Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

nakkesteg i ovn
4.6 fra 39 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
386
SHARES
FacebookMessenger386PinterestEmailSMS

Her kan du se hvordan man laver en virkelig lækker nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. Retten laves samlet, og steges i ovnen.

Nakkesteg i ovn er både lækker hverdagsmad og fantastisk dejlig gæstemad.

Nakkesteg er nemlig et glimrende stykke kød, som heller ikke koster en bondegård. Og så er den fremragende at stege hel i ovnen.

Her er den smurt ind i en hjemmelavet hvidløgsolie, og derefter stegt i et fad sammen med kartofler.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på nakkesteg i ovn

Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 39 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her kan du se hvordan man laver en virkelig lækker nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. Retten laves samlet, og steges i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g kartofler små
  • 6-8 skalotteløg
  • 3 gulerødder i mundrette stykker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl kalvefond eller alm. bouillon
  • timian og rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom olivenolie i en lille skål, og pres hvidløgsfed ned i olien. Mos den godt. Rids oversiden på nakkestegen i skrå tern (ruder), og smør stegen godt ind i den hjemmelavede hvidløgsolie.
  2. Kartoflerne vaskes og kommes i et ildfast fad. Gulerødder skæres i mundrette stykker og kommes ved. Skalotteløg pilles og deles i halve, inden de også lægges ned i fadet.
  3. Hæld en dåse hakkede tomater over sammen med kalvefond eller bouillon, og krydr med lidt tørret rosmarin og timian. Giv også det hele lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Læg din nakkesteg ovenpå grøntsagerne, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og steg nu din nakkesteg i ovn i cirka halvanden time, så den når en kernetemperatur på 75 grader.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Tag den færdigstegte nakkesteg ud af ovnen, og servér med de lækre kartofler fra fadet og tilbehøret.

Du kan også lave en lækker spidskålssalat til din nakkesteg i ovn.

Se flere lækre opskrifter:

Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)

Nakkesteg stegt som vildt med sovs

Braiseret gris - langtidsstegt svin som simreret

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Andersen skriver

    februar 16, 2025 at 10:02 am

    Hej en fantastisk op skrift men ja måske for meget væske. Men rigtig god smag.
    Jeg vil lige høre om man kan bruge okse steg i stedet ?. Og om den skal stege længere tid.
    Mvh. Jette
    Jla

    Svar
  2. Maj-Britt skriver

    januar 11, 2025 at 7:11 pm

    Der er alt for meget væske med den opskrift. Og jeg havde en halv gang flere kartofler. Men de sejlede i væske. En anden gang vil jeg nok nøjes med 1,5 dl fond sammen med de flåde tomater. Og så måske tilføre lidt væske i form af en smule fløde til sidst. Og så vil jeg øge temp. 175 grader er lige i underkanten. Vores steg var ikke færdig efter 1,5 time. Den skulle have en halv time mere. Men lækker smag på kartoflerne.

    Svar
  3. Lis andersen skriver

    oktober 03, 2024 at 8:05 pm

    Jeg elsker dine opskrifter, selv om jeg er en gammelhusmoder og altid har lavet mad efter min moders opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 04, 2024 at 8:52 am

      Mange tak, Lis - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Linda skriver

    januar 21, 2023 at 6:54 pm

    Er det ca 2 timer den skal ha i ovnen?

    Svar
  5. Kirstine Christensen skriver

    september 05, 2022 at 6:32 pm

    Hej Holger. Jeg vil prøve denne ret til gæster i weekenden. Den lyder lækker. Jeg vil lave 2 stege a 2 kg. Kan du fortælle, hvad stegetiden ca. vil være? På forhånd tak.
    Mvh Kirstine

    Svar
  6. Lene Vad Pedersen skriver

    april 23, 2022 at 12:38 pm

    Hej Holger. Kan jeg bruge en kalkunsteg i stedet for? Mvh Lene

    Svar
  7. Marianne skriver

    april 04, 2021 at 12:15 pm

    Hej Holger. Lavede denne ret i går, da familien kom på besøg. Lavede af 2kg. nakkesteg. Det var godt nok en succes. Alle var meget begejstrede. Kødet var super mørt og tomatsalaten var også populær🍽🍷👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 04, 2021 at 3:20 pm

      Hej Marianne
      Super dejligt at høre, og tak fordi du melder tilbage.
      Det gode ved denne steg er, at den heller er alt for dyr, og man får en del for pengene.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required