Vodka pasta er en italiensk klassiker, som består af penne med cremet tomatsauce, der er krydret med vodka og chiliflager.
Vodka pasta er så cremet og lækker, at man ikke kan lade være med at tage to portioner. Man kan ikke smage selve alkoholen, men vodkaen giver derimod bare ekstra smag til selve tomatsaucen.
Selve saucen indeholder også både fløde og masser af parmesanost. Du kan selv vælge, hvilken type pasta du foretrækker, men penne eller andre mindre typer er bedst fremfor spaghetti, da de kan have mere sauce på dem.
Du kan i princippet godt undvære at putte alkohol i retten, hvis den skal gøres simpel. Men jeg vil klart fraråde det, da vodkaen giver en utrolig lækker smag, der balancerer hele retten.
Opskrift på vodka pasta
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk basilikum
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 gram tomatpasta
- 2,5 dl fløde
- 0,5 dl vodka
- 50 gram parmesan
- salt og friskkværnet peber
- 450 gram pasta
Sådan gør du
- Start med at hakke løget og hvidløg fint. Tag nu en gryde og smelt smørret, tilføj derefter hakket løg. Steg det i cirka fem minutter.
- Tilføj derefter hvidløg, chiliflager og stødt basilikum. Steg det yderligere i et minut. Tilføj tomatpasta og steg det sammen i to minutter.
- Tilføj de hakkede tomater og rør rundt.
- Steg det sammen i ti minutter, lad det nu køle ned en smule og blend det derefter godt sammen. Tilføj fløde og varm saucen op igen ved lav varme.
- Kog pastaen i godt saltet vand, indtil den er al dente.
- Hæld vodkaen i tomatsaucen et minut før, pastaen er færdigkogt. Lad saucen simre i et minut. Hæld derefter en deciliter pastavand samt pasta i saucen.
- Rør det godt sammen og lad det simre sammen i tre minutter, eller indtil saucen er tyknet og pastaen er færdigkogt. Smag til med salt og revet parmesan.
- Server vodka pasta med ekstra parmesan, så I hver især kan rive det ud over retten.
Næringsindhold
Tip
Hvis du ønsker en stærkere smag af vodka, kan du tilføje en teskefuld, lige før retten er klar til servering.
Vodka pasta kan serveres med en frisk salat, for eksempel en tomatsalat med hakkede rødløg og friske basilikumsblade.