• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Nem boller i karry opskrift med ris

Nem boller i karry opskrift med ris

billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris
4.8 fra 194 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. juni 2025 - Udgivet: 12. december 2017
Oversigt over indhold
  • Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
  • Opskrift på boller i karry
  • Boller i karry
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Med kokosmælk
  • Sundere version
  • FAQ
  • Kommentarer

Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.

Boller i karry er nærmest også blevet en dansk nationalret, trods det noget asiatiske præg og navn i retten.

I hvert fald er det en af de retter, som vi spiser hyppigt ved middagsbordene som aftensmad, og det er da også en skøn ret med masser af smag.

Opskriften er beregnet til 4 personer, og du kan også se min video, hvor jeg viser hvordan man laver den populære ret helt fra bunden.

Andre populære opskrifter:

  • Karrysovs (nem og lækker opskrift på karry sauce)
  • Karrykødsovs - nem og lækker børnevenlig mad
  • Nem kylling i karry med grøntsager og ris
  • Alternativ: Opskrift på boller i karry i ovn

Opskrift på boller i karry

billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Boller i karry

4.82 fra 194 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 481
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kødboller
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel - med lidt top
  • 1,5 dl mælk - måske lidt mere
Kogevand
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger - høns
Karrysovs
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk karry
  • 1 spsk gurkemeje
  • 4 dl suppe - fra kogevandet
  • mælk
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med kødbollerne. Hakket svine- og kalvekød røres godt sammen med salt og friskkværnet peber. Kom løgpulver i farsen sammen med æg, hvedemel og mælk. Rør eller ælt farsen lind. Løgpulver kan udskiftet med et fintsnittet løg.
  2. Kog vand op sammen med bouillonterninger.
  3. Form farsen til kødboller på størrelse med en lille golfbold, og kog kødbollerne cirka 8 minutter i det kogende vand. Kogetiden er fra når den sidste kødbolle er lagt i vandet, men skru lidt ned for varmen, da vandet ikke skal bulderkoge. Jeg plejer at bruge en teske til at forme kødbollerne. Dyp hver gang skeen i den varme bouillon.
  4. Fisk de færdigkogte kødboller op af vandet med en hulske, og læg til side. Gem fire deciliter af kogevandet til karrysovs til karryretten.
  5. Kom smør i gryden. Når det er smeltet, piskes hvedemel i sammen med karry og gurkemeje. Lad det bage af i et minut, så du også får brændt karryen af.
  6. Pisk derefter gradvist suppe fra kogningen af kødbollerne i sovsen, og derefter lidt mælk indtil passende konsistens er opnået. Lad karrysovsen simre i fem minutter for at fjerne smagen af mel.
  7. Smag karrysovsen til med lidt friskpresset citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber. Der kan også kommes mere karry i.
  8. Læg kødbollerne i sovsen, og lad dem lige varme igennem.
  9. Boller i karry serveres med kogte ris og en dampede ærter. Kog risene som anvist på pakken, men pas ikke at overkoge dem. Jeg foretrækker selv basmati ris. Serveringsforslag:

Næringsindhold

Kalorier: 481kcalKulhydrater: 21gProtein: 22gFedt: 34gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.2gKolesterol: 136mgNatrium: 768mgKalium: 874mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 1111IUVitamin C: 6mgCalcium: 124mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Et par billeder af fremgangsmåden til boller i karry:

rørt fars til kødboller til boller i karry
opbagt sovs med karry til kødboller i karry
kødbollerne vendes i den tilsmagte karrysovs
boller i karry serveringsforslag

Tips

Mængden af karry kan du selv smage dig frem til, for det afhænger selvfølgelig af hvor stærk du ønsker retten. Jeg kommer også gerne lidt gurkemeje i, da det giver en smukkere og mere dyb gul farve, men det kan udelades.

En del af kogevandet til sovsen kan erstattes med mælk eller fløde, hvis du ønsker en fyldigere karrysovs, men det er jo smag og behag.

Retten er dog stadig børnevenlig, men styrken kan justeres med mere eller mindre karry.

Med kokosmælk

Du kan også lave boller i karry med kokosmælk, der giver en lidt mere eksotisk smag til karrysovsen. Her skal du bruge en dåse kokosmælk, og sådan gør du:

Hak et løg og to hvidløgsfed fint, og svits det i to spiseskefulde smør i en gryde. Et æble i tern kommes også ved sammen med lidt revet ingefær og tre teskefulde karry. Drys en spiseskefuld hvedemel i, og kom så en dåse kokosmælk ved.

Lad karrysovsen koge langsomt op, og spæd nu til med kogevand fra kødbollerne indtil du har rette konsistens. Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt mere karry.

Sundere version

Du kan også lave en lidt sundere opskrift den klassiske karryret, hvor du blandt andet serverer den med blomkålsris. Samtidig er kødbollerne lavet med lidt havregryn.

400 gram hakket kalv og svin røres med en teskefuld salt, og derefter røres et æg i. Kom også 75 gram grovvalsede havregryn i farsen sammen med friskkværnet peber. Tilsæt nu mælk indtil farsen er lind og har den rette konsistens. Stil på køl i 30 minutter.

Kog kødbollerne i vandet som anvist længere oppe i grundopskriften.

Karrysovs laves af et finthakket løg, der svitses i lidt smør uden at tage farve. Tilsæt to spiseskefulde karry eller hvad du nu synes. Kom en dåse kokosmælk i og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber.

Kom kødbollerne med havregryn i karrysovsen og server den med blomkålsris. Eller med kogte kartofler. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden.

Der findes også en vegansk version: Flere laver i dag "boller i karry" med plantefars eller linseboller – og karrysovsen kan sagtens laves uden animalske produkter.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kyllingeboller med karrysauce og nudler
  • Oksekød i karry med peberfrugt og asparges
  • Spinat curry med kylling og brune ris

FAQ

Hvilket land stammer boller i karry fra?

På trods af navnet og referencen til karry, der jo er et mere eksotisk krydderi eller krydderiblanding, så den populære ret en dansk opfindelse. Det vides dog ikke hvem ophavsmanden til boller i karry er. Men man ved, at retten blev bredere kendt op gennem 1930erne, og opskriften optræder blandt andet i den kendte Frøken Jensens kogebog. Dog findes der forskellige udgaver af retten fra den tid.

Hvilket kød til kødboller i karry?

Normalt anvendes der en blanding af hakket svine- og kalvekød til boller i karry, men du kan også anvende en ren svinekød eller udelukkende oksekød. Fremgangsmåden er den samme.

Hvad spiser man til til boller i karry?

Klassisk og traditionelt tilbehør til boller i karry er kogte ris. Gerne basmatiris. Dertil kan der serveres kogte grøntsager som eks. ærter eller broccoli.

Sundt tilbehør til boller i karry?

Den klassiske version serveres med hvide ris, men man kan også bruge fuldkornsris eller blomkålsris, hvis man ønsker et sundere tilbehør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sarah

    august 05, 2025 at 6:05 pm

    Virkelig den bedste og mest smagfulde opskrift!

    Svar
  2. Donna

    august 02, 2025 at 2:21 pm

    Skal der virkelig en spiseske gurkemeje i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 02, 2025 at 3:05 pm

      Hej Donna
      Det bruger jeg - men du kan sagtens anvende lidt mindre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Erik Jakobsen

    oktober 23, 2024 at 10:31 am

    Smager godt, super lækkert faktisk og nem opskrift

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required