Min opskrift på oksekød med kål, og retten er meget nem. Hakket oksekød steges i en pande med hvidkål og andre grøntsager. Komplet hovedret.
Oksekød med kål er en nem og meget sund hverdagsret, hvor du steger hakket oksekød med hvidkål.
Retten er såmænd også ret hurtig at lave, og den passer meget sig selv til sidst, hvor du så kan rydder køkkenet og dække bord.
Anvend gerne hakket oksekød med en fedtprocent på omkring de 10, og hvidkål kan eventuelt erstattes med spidskål, hvis du gerne vil have det.
Og det kan da godt være, du tænker, at det lyder som en lidt kedelig ret, men tro mig, den kan sagtens blive en ny livret hjemme hos dig, for det smager virkelig godt.
Samtidig er det en god måde at spise mere kål på.
Se også de populære opskrifter på:
- Hakket oksekød og spidskål
- Hakket oksekød med hvidkål
- Alt i et fad med oksekød
- Fyldt spidskål med oksekød
Opskrift på oksekød med kål
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Oksekød med kål
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 bundt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 1 lille hvidkål
- 3 tsk karry
- 5 dl bouillon
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en stor stegepande frem, så der er god plads til hele retten.
- Varm panden op og kom en lille sjat olivenolie på. Brun nu hakket oksekød grundigt, så det danner smag og stegeskorpe.
- Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver og kommes ved det hakkede kød sammen med finthakket hvidløgsfed.
- Gulerødder skæres i mindre tern og kommes ligeledes ved. Lad det sautere et par minutter.
- Hvidkål deles i kvarte og stokken skæres fra. Snit derefter hvidkålen i tynde strimler, der lægges i panden. Måske skal du ikke bruge hele hvidkålen, det afhænger af størrelsen. Men brug en passende mængde kål.
- Lad hvidkålen falde lidt sammen mens du røre rundt, tilsæt karry og hæld derefter bouillon og lidt engelsk sauce ved.
- Når dit oksekød med kål koger skrues lidt ned for varmen, og retten skal nu simre i cirka 25 minutter.
- Smages til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt mere karry, afhængig af hvor stærk du ønsker dit oksekød med kål.
- Til sidst vendes en potte finthakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Oksekød med kål kan faktisk serveres som den er, men det smager godt med et stykke nybagt brød til.
Eventuelt et stykke hjemmebagt grydebrød eller mine skønne kærnemælksbrød. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Annegrete Larsen skriver
Jeg synes dine opskrifter er lige til at gå til, jeg er glad for indkøbslisten, hvor jeg ser, hvad jeg mangler. Alle dine sammenkogte retter er rigtig super, da min mand er ret kræsen, og ofte ikke ser, hvad der er i, men spiser med velbehag. Vi er kun 2 i husholdningen, og sammenkogt er super at dele til 2 dage.
Tusind tak 😊
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Annegrete
Det er jeg super glad for at høre - oprigtigt mange tak for de pæne ord.
Jeg fortsætter med at gøre mit bedste.
Og dejligt din mand spiser dem med velbehag.
Alt det bedste
Holger
Leo skriver
Jeg brugte spidskål dét var godt.