• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbrad i fad - nem opskrift med peberfrugt, bacon og fløde

Mørbrad i fad - nem opskrift med peberfrugt, bacon og fløde

billede med mørbrad i fad
Mørbrad i fad laves i et ildfast fad i ovn, og på denne måde bliver svinemørbrad virkelig mør og lækker. Samtidig giver det en vidunderlig peberflødesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. december 2024 - Udgivet:  20. november 2017

Del gerne:
587
SHARES
FacebookMessenger587PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Mørbrad i fad
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Pølser i retten
  9. Fryseegnet
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på mørbrad i fad, der er en lækker hverdagsret med svinemørbrad i fad i ovn.

Helt traditionel ret med blandt andet peberfrugt, bacon og cocktailpølser, og det er en ret, som hele familien vil elske. Den er nemlig også børnevenlig, som du kender det fra den klassiske mørbradgryde.

Fadretten tager ikke så lang tid at lave, og derfor er den god på hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavning.

Opskriften er beregnet til fire personer, og mørbradsfadet serveres naturligvis med ris eller kartoffelmos til.

Jeg har også lavet en video med opskriften, hvor du kan se fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Italiensk mørbrad
  • Svinemørbrad i flødesovs
  • Helstegt svinemørbrad

Opskrift

billede med mørbrad i fad

Mørbrad i fad

Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Bedømmelse
4.8 fra 108 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - skåret i tynde bøffer på cirka 1 centimeter
  • 250 g champignon - i skiver
  • 200 g bacon - i tern
  • 1 stort løg - hakkes groft
  • 1 rød peberfrugt - i korte strimler
  • 200 g cocktailpølser - eller brunchpølser
  • 1 dåse hakkede tomater - 400 gram
  • 2 spsk balsamico
  • 2 dl kalvefond - af vand og koncentrat
  • 2 dl piskefløde - eller madlavningsfløde
  • 1 tsk majsstivelse - til jævning
  • 2 tsk paprika
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at pudse svinemørbrad af for sølvsene og andet fedt. Skær den i skiver eller bøffer på en centimers tykkelse.
  • Rengør champignon og skær dem i skiver
  • Skær bacon ud i tern, og løg hakker du groft.
  • Skær toppen af peberfrugten og fjern kernehuset, inden du deler den i grove tern eller tynde strimler.
  • Find et ildfast fad frem, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Smelt en god klat smør på panden, og ved en god varme bruner du nu mørbradbøfferne på begge sider, så de får en solid stegeskorpe - det giver smag til mørbrad i fad! Hæld dem op i det ildfaste fad.
  • Svits så bacontern til de er flotte og gyldne, og tilsæt cocktailpølser, som også varmes godt igennem. Hæld det op i fadet.
  • Hæld hakkede tomater i det ildfaste fad.
  • Brun champignon grundigt, de skal svitses godt af - det giver også en fantastisk smag til mørbradfadet. Kom også dem op i det ildfaste fad.
  • Kom endnu en klat smør på panden, og svits løg og peberfrugt, Ryst panden rundt, og efter et par minutter kommer du balsamico i. Lad det svitse et minut mere, og tilsæt kalvefond og piskefløde.
  • Lad det koge op, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Krydr også med generøse mængder friskkværnet peber, men IKKE salt. Baconstykkerne er meget saltede, og det er som regel salt nok til retten! Kom også paprika ved.
  • Hæld peberflødesovsen op i fadet, og giv den et par ekstra vrid med peberkværnen. Vend det rundt med en spiseske, så du får fordelt smagen godt i fadet.
  • Sæt så din mørbrad i fad på næstnederste rille i ovnen, og lad den stege i 20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend gerne indholdet rundt efter 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
632
% Daglig værdi*
Fedt
 
39
g
60
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
186
mg
62
%
Natrium
 
1941
mg
84
%
Kalium
 
1265
mg
36
%
Kulhydrater
 
18
g
6
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
53
g
106
%
Vitamin A
 
1868
IU
37
%
Vitamin C
 
55
mg
67
%
Calcium
 
95
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Tag den ud, og server mørbrad i fad med kogte basmati ris og en grøn salat. En gammeldags kartoffelmos er også god til.

Mørbradfadet er som sagt en lækker ret til både den travle hverdag og mere festlige lejligheder.

Svinemørbraden bliver virkelig mør, og peberflødesovsen helt fantastisk.

Pølser i retten

Tilsæt cocktailpølser eller brunchpølser - jeg plejer at bruge det sidste. Og jeg synes de bedste er Slagter Lampes brunchpølser, som du kan købe i blandt andet Rema 1000.

De passer godt til retten her. Men du kan også bare bruge almindelige cocktailpølser - eller wienerpølser, som du deler i mindre stykker.

Fryseegnet

Retten er fryseegnet, så du altid har god mad på frost. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grete bergendorff

    april 16, 2025 at 11:07 am

    Hvor køber man kslvefond ? Glæder mig til at prøve retten 🤗

    Med smilende hilsen Grete

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 16, 2025 at 4:20 pm

      Hej Grete
      Tak for det - og du kan roligt glæde dig.
      Du kan købe det i de fleste supermarkeder, hvor det ofte findes i flydende form.
      Og ellers kan du bruge en oksebouillonterning.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Marianne

    januar 11, 2025 at 5:54 pm

    Mums😛tak for opskriften

    Svar
  3. Stina

    november 02, 2024 at 11:46 am

    Kan man ikke få indkøbslisten på sms

    Svar
  4. Anne

    september 07, 2024 at 9:02 pm

    Tak for opskriften👌🏻 - den fortjener en ekstra stjerne 🌟

    Svar
  5. Orla Marcussen

    juni 01, 2024 at 6:03 pm

    Jeg mangle den funktion hvor der kan vælges hvor mange personer jeg vil lave mad til.
    Før var det sådan, at den kunne gemmens til senere brug
    Ved venlig hilsen
    Orla Marcussen

    Svar
  6. Hanne Tvede

    april 11, 2024 at 11:42 am

    Hej.
    Her i vores seniorbofællesskab skal vi lave mørbradgryde m/bacon/cocktailpøler til 32 personer. Jeg er usikker på om jeg blot kan gange alle de anførte mål ( til 4 personer) med 8 - også krydderier ?
    Har I en salat, som er egnet til retten, hvor der i forvejen er en herlig sovs ?
    Tak for dejlige opskrifter.
    Mvh Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2024 at 12:14 pm

      Hanne
      Tak for de pæne ord, og det bør du kunne gøre uden problemer. Brug bare knappen under mængde til at justere antallet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Jonna Olsen

    marts 31, 2024 at 2:29 pm

    Hejsa.
    Kan man lave den et par timer før den skal i ovnen?
    Mvh. Jonna

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2024 at 2:32 pm

      Hej Jonna
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Astrid

    marts 28, 2024 at 9:51 am

    Kan man lave den den dagen før og så varme den i ovnen?

    Svar
  9. Rikke Frantsen

    november 14, 2023 at 7:57 pm

    Den bedste mørbrad jeg nogensinde har smagt!!!

    Svar
  10. Laila Bak á Lava

    marts 01, 2023 at 7:06 pm

    Dejlig ret, hakkede en halv spidskål og forårsløg og puttede det i, det var også lækkert.

    Svar
  11. Anita

    februar 08, 2023 at 8:25 pm

    Jeg har lige lavet den her til aften. Jeg lod den dog simre i gryde istedet for at sætte den i ovnen. Men **** det smagte godt. Du har helt ret i, at den flødesovs virkelig smager af noget. Jeg er derfor også ret sikker på, at der var mere end 300 kalorier i min portion, for jeg har sq da spist alt for meget.
    Jeg undrede mig dog over, at bøfferne ikke skulle krydres inden stegning. Jeg fulgte opskriften og lod være, men jeg syntes, de lige manglede det der umpf, selvom de havde simret pænt længe. Men altså stadig en hamrende lækker ret.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2023 at 5:44 am

      Tusind tak, Anita - det lyder godt. Og det er også en af mine favoritter 🙂
      Jo, man kan sagtens krydre kødet inden stegning.
      Og ellers velbekomme.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Annette Bertelsen

    marts 01, 2022 at 6:15 pm

    Hej
    Jeg har lavet denne ret før med stor succes og skal nu lave den igen. Jeg synes billedet er ændret, er der også ændret i opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 13, 2022 at 1:24 pm

      Hej Annette
      Nej, det er stadig samme opskrift - opskriften trængte bare til et bedre billede 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  13. Inge Nørrelykke

    december 15, 2021 at 7:43 am

    Så mange dejlige opskriver jeg får af dig bruger næsten nye hver dag ,,,og alt smager så godt ♥️♥️♥️ Og skønne kager tak for det 🤶🏼

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2021 at 10:04 am

      Kære Inge
      Det er jeg super glad for at høre - mange tak.
      Med ønsket om en dejlig jul
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required