• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Nytårschampagne - her er tips til dine bobler

Karen SenecaKaren Seneca
Boblende dråber i høje, smalle glas eller i champagneskåle... Uanset hvordan du drikker den, så er det en festlig måde at markere årsskiftet på. Drik den dyreste flaske tidligt på aften, mens du stadig kan smage den.
Madens Verden: Forside › Øl, vin og spiritus

Oversigt over indhold

  1. Nytårschampagne og kransekage skal der til, når vi træder ind i et nyt år. Derfor har vi bedt vinekspert Thomas Rydberg om tips til boblerne.
  2. Denne nytårschampagne passer til kransekage

Nytårschampagne og kransekage skal der til, når vi træder ind i et nyt år. Derfor har vi bedt vinekspert Thomas Rydberg om tips til boblerne.

Nytårschampagne i langstilkede glas, kransekage med pynt og rådhusklokkerne, der slår årets første slag.

Nytårsaften er fuld af traditioner. En af de mest sejlivede må være de obligatoriske glas champagne under dronningens nytårstale og det sekund, vi træder - eller hopper - ind i det nye år.

Mange gemmer den bedste flaske til midnat, så der er noget dyrt i glasset, når det nye år afløser det gamle.

Men det er synd, fortæller vindommer og -anmelder Thomas Rydberg.

- Langt den største del af de bobler vi drikker, fortæres nytårsaften og nat. Og desværre især omkring midnat. Desværre, fordi på det tidspunkt er det de færreste, der kan smage, hvad de hælder ned, og i princippet kunne man ligeså godt have drukket en billig mousserende vin.

- Et godt tip kunne derfor være at drikke den gode champagne som aperitif eller måske endda til nytårsmiddagen og så tage en billigere, mousserende vin og skåle nytåret ind med.

Denne nytårschampagne passer til kransekage

Når vi taler om champagne, er det den mousserende vin, som kommer fra Champagne-distriktet i Frankrig.

Der er dog utallige mousserende vine at vælge i mellem, fra den spanske cava til den italienske prosecco.

Derfor har vi bedt Thomas Rydberg om råd: Skal vi absolut drikke nytårschampagne, eller er andre mousserende vine lige så gode?

- Om det skal være champagne, prosecco eller cava er lidt mere et spørgsmål om smag og pengepung. Prosecco har ofte lidt sødme, hvilket gør, at den egner sig godt til aperitif. En champagne står nok lidt bedre, hvis den serveres med snack eller mad.

Kransekager er som regel hvinende søde. Derfor kan man være tilbøjelig til at vælge en tør mousserende vin til kransekagen. Men det er ikke en særlig god ide, siger Thomas Rydberg.

- Skal man have kransekage, bør man vælge en sød udgave som demi sec, sec eller dulce, da en brut vil være for tør sammen med den meget søde kage. 

Du kan finde opskrifter på hjemmelavede kransekagestykker her:

billede med kransekage
Verdens bedste kransekage
Se opskriften
Din vurdering
  • Nytårschampagne
Sending
Stem her
5 (2 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 138
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Æblesalat - salat med æbler, tranebær og pinjekerner
Opskrift på kirsebær kransekage til nytår »

Populært indhold lige nu

billede med rabarbercrumble

Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Fryser - frysere

Frysere - 5 tips til afrimning, temperatur og orden

billede med hindbærsnittetærte

Lækker hindbærsnittetærte med fyld

foto med ovnbagt spidskål med skinke opskrift

Ovnbagt spidskål med skinke

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!