Nougat er en fast bestanddel af julekonfekt. Men den søde masse kan bruges til meget andet. Se, hvad den består af, og hvordan du laver den.
Nougat er en forfinelse af ordet nucatus, som betyder 'forsynet af nødder'. Og det er lige præcis det, nougat er. Den søde masse består nemlig af en masse hasselnødder samt chokolade og sukker.
Vi bruger den til vores julekonfekt og kransekager. Salget eksploderer nærmest i december for så at være stabil resten af året.
Men der er mange andre muligheder, for eksempel kan man lave en nougattærte, som både smager fantastisk og ser flot ud.
Du kan se nogle af vores opskrifter med nougat her:
Forskellen på den bløde og den hårde
Den bløde nougat er brun og blød. Vi køber den i blokke og bruger den i desserter, is og konfekt.
Den hårde er den franske, hvide nougat, som er baseret på piskede æggehvider og karamelliseret sukker - ofte tilsat hele mandler eller kandiserede frugter.
Vi kan også købe en hård, brun variant, der er baseret på chokolade.
Den, vi kender og bruger til jul, hedder wienernougat, og er som regel lavet af chokolade, kakaosmør, sukker og hasselnødder.
Opskrift på hjemmelavet blød nougat
Hjemmelavet blød nougat
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 125 g mørk chokolade
- 65 g kokosolie
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 spsk rørsukker - eller farin
Fremgangsmåde
- Rist hasselnødderne i 10 minutter i ovnen på 180 grader over- og undervarme. Nu kan du få skindet af ved at gnide på nødderne.
- Smelt chokolade sammen med kokosolie.
- Blend nødder, vaniljesukker og sukker og bland det sammen med kokosolie-chokoladen.
- Hæld massen i en lille form og sæt den i køleskabet mindst et par timer, før du skal bruge den.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til at bruge nougat
Når du skal rulle blød nougat ud for at dekorere en kage, skal du lægge blokken mellem to stykker film, ellers er det umuligt at få den flade massen af køkkenbordet.
En lynhurtig dessertis er vaniljeis blandet hurtigt sammen med nougat, så man kan se de to forskellige farver i isen.
Hvis du skal smelte nougaten, skal det gøres i et vandbad. Der må ikke komme en eneste dråbe vand ned i massen, så gryner den.
Ingredienser og kalorieindhold
Vi har kigget på forskellige pakker med blød nougat for at se, hvilke ingredienser der er i.
Odense Marcipans nougat: Sukker, 33 procent hasselnødder, kakaosmør, vallepulver, kakaomasse, fedtfattig kakao, emulgator E322 og naturlig vaniljearoma.
Kalorier per 100 gram: 546.
Odense Marcipan Ekstra Nødder: 45 procent, sukker, kakaosmør, mælkesukker, kakaomasse, emulgator E322 samt naturlig vaniljearoma.
Kalorier per 100 gram: 584.
Irmas Økologisk Hasselnødde-Nougat: Rørsukker, 38 procent hasselnødder, kakaomasse og kakaosmør. Alt sammen økologisk.
Kalorier per 100 gram: 567.
Summerbirds økologiske: Rørsukker, 39 procent haselnødder kakaosmør og kakaomasse.
Kalorier per 100 gram: 604.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Morten
Kokosolien gør ikke noget godt for nougaten - den bliver alt for parfumeret i sin duft og smag