• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa er en fransk udgave af de klassiske mimoseæg eller djævleæg. Hårdkogte æg med fyld af tun, æggeblomme, mayonnaise og sennep på en bund af rucola. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. november 2021 - Udgivet:  24. marts 2021

Indhold

  1. Mimoseæg kendes også som djævleæg eller deviled egg og er fyldte æg, der er perfekte på frokostbordet, som forret eller til påskebordet.
  2. Perfekt påskemad
  3. Mimoseæg med tun
  4. Hjemmelavet mayonnaise
  5. Opskrift på mimoseæg
  6. Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg
  7. Lav mad sammen

Mimoseæg kendes også som djævleæg eller deviled egg og er fyldte æg, der er perfekte på frokostbordet, som forret eller til påskebordet.

Mimoseæg, eller oeufs mimosa, er en fransk version af djævleæg.

Denne ret smagte jeg på en vinrejse i Frankrig og var heldig at få opskriften af den franske vinbonde.

Djævleæg, oversat fra engelske deviled egg, består af hårdkogte æg, der afskalles, skæres i halve og fyldes med fyld lavet af æggeblommer blandet med ingredienser som mayonnaise og sennep.

Det smager utrolig lækkert og er fantastisk til hverdag og på påskebordet.

Perfekt påskemad

Mimoseæg er den perfekte ret til påske.

De hårdkogte æg får fornemt følgeskab af det cremede fyld med masser af smag.

I denne opskrift serveres æggene på en bund af rucola og med en frisk balsamicodressing.

Det gør det til en lækker ret, der kan stå for sig selv som forret, eller den kan indgå som en del af det store påskefrokostbord.

Mimoseæg med tun

I denne version af mimoseæg er der tun i fyldet.

Det giver en utrolig lækker smag sammen med æg, sennep, mayonnaise og friske urter.  

Samtidig giver tunen mere struktur til retten, så den bliver mere fyldig og bedre kan stå alene som en ret i sig selv.

Vælg en god tun fra glas eller dåse for at få den bedste smag.

Hjemmelavet mayonnaise

Der er ingen tvivl om, at retten bliver bedst, hvis du laver din mayonnaise selv. Her kan du se opskriften på mayonnaise:

Mayonnaise - sådan laver du den perfekte mayo selv

Har du dog ikke tid eller mod på en hjemmelavet mayonnaise, skal det dog ikke udelukke dig fra at lave denne ret.

Køb en god mayonnaise lavet på gode råvarer uden for mange tilsætningsstoffer, aromastoffer osv. Så skal du nok få en god ret ud af det alligevel.

Opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa er en fransk udgave af de klassiske mimoseæg eller djævleæg. Hårdkogte æg med fyld af tun, æggeblomme, mayonnaise og sennep på en bund af rucola. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

5 fra 9 stemmer
Mimoseæg kendes også som djævleæg eller deviled egg og er fyldte æg, der er perfekte på frokostbordet, som forret eller til påskebordet.
 
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 æg
  • 1 dåse tun
  • 6 spsk mayonnaise
  • 1-2 spsk dijonsennep
  • 1 smule purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 pose rucola
  • lidt feta
Balsamicodressing
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 1-2 tsk honning - eller sukker
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kog æggene hårdkogte (8-10 minutter) og lad dem køle af.
  2. Lav en balsamicodressing ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, honning og en smule salt. Smag den til, så der er god balance mellem det syrlige, søde og salte.
  3. Lav en mayonnaise og bland med tun og dijonsennep.
  4. Halver æggene og fjern forsigtigt blommen fra æggehviden. Kom alle æggeblommerne i mayonnaise-tun fyldet og bland. Smag til med en smule af balsamicodressingen samt salt og peber.
  5. Kom fyldet tilbage i hulrummet i de halve æggehvider med en lille ske. Der må godt være en god top på.
  6. Anret rucola på et stort fad og placer de færdige mimoseæg med fyld på rucolaen.
  7. Er der mere fyld, end hvad der kan være i æggehviderne, så fordel resten af fyldet på rucolaen i små samlinger.
  8. Hak feta og bland det i balsamicodressingen.
  9. Fordel dressing ud over fadet med rucola og mimoseæg.
  10. Hak til sidst purløg og fordel det ud over hele fadet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Lav mad sammen

De franske mimoseæg er en ret, hvor man skal være lidt omhyggelig med at fjerne æggeblommer osv.

I Frankrig har man tradition for at lave maden sammen, inden den spises. Selve processen med at skabe retten sammen er altså værdifuld.

I stedet for at stå og svede alene i køkkenet, så inviter familie eller gæster med til at lave maden.

Det er utrolig hyggeligt at sidde sammen og snitte og røre og gøre madlavningen til en begivenhed, der skaber en følelse af fællesskab og sammenhold.

Denne ret er perfekt til dette!

Se også disse opskrifter med æg:

Skidne æg - klassisk ret og opskrift til påskefrokost

Pocheret æg - med kogetid, tips og myterne

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required