Melanzane alla parmigiana er en klassisk ret fra det italienske køkken. Retten består af auberginer med tomatsauce og en masse god parmesan.
Melanzane alla parmigiana er en af Italiens mange lækre retter, som kan få alle til at dåne. Denne ret smager nemlig helt fantastisk. Den er fuld af smag, og så er den samtidig nem at lave.
Retten består af auberginer i lag med hjemmelavet tomatsauce, parmesanost og mozzarella mellem hvert lag. Derefter drysses der generøst med rasp, før retten bages.
Du kan spise aubergineretten, som den er eller sammen med det tilbehør, du finder bedst.
Opskrift på melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana
Ingredienser
- 3 stk aubergine - i skiver
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg - hakkede
- 2 fed hvidløg
- 2 dåser flåede tomater
- 1 tsk oregano - stødt
- 1 tsk basilikum - stødt
- salt
- friskkværnet peber
- 1 dl parmesan - revet
- 150 g mozzarella
- 1 dl rasp
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 190 grader.
- Skær auberginerne i skriver på cirka en centimeter, tag derefter en pande og varm olivenolie op. Steg aubergineskiverne i cirka et halvt minut på hver side, de skal kun lige få grillede sider, men ikke være helt stegt.
- Forsæt indtil alle auberginerne er stegt, læg dem derefter til side.
- Lav nu tomatsaucen. Først snittes løg og hvidløg, derefter tager du en lille gryde, kom olie i gryden.
- Tilføj snittet løg og steg det i to minutter, tilføj derefter finthakket hvidløg. Steg det i et par minutter. Tilføj nu de flåede tomater.
- Tilføj oregano og basilikum. Lad saucen simre i 15 minutter og smag til med salt og sort peber.
- Tag nu et ovnfast fad på cirka 20 centimeter i diameter. Start med at dække bunden med en smule tomatsauce, derefter et drys parmesanost og et lag aubergineskiver. Forsæt i denne rækkefølge, indtil alle ingredienserne er brugt.
- Slut af med at fordele skiver af mozzarella på melanzane alle parmigiana, drys med rasp og revet parmesan.
- Bag retten i 30 minutter og server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Jeg laver af og til denne ret i en brødform, da der så kommer flere lag, som giver en flot højde.
Melanzane alla parmigiana minder meget om en auberginelasagne, og kan spises til en skål salat eller et godt brød.
Se også andre italienske retter:
Spaghetti carbonara - autentisk opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: