Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Oksemørbradgryde med champignon og gulerødder

Oksemørbradgryde med champignon og gulerødder

billede med oksemørbradgryde
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 2. januar 2024
Oversigt over indhold
  • Min opskrift på oksemørbradgryde med champignon og gulerødder. En kalorielet udgave og med en tilberedningstid på omkring 30 minutter.
  • Oksemørbradgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Min opskrift på oksemørbradgryde med champignon og gulerødder. En kalorielet udgave og med en tilberedningstid på omkring 30 minutter.

Oksemørbradgryde med champignon og gulerødder er en nem og hurtig gryderet med masser af smag, og det er en god måde at bruge rester af en oksemørbrad.

Det kan være hvis du har lavet en chateaubriand, hvor enderne af mørbraden så kan skæres i tern og anvendes i denne ret. Du kan iøvrigt også bruge kalvemørbrad.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede er der forslag til tilbehør.

Se også mine opskrifter på:

  • Mørbradgryde med svinemørbrad
  • Oksegryde med rødvin og grøntsager
  • Bistrogryde med oksekød
  • Helstegt oksemørbrad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksemørbradgryde

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 533
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g oksemørbrad - i tern
  • 200 g champignon - i skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - i skiver
  • 200 g gulerødder - i tern
  • 2 spsk tomatpasta - koncentreret
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl oksebouillon - 5 dl vand + 1 terning
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2 tsk paprika
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 0,5 dl fløde - kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til oksemørbradsgryde starter du med at skære oksemørbraden ud i mindre tern. Brug evt. en rest af mørbrad, og her kan du selvfølgelig også bruge en rest kalvemørbrad. Gør også de øvrige ingredienser klar.
  2. Brun kødet hurtigt på en meget varm pande, så det får stegeskorpe. Krydres med salt og peber og kommes i en gryde. Jeg bruner kødet af på en pande for at opnå mere stegesmag, men du kan også gøre det hele i gryden. Her lægges kødet så til side efter bruning.
  3. Brun så champignon grundigt på den varme pande, hvorefter der tilsættes lidt olie. Steg så løg og hvidløg med et minuts tid uden løget tager farve. Kommes ligeledes i gryden.
  4. Fjern panden og sæt gryden på kogepladen, hvor gulerødder og tomatpasta tilsættes. Varm op ved en god varme og vend rundt.
  5. Drys hvedemel over, vend rundt og hæld oksebouillon ved. Gerne en varm bouillon, så temperaturen i gryden ikke sænkes.
  6. Rør rundt og tilsæt timian sammen med paprika, engelsk sauce og lidt fløde. Fløden runder lige smagen af, men kan undværes.
  7. Kog op, skru lidt ned for varmen og lad nu oksemørbradgryden simre under låg i ca. 30 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 533kcalKulhydrater: 16gProtein: 32gFedt: 38gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 15gKolesterol: 119mgNatrium: 1336mgKalium: 1079mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 8833IUVitamin C: 16mgCalcium: 83mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Oksemørbradgryde serveres straks sammen med kogte ris og grøntsager, og her kan jeg blandt andet anbefale kogt rosenkål, der passer fint til retten.

En kartoffelmos er dog heller ikke dum til gryderetten. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

FAQ

Kan man fryse oksemørbradgryde?

Ja, du kan sagtens fryse rester af oksemørbradgryden. Kom den i en tæt beholder, og du kan varme retten i en gryde. Tilsæt eventuelt lidt mere væde ved opvarmningen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Käthe Kristensen skriver

    februar 20, 2025 at 3:36 pm

    Hej. Kan retten laves dagen før, og så varmes op🤔?

    Svar
    • Käthe Kristensen skriver

      marts 30, 2025 at 12:32 pm

      Det kan man så godt. Tilbered retten til og med punkt 6. Næste dag får den så lige de sidste 30 min. Jeg tilsatte også først fløden på andendagen.Super ret😁

      Svar
  2. Laila Olai skriver

    juni 08, 2024 at 4:55 pm

    Hvilkelig en god opskrift og nem. Vi skal have den igen når vores datter og svigersøn kommer hjem fra Norge ❤️❤️❤️

    Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    januar 05, 2024 at 10:42 am

    En rigtig dejlig varmende og mættede ret med kartoffelmos. Det lige det man trænger til i sådan et vejr. Her I Nordjylland er vejret nærmest lagt i dybfryseren. Der bidende koldt. God dag til dig 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 05, 2024 at 1:30 pm

      Hej Lone
      Tak for de pæne ord, og ja, I er hårdt ramt i det nordjyske. Det er blevet noget af et vintervejr.
      Men her er jo sådan god gryderet jo altid god 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required