Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kogt torsk

Kogt torsk (opskrift på nem nytårstorsk inkl. kogetid)

kogt torsk
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kogt torsk
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kogt torsk
  • Tips
  • Sennepssovs til nytårstorsk
  • Kommentarer

Kogt torsk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 torsk på ca. 1 kilo
  • 4 l vand
  • 4 spsk salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk æbleeddike eller anden eddike

Fremgangsmåde

  1. Kom vand, salt, peberkorn, laurbærblade og eddike i en gryde, hvor der selvfølgelig skal være plads til din torsk.
  2. Torsken kan eventuelt deles i mindre stykker, hvis den ikke kan være i gryden.
  3. Kog vandet op, og læg forsigtigt torsken i. Læg låget på.
  4. Nu skal det blot koges i tre minutter, hvorefter du tager gryden af varmen, og lader torsken blive i vandet i cirka 12 minutter.
  5. Så er der kogt torsk - eller nytårstorsk - klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier146kcalKulhydrater0.3gProtein31gFedt1gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt0.2gKolesterol75mgNatrium726mgKalium732mgKostfibre0.1gSukker0.03gVitamin A74IUVitamin C2mgCalcium60mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kogt torsk

Kogt torsk er en dansk klassiker, og retten er meget nem at lave.

Du kan vælge at koge en hel torsk, men du kan også sagtens skære den i grove stykker.

Obs: Torsken koges i saltet vand, og derfor skal du holde igen med salt, hvis du laver en sennepssovs på kogevandet. Så smag dig frem!

Husk også at prøve disse opskrifter:

  • Torsk i fad med pasta
  • Ovnbagt torsk
  • Bagt torsk

Opskriften på kogt torsk er beregnet til fire personer. Også kendt som nytårstorsk. Velbekomme.

Tips

Kogt torsk er som sagt en yndet spise nytårsaften (som nytårstorsk), men bestemt også på andre tider af året.

Hvis ikke du selv vil klargøre torsken til kogning, kan du blot bede din fiskehandler om at gøre det. Det er det nemmeste.

Sennepssovs til nytårstorsk

Og hvis du vil lave din egen sennepssovs til den kogte torsk, så er opskriften her:

Smelt to spiseskefulde smør i en gryde, og pisk to spiseskefulde hvedemel ud i smørret.

Pisk nu tre deciliter kogevand fra torsken ind i sovsen, og fortsæt med mælk indtil sennepssovsen har den rette konsistens.

Smag til med et par spiseskefulde fiskesennep, og eventuelt lidt hvid peber.

På grund af det saltede kogevand bør det ikke være nødvendigt at tilsætte mere salt. Men smag dig frem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required