• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Vaniljeis - nem opskrift med eller uden ismaskine

Vaniljeis - nem opskrift med eller uden ismaskine

Billede med hjemmelavet vaniljeis
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  16. juni 2020

En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og den er nem at lave.

Hjemmelavet vaniljeis er noget af det allerbedste, og samtidig heldigvis også noget af det nemmeste at lave.

Vaniljeis laves på en god vaniljecreme, der varmes op til 85 grader, hvor cremen begynder at tykne.

Iscremen må ikke varmes mere end til de 85 grader.

Det her er måske Danmarks bedste vaniljeis, og så er den altså hjemmelavet. Ja, tilmed er den meget nem at lave. Om du så ejer en ismaskine eller ej.

Opskriften er rigelig til fire personer. Se også min opskrift på en hjemmelavet bananis.

Opskrift på vaniljeis

Billede med hjemmelavet vaniljeis
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste vaniljeis

4.75 fra 27 stemmer
En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Frysning 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 665
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 dl fløde
  • 2 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 125 g sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Fløde og mælk måles af og kommes i en lille gryde. Varmes forsigtigt op.
  2. Vaniljestang flækkes og kornene skrabes ud, hvorefter de kommes i gryden. Kom også vaniljestangen i.
  3. Tilsæt æggeblommer og sukker.
  4. Nu skal du varme iscremen op indtil den når en temperatur på 85 grader. Brug eventuelt et stegetermometer, som du kan se på billedet. Iscremen må ikke blive varmere end de 85 grader!
  5. Den varme iscreme er nu blevet lidt tykkere i konsistensen, og nu hældes den i en beholder, hvorefter den køles helt ned. Stilles derfor i køleskabet i et par timer.
  6. Vaniljeis på ismaskine: Kør iscremen på en ismaskine i cirka 40 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses et par par timer.
  7. Vaniljeis uden ismaskine: Kom den afkølede iscreme i en beholder og stil på frost. Rør vaniljeisen godt igennem med en ske hvert 15, minut den første times tid for at undgå iskrystaller.

Næringsindhold

Kalorier: 665kcalKulhydrater: 38gProtein: 9gFedt: 54gMættet fedt: 32gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gKolesterol: 439mgNatrium: 66mgKalium: 224mgSukker: 37gVitamin A: 2308IUVitamin C: 1mgCalcium: 179mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdigfrosne og hjemmelavede vaniljeis kan med fordel sættes i køleskabet 20 minutter før brug.

Så er den endnu nemmere at kugle op.

Note: Tiden på indfrysningen afhænger selvfølgelig af hvor god din ismaskine er, og om ismaskinen er med køleelement eller kompressor.

Den angivne tid her på de ca. 40 minutter er med ismaskine med kompressor.

I det hele taget kan indfrysningstiden variere, men resultatet er det samme: Nemlig Danmarks bedste og hjemmelavede vaniljeis!

5 deciliter fløde 2 deciliter sødmælk 1 vaniljestang 6 pasteuriserede æggeblommer 125 gram sukker
Iscreme til vaniljeis varmes op til præcist 85 grader, og du bør bruge et stegetermometer til det. På den måde er du sikker på, at iscremen ikke bliver for varm, og derfor må kasseres. Den varme iscreme køles ned inden den køres på ismaskine. Foto: Madensverden.dk.

Vild med is? Så se også disse opskrifter:

Sommerens bedste chokoladeis til ismaskine (eller uden)

Nicecream - vegansk is på kun fem minutter

Italiensk is - opskrift på gelato mælkeis fra Italien

Cremet is med kondenseret mælk

Du kan nemt lave en cremet is uden at bruge ismaskine. Bland kondenseret mælk med flødeskum, og giv den smag med ægte vanilje.

Isen fryses ind uden du skal røre i den, og den forbliver cremet uden at krystallisere.

Til cremet is med kondenseret mælk anvendes:

Ca. 400 gram kondenseret mælk
1 stang vanilje
5 deciliter piskefløde
Et nip salt

Fremgangsmåde:

Hæld mælken op i en skål. Flæk vaniljestang og skrab vaniljekornene ud med en skarp kniv. Kom kornene ned i den kondenserede mælk, og pisk det godt ud.

Kom også et lille nip fint salt i. Men det er kun ganske lidt, så isen ikke bliver for saltet!

Pisk så fløden til en stiv flødeskum.

Vend nu flødeskummet forsigtigt ned vaniljemassen - uden at slå for meget luft ud af iscremen.

Vend ismassen roligt rundt med en dejskraber.

Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Nu skal isen fryse ind, og det tager mindst fem timer.

Men du behøver ikke røre rundt i isen undervejs. Den fryser ind uden at blive krystalliseret.

Vanilje parfait

Her får du opskriften på hjemmelavet vanilje parfait is. En vaniljeis, som du også kan lave helt uden brug af ismaskine. Og isen er uden krystaller!

Ingredienser til vanilje parfait:

4 deciliter piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
60 gram almindeligt sukker
1 vaniljestang
Et meget lille nip salt

Sådan gør du:

Jeg har eksperimenteret en del gange med vanilje parfait gennem tiden, hvor jeg enten har pisket fløden for sig eller sammen med ingredienserne.

Og jeg synes det bedste resultat fremkommer når man pisker det hele luftigt på samme tid.

Det er også vigtigt, at alle ingredienserne er kolde - og kommer direkte fra køleskabet.

Derfor: Kom fløden, æggeblommer, sukker og kornene fra en vaniljestang op i en kold skål. Stil gerne skålen på frost først.

Kom også nogle enkelte saltkorn i, og pisk ismassen luftig med en elpisker eller i en røremaskine.

Hæld iscremen op i en skål, og stil den på frost.

Her skal vanilje parfaiten fryse ind, og det tager mindst tre timer.

Rør isen igennem et par gange undervejs, og lige før den bliver alt for stiv, kommer du isen over i smukke portionsglas.

Stil glassene på frost, og frys færdig.

Læs også: Test af ismaskiner

hjemmelavet vanilje parfait is
Det er meget nemt at lave hjemmelavet vanilje parfait is, der er en god vaniljeis med fløde. Parfaiten krystalliserer ikke når blot du lige rører den rundt et par gange under indfrysningen. Bedre is fåes ikke. Anret eventuelt isen i små portionsglas sammen med en hjemmelavet rabarber kompot. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter P. Dahl

    februar 08, 2023 at 11:07 am

    Sikke en skøn is! Store, glatte og runde kugler!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required