Pasta alla Norma er den lækreste ret med aubergine og tomatsauce. Dette er den helt autentiske opskrift, som stammer fra Sicilien.
Pasta alla Norma består af pasta i en lækker italiensk hjemmelavet tomatsauce, stegte auberginer og en masse frisk basilikum. Derudover pyntes retten med ost.
Traditionelt bruges ricotta, men du kan sagtens bruge parmesan eller en røget scamorza, som jeg brugte.
Retten i sig selv er også lækker, og hvis du undlader ost, er den faktisk vegansk, så alle kan spise med.
Retten er opkaldt efter en opera, som hedder Norma, skrevet af Bellini. Navnet skyldtes, at man mente, at både operaen og retten begge er mesterværker.
Opskrift på Pasta alla Norma
Pasta alla Norma
Ingredienser
- 2 stk aubergine
- 3 fed hvidløg - finhakket
- 1 stk løg - finhakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk oregano
- 0,5 tsk chiliflager
- 400 gram passata
- 300 gram pasta
- 1 håndfuld basilikum - frisk
- 1 knivspids sort peber
- 0,5 tsk salt
- ricotta - eller parmesan
Sådan gør du
- Start med at skære aubergine i tynde strimler. Varm nu en pande op med en spiseskefuld olivenolie og tilføj aubergine. Lad det nu stege i cirka 10 minutter, eller indtil de er blevet bløde og fuldstændig gennemstegte.
- Kog pastaen, indtil den er al dente.
- Finhak løg og hvidløg. Tag derefter en gryde og varm olivenolie op, tilføj hakket løg og steg dem i to minutter, tilføj derefter hvidløg, oregano og chiliflager. Steg det sammen i et halv minut.
- Tilføj passata og rør det godt sammen, lad det simre i et par minutter. Smag nu til med salt og peber.
- Kom auberginerne ned i tomatsaucen og tilføj det færdigkogte pasta. Rør det godt sammen.
- Pynt med masser af frisk basilikum og revet ost. Server straks din lækre Pasta alla Norma.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan også bage auberginestykker i ovnen, det tager lidt længere tid, men det smager rigtig godt og giver en lidt røget smag.
Se også vores andre pastaretter her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: