• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Nytårschampagne - her er tips til dine bobler

Nytårschampagne - her er tips til dine bobler

Nytårschampagne
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. februar 2024 - Udgivet: 28. december 2020

Nytårschampagne og kransekage skal der til, når vi træder ind i et nyt år. Derfor har vi bedt vinekspert Thomas Rydberg om tips til boblerne.

Nytårschampagne i langstilkede glas, kransekage med pynt og rådhusklokkerne, der slår årets første slag.

Nytårsaften er fuld af traditioner. En af de mest sejlivede må være de obligatoriske glas champagne under dronningens nytårstale og det sekund, vi træder - eller hopper - ind i det nye år.

Mange gemmer den bedste flaske til midnat, så der er noget dyrt i glasset, når det nye år afløser det gamle.

Men det er synd, fortæller vindommer og -anmelder Thomas Rydberg.

- Langt den største del af de bobler vi drikker, fortæres nytårsaften og nat. Og desværre især omkring midnat. Desværre, fordi på det tidspunkt er det de færreste, der kan smage, hvad de hælder ned, og i princippet kunne man ligeså godt have drukket en billig mousserende vin.

- Et godt tip kunne derfor være at drikke den gode champagne som aperitif eller måske endda til nytårsmiddagen og så tage en billigere, mousserende vin og skåle nytåret ind med.

Denne nytårschampagne passer til kransekage

Når vi taler om champagne, er det den mousserende vin, som kommer fra Champagne-distriktet i Frankrig.

Der er dog utallige mousserende vine at vælge i mellem, fra den spanske cava til den italienske prosecco.

Derfor har vi bedt Thomas Rydberg om råd: Skal vi absolut drikke nytårschampagne, eller er andre mousserende vine lige så gode?

- Om det skal være champagne, prosecco eller cava er lidt mere et spørgsmål om smag og pengepung. Prosecco har ofte lidt sødme, hvilket gør, at den egner sig godt til aperitif. En champagne står nok lidt bedre, hvis den serveres med snack eller mad.

Kransekager er som regel hvinende søde. Derfor kan man være tilbøjelig til at vælge en tør mousserende vin til kransekagen. Men det er ikke en særlig god ide, siger Thomas Rydberg.

- Skal man have kransekage, bør man vælge en sød udgave som demi sec, sec eller dulce, da en brut vil være for tør sammen med den meget søde kage. 

Du kan finde opskrifter på hjemmelavede kransekagestykker her:

Kransekage - nem og lækker opskrift

4.8 fra 151 stemmer
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Gå til opskrift
billede med kransekage
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mia

    december 30, 2023 at 12:47 pm

    Er det pga. indtaget af alkoholen man har indtaget i løbet af aftenen man ikke kan smage “den dyre flaske” ved midnat? Eller er det pga. maden etc?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her