• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

nougattærte
Lækker nougattærte med chokolade og ristede mandelsplitter på toppen. En nem tærte, der bages med mørdej og mazzarinmasse. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. september 2022 - Udgivet:  15. marts 2020

Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med skøn bund af mørdej og mazarinmasse.
  2. Opskrift på nougattærte med mazarinbund
  3. Nougattærte - opskrift på tærte med nougat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med skøn bund af mørdej og mazarinmasse.

Nougattærte er en af mine favorittærter, og heldigvis er den da også rimelig nem at lave selv.

Tærten laves selvfølgelig med masser af nougat, og bunden er linsedej, mens fyldet er en lækker og luftig mazarinmasse.

Opskriften giver en tærte med nougat, hvor der er nok til otte personer.

Bemærk, at du får både linsedej og mazarinmasse i overskud, og det kan du eventuelt anvende til en af tærterne nederst i opskriften.

Opskrift på nougattærte med mazarinbund

nougattærte

Nougattærte - opskrift på tærte med nougat

Her er min opskrift på nougattærte. En fantastisk lækker og nem tærte med masser af nougat. Laves med bund af mørdej, mazarinmasse og nougat på toppen.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetKager
Antal 8 stykker
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g smør - køleskabskoldt
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 1 æg

Mazarin

  • 200 g sukker
  • 200 g marcipan
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 50 g hvedemel

Nougattærte

  • 200 g nougat
  • 50 g mørk chokolade
  • mandelsplinter - ristede

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Skær det kolde smør i mindre tern og kom det i røremaskinen sammen med hvedemel. Rør nu smør og mel sammen ved lav hastighed, og det tager 3-4 minutter. Kom så flormelis i og rør det med i et minuts tid.
  • Derefter røres et æg i. Rør indtil dejen er nogenlunde samlet, og tag derefter dejen ud på bordet.
  • Saml dejen sammen til en kugle - du skal IKKE ælte dejen, hvorefter den har bedst af at komme på køl i mindst en time.

Mazarin

  • Sukker kommes i en skål, og marcipan skæres i mindre stykker, der ligeledes kommes i.
  • Brug nu en spartel på røremaskinen til at smuldre marcipanen ud i sukkeret. Rør ved lav eller næstlaveste hastighed.
  • Blødt smør skæres også i tern, og røres gradvist i massen.
  • Derefter røres æggene i et ad gangen. Men hvert æg skal være godt rørt ind i massen inden det næste æg kommes i!
  • Brug nu en dejskraber til at vende hvedemelet forsigtigt i mazarinmassen, hvorefter den er klar til brug.

Nougattærte

  • Forvarm ovnen til 200 grader over-undervarme. Ikke varmluft.
  • Smør en form på 21 cm. i diameter med smør.
  • Rul mørdej ud i en tykkelse på fire millimeter, så tærteformen netop kan lægges omvendt ovenpå. Skær rundt langs kanten, og læg derefter forsigtigt dejen ned i formen, og pres den forsigtigt til langs kanten. Husk altid at have masser af mel på bordet, når du arbejder med mørdej.
  • Kom derefter mazarinmasse i, og her skal tærten være fyldt cirka ⅔ op.
  • Bages derefter i cirka 20-22 minutter nederst i ovnen. Tag tærten ud og lad den køle af.
  • Smelt nougat over vandbad, i en lille gryde eller i mikroovn. Hæld den smeltede nougat over den afkølede tærte, men kom den ikke helt ud til kanten! Lad nu din nougattærte køle mere af.
  • Smelt den mørke chokolade, og dekorér nougattærten med den ved at dryppe chokoladen over tærten. Drys med ristede mandelflager.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
958
% Daglig værdi*
Fedt
 
53
g
82
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
210
mg
70
%
Natrium
 
380
mg
17
%
Kalium
 
236
mg
7
%
Kulhydrater
 
110
g
37
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
60
g
67
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
1404
IU
28
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige mandeltærte må gerne stå nogle timer inden den skæres ud, og du kan med fordel lave din nougattærte dagen før, den skal serveres.

Se også andre opskrifter på lækre tærter:

Jordbærtærte med vaniljecreme

Pistacie-mazarin med creme og bær

Rabarbertærte med marcipan

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbet

    november 02, 2020 at 3:48 pm

    Hej Jeg har netop bagt Nougattærte efter jeres opskrift herinde. Den passer slet ikke i mål og bagetid. Har i selv prøvet at bage den? Øv, mange penge er gået tabt. Jeg prøvede at forlænge bagetiden selvfølgelig, da jeg er en ihærdig bager, men det hjalp ikke. For meget dej og alt alt for meget fyld til størrelsen i denne opskrift.

    Svar
    • Martin Jensen

      august 28, 2022 at 9:24 pm

      Vi har også lige bagt den og vi har samme problem som dig. Vi har sågar bagt den i 20 extra og samme resultat. Og ja det er mange penge bare at smide ud.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required