Mimoseæg kendes også som djævleæg eller deviled egg og er fyldte æg, der er perfekte på frokostbordet, som forret eller til påskebordet.
Mimoseæg, eller oeufs mimosa, er en fransk version af djævleæg.
Denne ret smagte jeg på en vinrejse i Frankrig og var heldig at få opskriften af den franske vinbonde.
Djævleæg, oversat fra engelske deviled egg, består af hårdkogte æg, der afskalles, skæres i halve og fyldes med fyld lavet af æggeblommer blandet med ingredienser som mayonnaise og sennep.
Det smager utrolig lækkert og er fantastisk til hverdag og på påskebordet.
Perfekt påskemad
Mimoseæg er den perfekte ret til påske.
De hårdkogte æg får fornemt følgeskab af det cremede fyld med masser af smag.
I denne opskrift serveres æggene på en bund af rucola og med en frisk balsamicodressing.
Det gør det til en lækker ret, der kan stå for sig selv som forret, eller den kan indgå som en del af det store påskefrokostbord.
Mimoseæg med tun
I denne version af mimoseæg er der tun i fyldet.
Det giver en utrolig lækker smag sammen med æg, sennep, mayonnaise og friske urter.
Samtidig giver tunen mere struktur til retten, så den bliver mere fyldig og bedre kan stå alene som en ret i sig selv.
Vælg en god tun fra glas eller dåse for at få den bedste smag.
Hjemmelavet mayonnaise
Der er ingen tvivl om, at retten bliver bedst, hvis du laver din mayonnaise selv. Her kan du se opskriften på mayonnaise:
Mayonnaise - sådan laver du den perfekte mayo selv
Har du dog ikke tid eller mod på en hjemmelavet mayonnaise, skal det dog ikke udelukke dig fra at lave denne ret.
Køb en god mayonnaise lavet på gode råvarer uden for mange tilsætningsstoffer, aromastoffer osv. Så skal du nok få en god ret ud af det alligevel.
Opskrift på mimoseæg
Oeufs mimosa – fransk opskrift på mimoseæg
Ingredienser
- 8 æg
- 1 dåse tun
- 6 spsk mayonnaise
- 1-2 spsk dijonsennep
- 1 smule purløg
- salt og friskkværnet peber
- 1 pose rucola
- lidt feta
Balsamicodressing
- ½ dl olivenolie
- ½ dl balsamicoeddike
- 1-2 tsk honning - eller sukker
- 1 nip salt
Fremgangsmåde
- Kog æggene hårdkogte (8-10 minutter) og lad dem køle af.
- Lav en balsamicodressing ved at blande olivenolie, balsamicoeddike, honning og en smule salt. Smag den til, så der er god balance mellem det syrlige, søde og salte.
- Lav en mayonnaise og bland med tun og dijonsennep.
- Halver æggene og fjern forsigtigt blommen fra æggehviden. Kom alle æggeblommerne i mayonnaise-tun fyldet og bland. Smag til med en smule af balsamicodressingen samt salt og peber.
- Kom fyldet tilbage i hulrummet i de halve æggehvider med en lille ske. Der må godt være en god top på.
- Anret rucola på et stort fad og placer de færdige mimoseæg med fyld på rucolaen.
- Er der mere fyld, end hvad der kan være i æggehviderne, så fordel resten af fyldet på rucolaen i små samlinger.
- Hak feta og bland det i balsamicodressingen.
- Fordel dressing ud over fadet med rucola og mimoseæg.
- Hak til sidst purløg og fordel det ud over hele fadet.
Få tilsendt opskriften på mail
Lav mad sammen
De franske mimoseæg er en ret, hvor man skal være lidt omhyggelig med at fjerne æggeblommer osv.
I Frankrig har man tradition for at lave maden sammen, inden den spises. Selve processen med at skabe retten sammen er altså værdifuld.
I stedet for at stå og svede alene i køkkenet, så inviter familie eller gæster med til at lave maden.
Det er utrolig hyggeligt at sidde sammen og snitte og røre og gøre madlavningen til en begivenhed, der skaber en følelse af fællesskab og sammenhold.
Denne ret er perfekt til dette!
Se også disse opskrifter med æg:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: