• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus

Ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus

En grillet og lækker ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus. Her er der anvendt en Nordfeld Guld, men ølmarinaden kan selvfølgelig sagtens laves af andre typer øl. Og gerne også mere mørke typer. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
69
SHARES
FacebookMessenger69PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. oktober 2023 - Udgivet:  19. juli 2017

Her er en fantastisk god opskrift på ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus, der er et af landets bedste små bryghuse.

Ølmarineret nakkekam skal selvfølgelig laves med en rigtig god øl, og det kan blandt andet være en øl af typen Nordfeld Guld fra det lille Møn Bryghus i Stege på Møn.

Bryggeriet producerer fremragende øl, men har du ikke adgang til dem, kan du selvfølgelig sagtens anvende andre typer af øl. Og stadig få en super god ølmarinade til din nakkekam.

Se også: Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på ølmarineret nakkekam

En grillet og lækker ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus. Her er der anvendt en Nordfeld Guld, men ølmarinaden kan selvfølgelig sagtens laves af andre typer øl. Og gerne også mere mørke typer. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ølmarineret nakkekam

5 fra 1 stemme
Her er en fantastisk god opskrift på ølmarineret nakkekam med øl fra Møn Bryghus, der er et af landets bedste små bryghuse.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Trækketid 4 timer t
Samlet tid 5 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Grill
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g nakkekam
  • 33 cl øl - jeg har brugtNordfeld Guld fra Møn Bryghus
  • 2 spsk akaciehonning
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld timian - frisk

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at røre ølmarinaden sammen. Hæld øllet i en skål sammen med akaciehonning. Hvidløgsfed pilles og skæres i tynde skiver, hvorefter de kommes i marinaden sammen med friske og skyllede timiankviste.
  2. Dup nakkekammen tør med et stykke køkkenrulle, og kom den i en frysepose, som lægges ned i en anden frysepose. Bare for en sikkerheds skyld.
  3. Hæld ølmarinaden ned i posen, og luk den. Husk at få alle timiankviste med. Læg posen med nakkekammen tilbage i skålen, og stil den nu på køl i mindst fire timer. Resultatet bliver kun bedre, hvis du lader nakkekammen trække i marinaden natten over.
  4. Tænd grillen op ved en god varme, og du skal både grille ved direkte og indirekte varme. I min Weber Q3200 gasgrill er det med begge brændere tændte, og blusset på mellem højeste og middel varme.
  5. Tag nakkekammen ud af posen, og sigt marinaden i skålen, da den skal bruges til pensling af kødet.
  6. Brun nakkekammen godt ved direkte varme på begge sider, hvor den skal have en 5-6 minutter på hver side.
  7. Sluk den inderste brænder, og resten af stegetiden er nu ved indirekte varme. I alt skal den ølmarinerede nakkekam have cirka 45-50 minutter, men du skal tage den af når den har en kernetemperatur på 65 grader! Så efter en halv times tid stikker du et stegetermometer i den.
  8. Indtil da skal du løbende vende stegen og hver gang pensle grundigt med ølmarinaden. Spar ikke på den. Giv den også lidt groft salt et par gange undervejs.
  9. Vend nakkekammen cirka hvert femte minut, så den bliver penslet og vendt mange gange, og hold en temperatur i grillen på omkring de 200 grader.
  10. Når nakkekammen når 65 grader tages den af og lægges utildækket på et skærebræt. Her skal den hvile i mindst 15 minutter, inden den skæres i tynde skiver.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ølmarineret nakkekam kan serveres med flødekartofler og en grøn salat.

Se også mine andre opskrifter med øl:

Verdens bedste øllebrød

Bacongryde med øl

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jesper Berthing

    august 05, 2020 at 4:04 pm

    God opskrift, hvad er lidt groft? Groft af marinaden eller salt?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required