Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Walesstang

Walesstang med flødeskum og chokolade

Billede med walesstang
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
485
SHARES
FacebookMessenger485PinterestEmailSMS
Indhold
  • Walesstang med flødeskum og chokolade
  • Opskrift på walesstang
  • Tips
  • Kommentarer

Walesstang med flødeskum og chokolade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Opskrift på walesstang, der er en af mine favoritter, og så er den nem at lave. Kagen pyntes med hindbærmarmelade, flødeskum, chokolade og vindruer.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 portion vandbakkelser se opskrift i linket
Til pynt på walesstang
  • 4 spsk hindbærmarmelade
  • 2,5 dl piskefløde
  • 40 g mørk chokolade i chokoladespåner
  • 1 håndfuld vindruer (røde eller grønne)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave vandbakkelser, som anvist i linket. Det er en god og solid opskrift, hvor vandbakkelserne ikke falder sammen. Kom dejen i en sprøjtepose med stor tyl. Gerne stjernetyl.
  2. Opskriften giver to walesstænger, som du med lidt snedighed godt kan bage på samme bageplade. Beklæd bagepladen med bagepapir. Eller anvend 2 aflange alubakker, som jeg har gjort på billedet. Bakkerne kan købes i specialbutikker.
  3. Læg tre striber vandbakkelse næsten op ad hinanden - lad der kun lige være lidt luft imellem. Du kan lave dem i hele bagepladens længde, eller kortere. Det afgør du.
  4. Lav to stænger med tre striber i hver. Du kan se det på billedet her, hvor de striber striber ligger ved siden af hinanden, og hvor der er pyntet på den midterste og ud over de to yderste.
  5. Bag så stængerne i en forvarmet ovn ved 200 °C, og de skal bages i cirka 20-25 minutter. VIGTIGT: Du må IKKE åbne ovnlågen undervejs, fordi du så risikerer, at dine vandbakkelser klasker sammen!!! Så bag dem færdige, tag dem ud og lad stængerne køle lidt af.
  6. Smør dem så med hindbærmarmelade på den midterste del og ud i de to revner.
  7. Pisk fløden helt stiv, og sprøjt den ud over hver walesstang.
  8. Pynt så med vindruer og chokoladespåner.
    Sådan ser en nem walesstang ud, der er pyntet og klar til servering. Foto: Guffeliguf.dk.

Næringsindhold

Kalorier480kcalKulhydrater36gProtein5gFedt35gMættet fedt16gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.002gKolesterol47mgNatrium131mgKalium150mgKostfibre2gSukker12gVitamin A624IUVitamin C2mgCalcium41mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på walesstang

Walesstang er en klassisk kage fra bagerens vindue, men du kan sagtens lave den selv.

Det er en god kage at byde gæster, og så er den altså rimelig hurtig at bage.

Opskriften giver to walesstænger, som du enten kan lave i en aflang alubakke, eller blot sprøjte ud på en bageplade med bagepapir.

Pynten kan være diverse frugt og bær efter eget valg, men jeg plejer blandt andet at bruge vindruer. Danske jordbær er også gode i sæsonen.

Tips

Den færdigbagte walesstang - eller walesstænger - kan opbevares op til et døgn på køl, men kagen er bedst som nylavet.

Og så kan kagen selvfølgelig pyntes som man synes. God bagelyst.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur
  • Kartoffelkager - klassiske konditorkager
  • Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme
  • Marieboller med mørdej og creme
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla kristensen skriver

    april 14, 2023 at 12:06 pm

    Skal der ikke mørdej under

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 14, 2023 at 3:10 pm

      Hej Ulla
      Nej, ikke til denne walesstang 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Jolanda skriver

      januar 23, 2024 at 4:08 pm

      Jeg kender Walesstangen også kun med butterdej eller mørdej nederst. Det er godt med det lidt sprøde lag nederst. Sådan fik jeg denne kage hos svigermor og fra de gamle bagere, der stadigvæk satte en ære i det gamle håndværk.
      Venlig hilsen
      Jolanda

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required