Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Mere fuld af champagne? Læs om boblernes effekt

Mere fuld af champagne? Læs om boblernes effekt

Ill. til artikel: Mere fuld med champagne
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Bliver man mere fuld af champagne end af at drikke vin uden bobler? Her kan du se, hvordan champagne og andre mousserende vine påvirker dig.

Nogen hævder at blive mere fuld af champagne end alkoholiske drikke uden kulsyre. Men er det virkelig sandt?

Er en champagnebrandert værre end en beruselse baseret på rødvin eller vodka? Svaret er både ja og nej.

Man bliver nemlig ikke mere fuld af champagne og mousserende vine som Cava og Prosecco, men man kan til gengæld blive hurtigere fuld.

Forklaringen findes naturligvis i kulsyren. Alkohol optages nemlig hurtigere, når der er kulsyre med i spillet.

Eksperiment med boblerne

Et lille eksperiment med 12 kvinder og mænd har vist, hvordan promillen hurtigt bliver lidt højere, når der er bobler i glasset:

De 12 forsøgskaniner fik hver tre glas boblende champagne, som skulle drikkes indenfor 20 minutter. Ugen efter fik de samme 12 mennesker endnu tre glas champagne, der skulle drikkes i løbet af 20 minutter.

Forskellen var blot, at man havde fjernet kulsyren i disse glas ved at piske alle boblerne itu.

Resultatet blev, at man kunne se forskel på alkoholpromillen i uge et og to.

I uge et viste forsøgsdeltagernes blodprøver, at de havde en promille på 0,52, fem minutter efter sidste glas var tømt.

I uge to var deres promille på 0,40, fem minutter efter at have drukket det sidste glas champagne.

En halv time efter forsøgsdeltagerne havde drukket den sidste tår, viste eksperimentet, at promillen nu lignede promillen fra uge et på samme tidspunkt.

Så nej, man bliver ikke mere fuld af champagne og andre væsker med kulsyre og alkohol, blot hurtigere.

Vidste du at...

  • Du ikke kan forbrænde alkohol hurtigere ved at løbe en tur, drikke spandevis af kaffe eller spise et stort måltid mad. Alkohol forbrændes udelukkende over tid, og man kan intet gøre for at fremskynde forbrændingen.
  • Der er ca. seks genstande i en flaske champagne.
  • Du bliver ikke mere fuld af at blande forskelligt alkohol. Det er den samlede mængde af alkohol, der får promillen til at stige. Og den bliver hverken højere eller lavere af at drikke forskellige drikke, der indeholder alkohol.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ole skriver

    juni 23, 2022 at 6:51 pm

    En anden ting er også, at hvis man drikker alkohol sammen med sukkerholdige drinks som f.eks.: Sodavand eller Juice, så bliver opfattelsen af at være beruset sænket, da leveren prøver at komme sukkeret til livs hurtigere end alkohol.

    Der er også farligheden i at drikke alkohol sammen med energi drinks, Redbull og Vodka er meget kendt specielt blandt unge, og der har været en del dødsfald i eksempelvis USA, fordi man mærker ikke hvornår man har fået nok pga kombinationen af sukker og koffein, og før man får set sig om, så har man fået for meget, og så rammer det helt pludseligt.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.