• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Millionbøf med oksekød, løg, bouillon og kartoffelmos

Millionbøf med oksekød, løg, bouillon og kartoffelmos

billede med millionbøf med kartoffelmos
4.7 fra 128 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. maj 2025 - Udgivet:  24. september 2020

Min nemme opskrift på klassisk millionbøf med hakket oksekød, løg og bouillon, og retten er beregnet til fire personer.

Her får du en velkendt og elsket klassiker fra det danske køkken, og den smager himmelsk godt. Samtidig er retten meget nem at lave.

Om du laver retten i en gryde eller pande er op til dig, men jeg plejer at lave den i en stor sauterpande.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret til aftensmad.

Oversigt
  • Millionbøf - nem aftensmad
  • Servering
  • Med fløde
  • Med grøntsager
  • Med tomater
  • Holdbarhed
  • Millionbøf i fad
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Hakkebøf
  • Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris
  • Forloren hare med bacon
  • Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med millionbøf med kartoffelmos
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Millionbøf - nem aftensmad

4.71 fra 128 stemmer
Millionbøf. Nem og klassisk opskrift på retten, der er en elsket favorit med hakket oksekød, løg og bouillon - og serveret med kartoffelmos.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 515
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød - med en fedtprocent på max. 10
  • 2 løg - finthakket
  • 5 dl oksebouillon - kraftig
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk hvidvinseddike - eller balsamico
  • 1 spsk engelsk sauce - kan udelades, men tilfører smag
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør - kan udelades
Jævning
  • 2 tsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
Kartoffelmos
  • 1 portion kartoffelmos

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lidt olie på en varm pande, og brun først hakket oksekød grundigt. Det skal ikke kun skifte farve, men brunes af så det får en god smag og stegeskorpe.
  2. Tilsæt løg (hakket) og svits også dem møre.
  3. Kom bouillon på panden sammen med hvidvinseddike (eller balsamico) og laurbærblade. Krydr med lidt friskkværnet peber, men vent med saltet. Bouillonen er jo saltet, så vent med at smage til. Der tilsættes også lidt engelsk sauce.
  4. Læg låg på og lad millionbøffen simre 30 minutter.
  5. Fjern så låget, og jævn retten med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber - og giv den lidt madkulør, så den får den helt rigtige farve.

Næringsindhold

Kalorier: 515kcalKulhydrater: 43gProtein: 28gFedt: 26gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 2gKolesterol: 89mgNatrium: 1200mgKalium: 1370mgKostfibre: 6gSukker: 4gVitamin A: 12IUVitamin C: 44mgCalcium: 76mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Millionbøf serveres straks sammen med en god kartoffelmos. Det er traditionelt tilbehør til retten.

Du kan dog også servere kogt pasta eller ris til.

Derudover passer lidt grøntsager selvfølgelig også godt til. Det kan være dampet broccoli, ærter eller gulerødder, afhængig af hvad du bedst kan lide eller lige har i køleskabet.

Med fløde

Opskriften her er på den gammeldags millionbøf, der jo i sig selv er meget simpel. Og uden alt for meget fedt.

Men du kan også lave en millionbøf med fløde, der gør retten mere cremet og blød - men selvfølgelig også med et højere indhold af fedt.

Her skal du blot tilsætte en deciliter (eller lidt mere) fløde til retten, og lad det creme en smule ind.

Prøv også min særdeles populære opskrift på hakket oksekød med spidskål i ovn.

Med grøntsager

Andre synes godt om millionbøf med grøntsager, og det er bestemt også lækkert.

Her svitser du først løg og hvidløg, hvorefter mindre tern af et par gulerødder og stængler bladselleri tilsættes. Du kan også komme en dåse hakkede tomater ved.

Versionen med grøntsager smager virkelig godt, men jeg synes også, at der måske går lidt for meget kødsovs i den, i stedet for den simple udgave med løg og hakket oksekød. Men det er selvfølgelig smag og behag.

Med tomater

Og det bringer mig til næste mulighed, nemlig millionbøf med hakkede tomater. Tomater er bestemt godt i en kødsovs, og kan også tilsættes i denne ret.

Men du får altså hurtig en ret, der mere minder og en italiensk kødsovs end en traditionel dansk millionbøf.

Vil du alligevel gerne have tomaterne i, skal du anvende en dåse hakkede tomater, og du kan også komme et par spiseskefulde tomatpasta ved.

Holdbarhed

Hvor længe kan millionbøf så holde sig i køleskabet? Som udgangspunkt op til et par dage, så du kan sagtens lave en stor portion, og derefter nyde retten dage efter.

Det er dog vigtigt, at maden kommer relativ hurtigt på køl. Så på førstedagen skal millionbøffen ikke stå for længe på bordet.

Du kan dog sagtens nyde maden først, og så ellers komme millionbøffen på køl inden der går for lang tid. Når maden skal varmes op, er det bedst at gøre det under omrøring. Så varmen fordeles godt i gryden.

Varm op til mindst 75 grader, så du ikke bliver syg af mulige bakterier. Uden man dog skal være hysterisk. Men varm maden godt igennem, og nyd den som en lækker og nem aftensmad.

Flere inspirerende opskrifter:

Millionbøf i fad

4.8 fra 115 stemmer
Her er min opskrift på millionbøf i fad. Det er en skøn ret med hakket oksekød og kartoffelmos, der bages i ovnen. Måske din nye livret.
Gå til opskrift
billederesultat for millionbøf i fad

Hakket oksekød og spidskål i ovn

4.8 fra 435 stemmer
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med hakket oksekød med spidskål

Hakkebøf

4.7 fra 149 stemmer
Nem og lækker opskrift på hakkebøf med bløde løg. Klassisk dansk ret med hakkebøffer, løg og god sovs, som hele familien vil elske at spise.
Gå til opskrift
billede med hakkebøf og bløde løg på pande

Gisou - lækker hvidkålsgryde med oksekød og ris

4.6 fra 21 stemmer
Her får en god opskrift på gisou, der er en lækker hvidkålsgryde. Det er nem hverdagsmad med hvidkål, hakket oksekød og ris i samme gryde.
Gå til opskrift
billederesultat for gisou hvidkålsgryde

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare

Gammeldags bankekød (traditionel opskrift med løg)

4.8 fra 44 stemmer
Se hvordan du laver den bedste bankekød med masser af løg og en fantastisk sovs. Kødet bliver mørt som smør, og serveres med kartoffelmos.
Gå til opskrift
billederesultat for bankekød og kartoffelmos

FAQ

Hvorfor hedder det millionbøf?

Retten har fået sit navn fordi der er tale om hakket oksekød, som derfor giver mange bøffer. En million bøffer. Såre simpelt. Og lige så simpel er retten også at lave. Svitset hakket oksekød med løg og bouillon - serveret med en god omgang kartoffelmos.

Kan man lave millionbøf uden bouillon?

Du kan sagtens lave millionbøffen uden bouillon eller fond, og her anvendes blot samme mængde vand. Her skal du så selvfølgelig tilsætte lidt mere salt ved tilsmagningen.

Hvordan laver man millionbøf med kylling?

Hvis du af forskellige årsager gerne vil undgå det hakkede oksekød i din mad, kan du erstatte oksekødet med hakket kylling. Her skal du bruge samme mængde, men vær opmærksom på, at hakket kyllingekød indeholder langt mindre fedt, og derfor skal tilsætte mere olie eller smør når du bruner kødet af. Hakket kylling giver selvfølgelig også en lidt anden smag til millionbøffen, men det er nu ganske udemærket.

Hvor meget madkulør til millionbøf?

Skal sovsen til millionbøf så være helt sort eller mere lysebrunt? Det er op til dig, men giv den lidt madkulør - det er lidt mere appetitligt end den kødgrå farve.

Kan man fryse millionbøf?

Du kan sagtens fryse retten ned til senere brug. Derfor er det godt at lave en stor portion, når du nu alligevel er i gang i køkkenet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Rytter

    oktober 12, 2024 at 5:07 pm

    Hej.. hvilken madolie bruger du i dine retter??
    På forhånd tak for svar

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 19, 2024 at 9:36 am

      Hej Bente
      Afhænger lidt af retten, men det er typisk rapsolie, olivenolie og solsikkeolie.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Verner Ory

    september 01, 2024 at 9:05 am

    Hej. God smagfuld opskrift. Tilføjede et lille glas rødvin og lidt mindre boullion. Det gav en god forbedring.

    Svar
  3. John Berg

    februar 27, 2023 at 4:20 pm

    Hvorfor skummer du ikke kødet til millionbøf?

    Svar
    • Ole

      august 10, 2024 at 8:45 am

      Hvorfor!? Mange tror at "Skummet" er urent, men det er bare proteiner, og den eneste forskel det gør ved at fjerne det, er "Klarhed", men så går man også glip af en masse fornuftige proteiner 😉

      Svar
  4. J.Nielsen

    august 21, 2022 at 6:22 pm

    Hvorfor hedder al traditionel mad "Mormormad"? Min hustru er KUN farmor, men laver lige så god mad. Diskrimination?

    Svar
    • Ole

      oktober 18, 2022 at 8:39 pm

      Er du mandelig feminist? Politisk korrekthed er en joke, og det der var da godt nok at gå i små sko!!!

      Men for lige at "Koge" det ned for dig, så kalder man det, på traditionel vis sådan, fordi dengang, var det kun kvinder der stod i køkkenet!!! Det har ikke noget med Mormor VS Farmor at gøre, det er bare et navn, kom videre!!! Eller vil du også brokke dig over noget der hedder kro mad? Dyrlægens Natmad? Benløse Fugle? Forlåren Hare? Morgenmad og Aftensmad? Kom nu...

      Svar
  5. Jolanda

    juni 20, 2022 at 3:53 pm

    Man kan tilsætte alt hvad man vil, men så er det ikke en millionbøf længere. Som Holger også skriver, då bliver det mere som en kødsauce eller pastasauce. Denne millionbøf er lige som min svigermor også lavede den. Lækker og nem.

    Svar
  6. Dennis

    februar 11, 2022 at 1:08 pm

    Bedste opskrift på denne ret indtil videre

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 12, 2022 at 6:57 am

      Hej Dennis
      Tak for tilbagemelding - og godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Frank Hansen

    september 27, 2021 at 4:34 pm

    Tak for gode opskrifter! I billedteksten står hønsefond, og i metoden står okseboullion?

    mvh
    Frank

    Svar
  8. Heidi

    september 11, 2021 at 9:57 pm

    Tilsat:
    1 tsk. rørsukker
    1 spsk. citronsaft
    1/2 dåse tomatpuré (af den lille slags)

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required