Her er en nem og hurtig opskrift på mørbradbøffer, der steges på panden og serveres med en lækker paprikasovs. Du kan lave retten på 15 min.
Mørbradbøffer er lækker mad, og her er de lavet sammen med en dejlig paprikasovs med fløde.
Det er en super god hverdagsret, fordi den kan laves på et kvarters tid, og du får altså masser af smag på trods af den korte tilberedningstid.
Jeg vil foreslå du serverer retten med kogte ris - men en kartoffelmos er nu heller ikke dum til mørbradbøfferne. Opskriften er til fire personer.
Opskrift på mørbradbøffer
Mørbradbøffer med paprikasovs - hurtig aftensmad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - deles i 8-10 bøffer
- 2 løg - grofthakket
- 2 røde peberfrugter - i mindre stykker
- 3 tsk paprika
- 4 dl fløde
- 1 bouillonterning
- 1 tsk timian
- 1 spsk tomatpasta
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Svinemørbrad afpudses, hvor sølvsene og fedt skæres fra. Del mørbraden i 8-10 lige store bøffer,
- Løg pilles og hakkes groft, mens peberfrugterne skæres i mindre stykker.
- Varm en pande op ved en god varme, for mørbradbøfferne skal brunes grundigt.
- Kom en god klat smør og lidt olie på panden, og brun så mørbradbøfferne 1-2 minutter på hver side, så de virkelig får den lækre stegeskorpe. Som du kan se på billedet.
- Tag dem over på en tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom lidt mere olie på panden og svits nu løg og peberfrugter ved en god varme. Det tager et par minutter.
- Tilsæt fløde sammen med paprika, en smuldret bouillonterning, timian og lidt tomatpasta. Lad det koge op, og derefter creme en smule ind.
- Smag til med salt og peber, og læg de færdigstegte mørbradbøffer tilbage i sovsen, hvor de lige varmes med et minut. Drys med friskhakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server straks de skønne mørbradbøffer med sovsen og ris eller en kartoffelmos.
Du kan med fordel servere denne lækre broccolisalat til.
Se også mine populære opskrifter på:
Klassisk mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser
Asiatisk mørbrad - med lynstegt blomkål og spinat
Helstegt svinemørbrad i ovn (uden sølvpapir)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Charlotte Andreasen skriver
Hej, rigtig lækker ret! Dog kan jeg ikke med min bedste vilje lave det på under en halv time. Måske, hvis alle fødevarer og redskaber mm. er fundet frem og man er superkok og har gasblus, men det kommer nok til at knibe for de fleste. Jeg tænker i hvertfald, at den tid der står, er fra man går ud i køkkenet. Så, det ville være rart, hvis tiderne var mere realistiske. Men ellers virkelig gode opskrifter!! 😊
Kamma skriver
Kogebog.
Jeg bor i USA, og vil gerne vide hvordan jeg kan bestille din kogebog. Jeg er meget glad for de danske opskrifter. På forhånd tak.
Venlig hilsen,
Kamma
kagnethe@yahoo.com
Jan skriver
Hej
Har lavet en del af dine retter - gode retter og med masser af smag.
Har lagt mærke til, at du skriver boulionterning, men aldrig hvilken smag..... Det giver måske sig selv et stykke af vejen, da det er svine kød, men kunne jo også være "grønsager"?