Opskrift på walesstang, der er en af mine favoritter, og så er den nem at lave. Kagen pyntes med hindbærmarmelade, flødeskum, chokolade og vindruer.
Walesstang er en klassisk kage fra bagerens vindue, men du kan sagtens lave den selv.
Det er en god kage at byde gæster, og så er den altså rimelig hurtig at bage.
Opskriften giver to walesstænger, som du enten kan lave i en aflang alubakke, eller blot sprøjte ud på en bageplade med bagepapir.
Pynten kan være diverse frugt og bær efter eget valg, men jeg plejer blandt andet at bruge vindruer. Danske jordbær er også gode i sæsonen.
Opskrift på walesstang
Walesstang med flødeskum og chokolade
Ingredienser
- 1 portion vandbakkelser - se opskrift i linket
Til pynt på walesstang
- 4 spsk hindbærmarmelade
- 2,5 dl piskefløde
- 40 g mørk chokolade - i chokoladespåner
- 1 håndfuld vindruer - (røde eller grønne)
Fremgangsmåde
- Start med at lave vandbakkelser, som anvist i linket. Det er en god og solid opskrift, hvor vandbakkelserne ikke falder sammen. Kom dejen i en sprøjtepose med stor tyl. Gerne stjernetyl.
- Opskriften giver to walesstænger, som du med lidt snedighed godt kan bage på samme bageplade. Beklæd bagepladen med bagepapir. Eller anvend 2 aflange alubakker, som jeg har gjort på billedet. Bakkerne kan købes i specialbutikker.
- Læg tre striber vandbakkelse næsten op ad hinanden - lad der kun lige være lidt luft imellem. Du kan lave dem i hele bagepladens længde, eller kortere. Det afgør du.
- Lav to stænger med tre striber i hver. Du kan se det på billedet her, hvor de striber striber ligger ved siden af hinanden, og hvor der er pyntet på den midterste og ud over de to yderste.
- Bag så stængerne i en forvarmet ovn ved 200 °C, og de skal bages i cirka 20-25 minutter. VIGTIGT: Du må IKKE åbne ovnlågen undervejs, fordi du så risikerer, at dine vandbakkelser klasker sammen!!! Så bag dem færdige, tag dem ud og lad stængerne køle lidt af.
- Smør dem så med hindbærmarmelade på den midterste del og ud i de to revner.
- Pisk fløden helt stiv, og sprøjt den ud over hver walesstang.
- Pynt så med vindruer og chokoladespåner.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Den færdigbagte walesstang - eller walesstænger - kan opbevares op til et døgn på køl, men kagen er bedst som nylavet.
Og så kan kagen selvfølgelig pyntes som man synes. God bagelyst.
Se også mine populære opskrifter på:
Eclairs med vaniljecreme og chokoglasur
Kartoffelkager - klassiske konditorkager
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ulla kristensen
Skal der ikke mørdej under
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Nej, ikke til denne walesstang 🙂
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Jeg kender Walesstangen også kun med butterdej eller mørdej nederst. Det er godt med det lidt sprøde lag nederst. Sådan fik jeg denne kage hos svigermor og fra de gamle bagere, der stadigvæk satte en ære i det gamle håndværk.
Venlig hilsen
Jolanda