Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Æggeretter › Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa er en fransk udgave af de klassiske mimoseæg eller djævleæg. Hårdkogte æg med fyld af tun, æggeblomme, mayonnaise og sennep på en bund af rucola. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMS
Opdateret: 23. november 2021 - Udgivet: 24. marts 2021

Mimoseæg kendes også som djævleæg eller deviled egg og er fyldte æg, der er perfekte på frokostbordet, som forret eller til påskebordet.

Mimoseæg, eller oeufs mimosa, er en fransk version af djævleæg.

Denne ret smagte jeg på en vinrejse i Frankrig og var heldig at få opskriften af den franske vinbonde.

Djævleæg, oversat fra engelske deviled egg, består af hårdkogte æg, der afskalles, skæres i halve og fyldes med fyld lavet af æggeblommer blandet med ingredienser som mayonnaise og sennep.

Det smager utrolig lækkert og er fantastisk til hverdag og på påskebordet.

Perfekt påskemad

Mimoseæg er den perfekte ret til påske.

De hårdkogte æg får fornemt følgeskab af det cremede fyld med masser af smag.

I denne opskrift serveres æggene på en bund af rucola og med en frisk balsamicodressing.

Det gør det til en lækker ret, der kan stå for sig selv som forret, eller den kan indgå som en del af det store påskefrokostbord.

Mimoseæg med tun

I denne version af mimoseæg er der tun i fyldet.

Det giver en utrolig lækker smag sammen med æg, sennep, mayonnaise og friske urter.  

Samtidig giver tunen mere struktur til retten, så den bliver mere fyldig og bedre kan stå alene som en ret i sig selv.

Vælg en god tun fra glas eller dåse for at få den bedste smag.

Hjemmelavet mayonnaise

Der er ingen tvivl om, at retten bliver bedst, hvis du laver din mayonnaise selv. Her kan du se opskriften på mayonnaise:

Mayonnaise - sådan laver du den perfekte mayo selv

Har du dog ikke tid eller mod på en hjemmelavet mayonnaise, skal det dog ikke udelukke dig fra at lave denne ret.

Køb en god mayonnaise lavet på gode råvarer uden for mange tilsætningsstoffer, aromastoffer osv. Så skal du nok få en god ret ud af det alligevel.

Opskrift på mimoseæg

charlotte mithrilCharlotte Mithril

Oeufs mimosa - fransk opskrift på mimoseæg

5 fra 9 stemmer
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 dåse tun
  • 6 spsk mayonnaise
  • 1-2 spsk dijonsennep
  • 1 smule purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 pose rucola
  • lidt feta
Balsamicodressing
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 1-2 tsk honning - eller sukker
  • 1 nip salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kog æggene hårdkogte (8-10 minutter) og lad dem køle af.
  2. Lav en balsamicodressing ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, honning og en smule salt. Smag den til, så der er god balance mellem det syrlige, søde og salte.
  3. Lav en mayonnaise og bland med tun og dijonsennep.
  4. Halver æggene og fjern forsigtigt blommen fra æggehviden. Kom alle æggeblommerne i mayonnaise-tun fyldet og bland. Smag til med en smule af balsamicodressingen samt salt og peber.
  5. Kom fyldet tilbage i hulrummet i de halve æggehvider med en lille ske. Der må godt være en god top på.
  6. Anret rucola på et stort fad og placer de færdige mimoseæg med fyld på rucolaen.
  7. Er der mere fyld, end hvad der kan være i æggehviderne, så fordel resten af fyldet på rucolaen i små samlinger.
  8. Hak feta og bland det i balsamicodressingen.
  9. Fordel dressing ud over fadet med rucola og mimoseæg.
  10. Hak til sidst purløg og fordel det ud over hele fadet.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Lav mad sammen

De franske mimoseæg er en ret, hvor man skal være lidt omhyggelig med at fjerne æggeblommer osv.

I Frankrig har man tradition for at lave maden sammen, inden den spises. Selve processen med at skabe retten sammen er altså værdifuld.

I stedet for at stå og svede alene i køkkenet, så inviter familie eller gæster med til at lave maden.

Det er utrolig hyggeligt at sidde sammen og snitte og røre og gøre madlavningen til en begivenhed, der skaber en følelse af fællesskab og sammenhold.

Denne ret er perfekt til dette!

Se også disse opskrifter med æg:

Skidne æg - klassisk ret og opskrift til påskefrokost

Pocheret æg - med kogetid, tips og myterne

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required