Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Oksekød med kål

Oksekød med kål

oksekød med kål
4.8 fra 69 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
494
SHARES
FacebookMessenger494PinterestEmailSMS

Min opskrift på oksekød med kål, og retten er meget nem. Hakket oksekød steges i en pande med hvidkål og andre grøntsager. Komplet hovedret.

Oksekød med kål er en nem og meget sund hverdagsret, hvor du steger hakket oksekød med hvidkål.

Retten er såmænd også ret hurtig at lave, og den passer meget sig selv til sidst, hvor du så kan rydder køkkenet og dække bord.

Anvend gerne hakket oksekød med en fedtprocent på omkring de 10, og hvidkål kan eventuelt erstattes med spidskål, hvis du gerne vil have det.

Og det kan da godt være, du tænker, at det lyder som en lidt kedelig ret, men tro mig, den kan sagtens blive en ny livret hjemme hos dig, for det smager virkelig godt.

Samtidig er det en god måde at spise mere kål på.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hakket oksekød og spidskål
  • Hakket oksekød med hvidkål
  • Alt i et fad med oksekød
  • Fyldt spidskål med oksekød

Opskrift på oksekød med kål

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Oksekød med kål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 69 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Min opskrift på oksekød med kål, og retten er meget nem. Hakket oksekød steges i en pande med hvidkål og andre grøntsager. Komplet hovedret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 bundt forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 lille hvidkål
  • 3 tsk karry
  • 5 dl bouillon
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find en stor stegepande frem, så der er god plads til hele retten.
  2. Varm panden op og kom en lille sjat olivenolie på. Brun nu hakket oksekød grundigt, så det danner smag og stegeskorpe.
  3. Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver og kommes ved det hakkede kød sammen med finthakket hvidløgsfed.
  4. Gulerødder skæres i mindre tern og kommes ligeledes ved. Lad det sautere et par minutter.
  5. Hvidkål deles i kvarte og stokken skæres fra. Snit derefter hvidkålen i tynde strimler, der lægges i panden. Måske skal du ikke bruge hele hvidkålen, det afhænger af størrelsen. Men brug en passende mængde kål.
  6. Lad hvidkålen falde lidt sammen mens du røre rundt, tilsæt karry og hæld derefter bouillon og lidt engelsk sauce ved.
  7. Når dit oksekød med kål koger skrues lidt ned for varmen, og retten skal nu simre i cirka 25 minutter.
  8. Smages til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt også lidt mere karry, afhængig af hvor stærk du ønsker dit oksekød med kål.
  9. Til sidst vendes en potte finthakket persille i.

Næringsindhold

Kalorier406kcalKulhydrater20gProtein25gFedt26gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol89mgNatrium968mgKalium932mgKostfibre7gSukker9gVitamin A10543IUVitamin C73mgCalcium138mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Oksekød med kål kan faktisk serveres som den er, men det smager godt med et stykke nybagt brød til.

Eventuelt et stykke hjemmebagt grydebrød eller mine skønne kærnemælksbrød. Du kan søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annegrete Larsen skriver

    oktober 24, 2024 at 10:07 am

    Jeg synes dine opskrifter er lige til at gå til, jeg er glad for indkøbslisten, hvor jeg ser, hvad jeg mangler. Alle dine sammenkogte retter er rigtig super, da min mand er ret kræsen, og ofte ikke ser, hvad der er i, men spiser med velbehag. Vi er kun 2 i husholdningen, og sammenkogt er super at dele til 2 dage.
    Tusind tak 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 24, 2024 at 10:37 am

      Hej Annegrete
      Det er jeg super glad for at høre - oprigtigt mange tak for de pæne ord.
      Jeg fortsætter med at gøre mit bedste.
      Og dejligt din mand spiser dem med velbehag.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Leo skriver

    juni 03, 2024 at 11:13 pm

    Jeg brugte spidskål dét var godt.

    Svar
  3. Jesper Straube skriver

    marts 04, 2024 at 10:23 pm

    Må man ikke være kritisk siden du ikke smider ens anmeldelse op på siden?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 05, 2024 at 5:51 am

      Hej Jesper
      Jo, men din kommentar var endt i spam - måske på grund af dit sprogbrug.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Meidie Wöhliche skriver

    december 03, 2023 at 5:11 pm

    Jeg mangler en fuldført opskrift, men hjerne tripper når jeg køber ind efter ingredienser på din liste.

    Hvor jeg så derefter ser at der er rød peberfrugt i, trods det ikke står under ingredienser!

    Det er dårligt udført, brug lidt mere tid på detaljer.
    Så vil jeg måske betale for abb !

    Svar
  5. Jørn Bach-Christensen skriver

    august 04, 2023 at 1:20 pm

    Madens Verden er uinteresant for mig, når man ikke længere kan printe opskriften ud, uden at blive medlem.
    Jørn Bach-Christensen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 04, 2023 at 3:30 pm

      Hej Jørn
      Tak for din besked og det er jeg da ked af at høre.
      Desværre er det ikke gratis at lave sådan en side med opskrifter, og som medlem slipper du jo også for annoncer. Så jeg håber da du har lyst til at bakke op om mit arbejde.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Tenna skriver

    januar 06, 2023 at 5:03 pm

    Hold nu op, det smager godt. ( Denne ret med oksefars, kål, gulerod, karry mm. Meget bedre end ventet. 😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 06, 2023 at 5:16 pm

      Hej Tenna
      Det er altid dejligt når man bliver positivt overrasket 🙂
      Tak for det - alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Hanne Brasen skriver

        oktober 24, 2024 at 3:58 pm

        Hej Holger
        Kan denne ret fryses ned
        Mvh Hanne

      • Holger Rørby Madsen skriver

        oktober 24, 2024 at 4:21 pm

        Hej Hanne
        Det kan du tro - det kan den sagtens.
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

  7. Suro skriver

    april 08, 2019 at 6:28 pm

    Kan man erstatte gulerødder med persillerødder.?
    Kan godt lide RÅ gulerødder, men ikke kogte. SU. Vh suro

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required