Her kan du se hvordan man laver en virkelig lækker nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. Retten laves samlet, og steges i ovnen.
Nakkesteg i ovn er både lækker hverdagsmad og fantastisk dejlig gæstemad.
Nakkesteg er nemlig et glimrende stykke kød, som heller ikke koster en bondegård. Og så er den fremragende at stege hel i ovnen.
Her er den smurt ind i en hjemmelavet hvidløgsolie, og derefter stegt i et fad sammen med kartofler.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på nakkesteg i ovn
Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
- 4 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 500 g kartofler - små
- 6-8 skalotteløg
- 3 gulerødder - i mundrette stykker
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 dl kalvefond - eller alm. bouillon
- timian - og rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom olivenolie i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i olien. Mos den godt. Rids oversiden på nakkestegen i skrå tern (ruder), og smør stegen godt ind i den hjemmelavede hvidløgsolie.
- Kartoflerne vaskes og kommes i et ildfast fad. Gulerødder skæres i mundrette stykker og kommes ved. Skalotteløg pilles og deles i halve, inden de også lægges ned i fadet.
- Hæld en dåse hakkede tomater over sammen med kalvefond eller bouillon, og krydr med lidt tørret rosmarin og timian. Giv også det hele lidt salt og friskkværnet peber.
- Læg din nakkesteg ovenpå grøntsagerne, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og steg nu din nakkesteg i ovn i cirka halvanden time, så den når en kernetemperatur på 75 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Tag den færdigstegte nakkesteg ud af ovnen, og servér med de lækre kartofler fra fadet og tilbehøret.
Du kan også lave en lækker spidskålssalat til din nakkesteg i ovn.
Se flere lækre opskrifter:
Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jette Andersen
Hej en fantastisk op skrift men ja måske for meget væske. Men rigtig god smag.
Jeg vil lige høre om man kan bruge okse steg i stedet ?. Og om den skal stege længere tid.
Mvh. Jette
Jla
Maj-Britt
Der er alt for meget væske med den opskrift. Og jeg havde en halv gang flere kartofler. Men de sejlede i væske. En anden gang vil jeg nok nøjes med 1,5 dl fond sammen med de flåde tomater. Og så måske tilføre lidt væske i form af en smule fløde til sidst. Og så vil jeg øge temp. 175 grader er lige i underkanten. Vores steg var ikke færdig efter 1,5 time. Den skulle have en halv time mere. Men lækker smag på kartoflerne.
Lis andersen
Jeg elsker dine opskrifter, selv om jeg er en gammelhusmoder og altid har lavet mad efter min moders opskrift.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Lis - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Linda
Er det ca 2 timer den skal ha i ovnen?
Kirstine Christensen
Hej Holger. Jeg vil prøve denne ret til gæster i weekenden. Den lyder lækker. Jeg vil lave 2 stege a 2 kg. Kan du fortælle, hvad stegetiden ca. vil være? På forhånd tak.
Mvh Kirstine
Lene Vad Pedersen
Hej Holger. Kan jeg bruge en kalkunsteg i stedet for? Mvh Lene
Marianne
Hej Holger. Lavede denne ret i går, da familien kom på besøg. Lavede af 2kg. nakkesteg. Det var godt nok en succes. Alle var meget begejstrede. Kødet var super mørt og tomatsalaten var også populær🍽🍷👍
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Super dejligt at høre, og tak fordi du melder tilbage.
Det gode ved denne steg er, at den heller er alt for dyr, og man får en del for pengene.
Alt det bedste
Holger