Nemme vandbakkelser med creme er hurtige kager med masser af smag. Vandbakkelserne fyldes med hjemmelavet creme og flødeskum.
Du skal prøve denne dejlige opskrift på nemme vandbakkelser med creme, der er hurtige kager at lave.
Cremen her er hjemmelavet, men du kan selvfølgelig også bruge en pulvercreme, selvom jeg synes den hjemmelavede klart er den bedste.
Opskriften giver otte dejlige vandbakkelser.
Ingredienser til nemme vandbakkelser med creme
Vandbakkelsesdej
1 deciliter vand
100 gram smør
100 gram hvedemel
4 æg
Creme med fløde
Du skal også lave denne kagecreme - følg linket
2,5 deciliter fløde
Glasur
4 spiseskefulde flormelis
Lidt lunkent vand
Fremgangsmåde
- Lav først kagecremen som i linket ovenfor, og køl cremen af.
- Kom vand og smør i en tykbundet kasserolle og kog det op. Vælt melet i på én gang, og rør dejen godt ud.
- Tag kasserollen af blusset, og lad det lige køle af i et par minutter. Rør derefter æggene i ét ad gangen indtil vandbakkelsesdejen er glat og fin.
- Sæt otte klumper dej på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Vandbakkelserne skal have cirka 20 minutter, og du må IKKE åbne ovnlågen undervejs. Lad derefter vandbakkelserne køle lidt af.
- Pisk fløden til en let flødeskum, og så er du klar til samle de nemme vandbakkelser.
- Skær vandbakkelserne over, og fyld dem med creme og flødeskum, og læg låget på.
- Rør glasur sammen og pynt vandbakkelserne med tynde striber. Stil eventuelt de færdige kager i køleskabet en time eller to får de skal nydes, da de så vil trække endnu mere smag.
- Du kan i øvrigt også lægge en klat af din yndlingsmarmelade ind i kagerne.
Her kan du grundopskriften på vandbakkelserne plus meget mere.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mai
Kære Holger😊
Har du prøvet at bage vandbakkelser i airfryer?
Hilsen Mai
Holger Rørby Madsen
Hej Mai
Nej, det har jeg ikke endnu, men det kan du sagtens. Bages ca. 15 minutter ved 180 grader - husk IKKE at åbne airfryeren undervejs, fordi du så risikerer at vandbakkelserne så falder sammen.
Lad dem også gerne stå i den uåbnede airfryer i mindst 5 minutter efter bagning.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Inger-Margrethe Lindstrøm
Jeg vil gerne spørge om ikke det kan lade sig gøre at få billedet af retten med på den udgave der kan udskrives?
Madensverden.dk
Kære Inger Margrethe
Jo, det kan det sagtens, men fordi mange brugere ønsker at printe uden billeder, har jeg valgt at slå funktionen fra, så billederne ikke kommer med over i printudgaven.
Jeg vil lige overveje om det skal være en mulighed.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk