• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Hjemmelavet bearnaise essens

Hjemmelavet bearnaise essens

billederesultat for bearnaise essens
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  22. oktober 2020

Min opskrift på en nem bearnaise essens lavet helt fra bunden. Bearnaise essensen koges på få minutter, og bruges til bearnaise sauce.

Du kan sagtens lave din egen bearnaise essens, og du bliver nok overrasket over hvor nemt og hurtigt det er.

Essensen laves på en bund af eddike og hvidvin. Her har jeg anvendt en sherryeddike, som jeg synes er god til bearnaise essens.

Men du kan sagtens bruge andre eddiker, herunder en almindelig hvidvinseddike. Det er op til dig.

Essensen skal blot koges i cirka tre minutter, hvor den reduceres til et par store spiseskefulde essens.

Derefter er den klar til din hjemmelavede bearnaise sovs, som du finder et link til her.

Opskriften giver essens til bearnaise sovs til fire personer.

Vild med bearnaise? Så gå ikke glip af disse:

  • Bearnaisekartofler - nemme kartofler med bearnaise smag
  • Snyde bearnaise på 2 minutter - lavet med stavblender
  • Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål

Opskrift på nem bearnaise essens

billederesultat for bearnaise essens
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet bearnaise essens - nem opskrift

4.80 fra 10 stemmer
Min opskrift på en nem bearnaise essens lavet helt fra bunden. Bearnaise essensen koges på få minutter, og bruges til bearnaise sauce.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 34
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 spsk sherryeddike
  • 5 spsk hvidvin - tør
  • 1 skalotteløg - finthakket
  • 2 spsk estragon - stokke og blade, spar ikke på det1
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde
 

  1. Gør skalotteløg og estragon klar. Skalotteløg pilles og hakkes ganske fint.
  2. Pil de bedste blade fra estragonen, og læg dem til side til din bearnaise sovs. Du skal bruge et par skefulde til sovsen. Stokke og lidt flere blade hakkes til essensen, og her skal du bruge to spiseskefulde, så du får den rigtige smag i din bearnaise essens.
  3. Varm en kasserolle op og kom sherryeddike og hvidvin i.
  4. Tilsæt så skalotteløg og kog op.
  5. Så kommes hakkede stokke og blade fra estragon ved sammen med et nip salt.
  6. Lad essensen koge ind så du har et par spiseskefulde tilbage. Det tager omkring tre minutter.
  7. Sigt din bearnaise essens ned i en lille skål, og nu er den klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier: 34kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 15mgKalium: 147mgKostfibre: 0.5gSukker: 1gVitamin A: 147IUVitamin C: 2mgCalcium: 45mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Den færdige bearnaise essens er nu klar til brug, men kan også opbevares i en lille flaske til senere brug.

Holdbarheden er mindst et par uger.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian Veggerby

    september 29, 2024 at 12:30 pm

    Hej. Tusinde tak for opskriften 🤩. Hvor lang tid kan det mon holde sig?

    Svar
  2. Anja

    november 06, 2021 at 3:52 pm

    En succes hver gang.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required