• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa er en fransk udgave af de klassiske mimoseæg eller djævleæg. Hårdkogte æg med fyld af tun, æggeblomme, mayonnaise og sennep på en bund af rucola. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. november 2021 - Udgivet: 24. marts 2021

Mimoseæg kendes også som djævleæg eller deviled egg og er fyldte æg, der er perfekte på frokostbordet, som forret eller til påskebordet.

Mimoseæg, eller oeufs mimosa, er en fransk version af djævleæg.

Denne ret smagte jeg på en vinrejse i Frankrig og var heldig at få opskriften af den franske vinbonde.

Djævleæg, oversat fra engelske deviled egg, består af hårdkogte æg, der afskalles, skæres i halve og fyldes med fyld lavet af æggeblommer blandet med ingredienser som mayonnaise og sennep.

Det smager utrolig lækkert og er fantastisk til hverdag og på påskebordet.

Perfekt påskemad

Mimoseæg er den perfekte ret til påske.

De hårdkogte æg får fornemt følgeskab af det cremede fyld med masser af smag.

I denne opskrift serveres æggene på en bund af rucola og med en frisk balsamicodressing.

Det gør det til en lækker ret, der kan stå for sig selv som forret, eller den kan indgå som en del af det store påskefrokostbord.

Mimoseæg med tun

I denne version af mimoseæg er der tun i fyldet.

Det giver en utrolig lækker smag sammen med æg, sennep, mayonnaise og friske urter.  

Samtidig giver tunen mere struktur til retten, så den bliver mere fyldig og bedre kan stå alene som en ret i sig selv.

Vælg en god tun fra glas eller dåse for at få den bedste smag.

Hjemmelavet mayonnaise

Der er ingen tvivl om, at retten bliver bedst, hvis du laver din mayonnaise selv. Her kan du se opskriften på mayonnaise:

Mayonnaise - sådan laver du den perfekte mayo selv

Har du dog ikke tid eller mod på en hjemmelavet mayonnaise, skal det dog ikke udelukke dig fra at lave denne ret.

Køb en god mayonnaise lavet på gode råvarer uden for mange tilsætningsstoffer, aromastoffer osv. Så skal du nok få en god ret ud af det alligevel.

Opskrift på mimoseæg

Oeufs mimosa er en fransk udgave af de klassiske mimoseæg eller djævleæg. Hårdkogte æg med fyld af tun, æggeblomme, mayonnaise og sennep på en bund af rucola. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg

5 fra 9 stemmer
Mimoseæg kendes også som djævleæg eller deviled egg og er fyldte æg, der er perfekte på frokostbordet, som forret eller til påskebordet.
 
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 8 æg
  • 1 dåse tun
  • 6 spsk mayonnaise
  • 1-2 spsk dijonsennep
  • 1 smule purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 pose rucola
  • lidt feta
Balsamicodressing
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 1-2 tsk honning - eller sukker
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kog æggene hårdkogte (8-10 minutter) og lad dem køle af.
  2. Lav en balsamicodressing ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, honning og en smule salt. Smag den til, så der er god balance mellem det syrlige, søde og salte.
  3. Lav en mayonnaise og bland med tun og dijonsennep.
  4. Halver æggene og fjern forsigtigt blommen fra æggehviden. Kom alle æggeblommerne i mayonnaise-tun fyldet og bland. Smag til med en smule af balsamicodressingen samt salt og peber.
  5. Kom fyldet tilbage i hulrummet i de halve æggehvider med en lille ske. Der må godt være en god top på.
  6. Anret rucola på et stort fad og placer de færdige mimoseæg med fyld på rucolaen.
  7. Er der mere fyld, end hvad der kan være i æggehviderne, så fordel resten af fyldet på rucolaen i små samlinger.
  8. Hak feta og bland det i balsamicodressingen.
  9. Fordel dressing ud over fadet med rucola og mimoseæg.
  10. Hak til sidst purløg og fordel det ud over hele fadet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Lav mad sammen

De franske mimoseæg er en ret, hvor man skal være lidt omhyggelig med at fjerne æggeblommer osv.

I Frankrig har man tradition for at lave maden sammen, inden den spises. Selve processen med at skabe retten sammen er altså værdifuld.

I stedet for at stå og svede alene i køkkenet, så inviter familie eller gæster med til at lave maden.

Det er utrolig hyggeligt at sidde sammen og snitte og røre og gøre madlavningen til en begivenhed, der skaber en følelse af fællesskab og sammenhold.

Denne ret er perfekt til dette!

Se også disse opskrifter med æg:

Skidne æg - klassisk ret og opskrift til påskefrokost

Pocheret æg - med kogetid, tips og myterne

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
blomme crumble kage
Blomme crumble (sprød crumble med blommer)→ Se opskriften
Billede af selleritoppe.
Hvad kan man bruge selleritoppe til?→ Se opskriften
ølmarinerede revelsben
Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade→ Se opskriften
kikærtesalat med gulerødder og avocado
Kikærtesalat med gulerødder og avocado (vegetarisk)→ Se opskriften
Billede af små hasselback kartofler med rasp.
Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp→ Se opskriften
Blåbærmuffins
Blåbærmuffins med friske eller frosne blåbær→ Se opskriften
billederesultat for chokolade panna cotta
Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required