Her får du min opskrift på et meget nemt brød i airfryer. Et lækkert madbrød, hvor dejen ikke skal æltes, og derefter bages i airfryeren.
Det er virkeligt nemt at bage brød i airfryer, og her får du min opskrift på det perfekte airfryer-brød.
Brødet er både luftigt og med store lufthuller, og samtidig skal dejen ikke æltes. Du skal blot røre dejen sammen, og lade den stå og hæve på køkkenbordet. Nemmere bliver det da ikke.
Husk at trække dejen lidt ud, så den passer nogenlunde med formen. Brødet hæver en del, og det skal helst ikke røre varmelegenet. Det sker der ikke noget ved hvis du er uheldig, men det kan altså undgås.
Og så er det ellers bare at glæde sig, og du bliver overrasket over hvor godt brødet er. God bagelyst i din airfryer.
Se også mine populære opskrifter på:
- Nemme boller i airfryer
- Nemme morgenbrød i airfryer
- Ciabattaboller i airfryer
- Koldhævede speltboller i airfryer
- Skyrboller i airfryer
Opskrift på nemt brød i airfryer
Nemt brød i airfryer
Ingredienser
- 300 g vand - lunkent
- 10 g gær
- 15 g honning
- 50 g yoghurt - naturel
- 375 g hvedemel - med mindst 12% protein
- 10 g salt
- 10 g bageenzymer - kan udelades
Fremgangsmåde
- Til det lækre brød i airfryer starter du med, at røre 10 g gær ud i 300 g vand sammen med 15 g honning.
- Tilsæt 50 g yoghurt, 375 g hvedemel, 10 g salt og 10 g bageenzymer (kan udelades), og rør dejen sammen med en grydeske. Det tager et minuts tid.
- Luk skålen til med et stykke husholdningsfilm, og derpå et viskestykke.
- Lad dejen til dit airfryer-brød hæve på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter.
- Sæt en form eller fad i din airfryer. Her passer en bageform på ca. 17 gange 17 centimeter fint i min Philips XL airfryer, men det kan variere afhængig af model på airfryeren. Lad formen/fadet varme med i ca. 3 minutter ved 200 grader mens airfryeren varmes op. Det er vigtigt, at formen er rygende varm når dejen lægges i!
- Tag dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og fold dejen op over sig selv fra alle fire verdenshjørner. Træk gerne dejen en smule ud, så den passer med størrelsen på formen.
- Læg dejen i formen i airfryeren med samlingen nedad, og luk skuffen på airfryeren.
- Bag brødet ved 200 grader i 15 minutter, hvorefter brødet vendes om, og bages færdigt i yderligere 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så nemt laver du et brød i airfryer, og nu lægges brødet blot til afkøling på en rist.
Derefter kan det skæres i skiver og bruges som madbrød, bruschetta eller hvad du synes.
Fryseegnet: Brødet kan sagtens fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Elena Bang-Andersen
Hej, er det tør gær eller frisk gær du bruge? Mvh.Elena
Anders
Måske skulle du angive størrelsen på airfryeren i dine opskrifter. Denne opskrift var for stor til min airfryer (4.2L).
Inger
Har ikke en form på 17x17 i metal til brødet, kan bagepapir bruges i stedet?
Er i tvivl da der står formen skal være meget varm fra starten
Hilsen Inger Margrethe
Holger Rørby Madsen
Hej Inger
Du kan sagtens bare anvende bagepapir - her bliver varmen også ledt fint rundt.
Min erfaring med silikoneforme er, at de leder varmen dårligere - og derfor anbefaler jeg metal. Men brug bare bagepapir.
Alt det bedste
Holger
B&A Mielcke
Hej.
Jeg skulle prøve at bage snegle, men de blev ikke bagt i bunden. Gav dem 12 min( efter opskriften ) og derefter 10.
Hvad kan der være sket.
Jeg har en Ninja
Mvh
Birthe Mielcke