagen af, men kan undværes.
- Kog op, skru lidt ned for varmen og lad nu oksemørbradgryden simre under låg i ca. 30 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Oksemørbradgryde serveres straks sammen med kogte ris og grøntsager, og her kan jeg blandt andet anbefale kogt rosenkål, der passer fint til retten.
En kartoffelmos er dog heller ikke dum til gryderetten. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Käthe Kristensen
Hej. Kan retten laves dagen før, og så varmes op🤔?
Käthe Kristensen
Det kan man så godt. Tilbered retten til og med punkt 6. Næste dag får den så lige de sidste 30 min. Jeg tilsatte også først fløden på andendagen.Super ret😁
Laila Olai
Hvilkelig en god opskrift og nem. Vi skal have den igen når vores datter og svigersøn kommer hjem fra Norge ❤️❤️❤️
Lone Mathilde Marie Jørgensen
En rigtig dejlig varmende og mættede ret med kartoffelmos. Det lige det man trænger til i sådan et vejr. Her I Nordjylland er vejret nærmest lagt i dybfryseren. Der bidende koldt. God dag til dig 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Tak for de pæne ord, og ja, I er hårdt ramt i det nordjyske. Det er blevet noget af et vintervejr.
Men her er jo sådan god gryderet jo altid god 🙂
Alt det bedste til dig
Holger