• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kogt torsk

Kogt torsk

kogt torsk
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  25. november 2016

Indhold

  1. Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.
  2. Opskrift på kogt torsk
  3. Kogt torsk
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Sennepssovs til nytårstorsk

Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.

Kogt torsk er en dansk klassiker, og retten er meget nem at lave.

Du kan vælge at koge en hel torsk, men du kan også sagtens skære den i grove stykker.

Obs: Torsken koges i saltet vand, og derfor skal du holde igen med salt, hvis du laver en sennepssovs på kogevandet. Så smag dig frem!

Husk også at prøve disse opskrifter:

  • Torsk i fad med pasta
  • Ovnbagt torsk
  • Bagt torsk

Opskrift på kogt torsk

Opskriften på kogt torsk er beregnet til fire personer. Også kendt som nytårstorsk. Velbekomme.

kogt torsk

Kogt torsk

Bedømmelse
4.7 fra 14 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 torsk - på ca. 1 kilo
  • 4 l vand
  • 4 spsk salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk æbleeddike - eller anden eddike

Fremgangsmåde

  • Kom vand, salt, peberkorn, laurbærblade og eddike i en gryde, hvor der selvfølgelig skal være plads til din torsk.
  • Torsken kan eventuelt deles i mindre stykker, hvis den ikke kan være i gryden.
  • Kog vandet op, og læg forsigtigt torsken i. Læg låget på.
  • Nu skal det blot koges i tre minutter, hvorefter du tager gryden af varmen, og lader torsken blive i vandet i cirka 12 minutter.
  • Så er der kogt torsk - eller nytårstorsk - klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
146
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Kolesterol
 
75
mg
25
%
Natrium
 
726
mg
32
%
Kalium
 
732
mg
21
%
Kulhydrater
 
0.3
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
74
IU
1
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kogt torsk er som sagt en yndet spise nytårsaften (som nytårstorsk), men bestemt også på andre tider af året.

Hvis ikke du selv vil klargøre torsken til kogning, kan du blot bede din fiskehandler om at gøre det. Det er det nemmeste.

Sennepssovs til nytårstorsk

Og hvis du vil lave din egen sennepssovs til den kogte torsk, så er opskriften her:

Smelt to spiseskefulde smør i en gryde, og pisk to spiseskefulde hvedemel ud i smørret.

Pisk nu tre deciliter kogevand fra torsken ind i sovsen, og fortsæt med mælk indtil sennepssovsen har den rette konsistens.

Smag til med et par spiseskefulde fiskesennep, og eventuelt lidt hvid peber.

På grund af det saltede kogevand bør det ikke være nødvendigt at tilsætte mere salt. Men smag dig frem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required