Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Nougat

Nougat (opskrift på blød nougat samt fakta)

nougat - blød nougat
4.5 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook114PinterestSMSEmailMessenger
114
DELINGER
Indhold
  • Hjemmelavet blød nougat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Opskrift på hjemmelavet blød nougat
  • Forskellen på den bløde og den hårde
  • Tips til at bruge nougat
  • Ingredienser og kalorieindhold
  • Kommentarer

Hjemmelavet blød nougat

Karen SenecaKaren Seneca
4.5 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Nougat er en fast bestanddel af julekonfekt. Men den søde masse kan bruges til meget andet. Se, hvordan du laver den selv.
Antal: 200 gram
Ret: Søde sager
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 125 g mørk chokolade
  • 65 g kokosolie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 spsk rørsukker (eller farin)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rist hasselnødderne i 10 minutter i ovnen på 180 grader over- og undervarme. Nu kan du få skindet af ved at gnide på nødderne.
  2. Smelt chokolade sammen med kokosolie.
  3. Blend nødder, vaniljesukker og sukker og bland det sammen med kokosolie-chokoladen.
  4. Hæld massen i en lille form og sæt den i køleskabet mindst et par timer, før du skal bruge den.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på hjemmelavet blød nougat

Nougat er en forfinelse af ordet nucatus, som betyder 'forsynet af nødder'. Og det er lige præcis det, nougat er. Den søde masse består nemlig af en masse hasselnødder samt chokolade og sukker.

Vi bruger den til vores julekonfekt og kransekager. Salget eksploderer nærmest i december for så at være stabil resten af året.

Men der er mange andre muligheder, for eksempel kan man lave en nougattærte, som både smager fantastisk og ser flot ud.

Du kan se nogle af vores opskrifter med nougat her:

  • Flot nougattærte med chokolade
  • Kransekagemedaljoner med nougat
  • Nougatknas - lækker konfekt

Forskellen på den bløde og den hårde

Den bløde nougat er brun og blød. Vi køber den i blokke og bruger den i desserter, is og konfekt.

Den hårde er den franske, hvide nougat, som er baseret på piskede æggehvider og karamelliseret sukker - ofte tilsat hele mandler eller kandiserede frugter.

Vi kan også købe en hård, brun variant, der er baseret på chokolade.

Den, vi kender og bruger til jul, hedder wienernougat, og er som regel lavet af chokolade, kakaosmør, sukker og hasselnødder.

Tips til at bruge nougat

Når du skal rulle blød nougat ud for at dekorere en kage, skal du lægge blokken mellem to stykker film, ellers er det umuligt at få den flade massen af køkkenbordet.

En lynhurtig dessertis er vaniljeis blandet hurtigt sammen med nougat, så man kan se de to forskellige farver i isen.

Hvis du skal smelte nougaten, skal det gøres i et vandbad. Der må ikke komme en eneste dråbe vand ned i massen, så gryner den.

Ingredienser og kalorieindhold

Vi har kigget på forskellige pakker med blød nougat for at se, hvilke ingredienser der er i.

Odense Marcipans nougat: Sukker, 33 procent hasselnødder, kakaosmør, vallepulver, kakaomasse, fedtfattig kakao, emulgator E322 og naturlig vaniljearoma.

Kalorier per 100 gram: 546.

Odense Marcipan Ekstra Nødder: 45 procent, sukker, kakaosmør, mælkesukker, kakaomasse, emulgator E322 samt naturlig vaniljearoma.

Kalorier per 100 gram: 584.

Irmas Økologisk Hasselnødde-Nougat: Rørsukker, 38 procent hasselnødder, kakaomasse og kakaosmør. Alt sammen økologisk.

Kalorier per 100 gram: 567.

Summerbirds økologiske: Rørsukker, 39 procent haselnødder kakaosmør og kakaomasse.

Kalorier per 100 gram: 604.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten skriver

    december 21, 2021 at 4:45 pm

    Kokosolien gør ikke noget godt for nougaten - den bliver alt for parfumeret i sin duft og smag

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave

madens verden logo opskrifter på god mad

Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required