Pasta e fagioli er en ægte klassiker fra nonnas italienske køkken. Retten indeholder blandt andet bønner, grøntsager og hvidvin.
Pasta e fagioli smager skønt. Den indeholder ingredienser som selleri og gulerødder, og så får retten den lækreste smag fra bønner og hvidvin, hvilket gør den helt unik.
Alle regioner af Italien har deres egen udgave af retten. Denne opskrift er vegetarisk, og så har jeg valgt at bruge black eyed hvide bønner, da jeg synes, de er så kønne.
Traditionelt bliver cannellinibønner eller favabønner brugt, men ligegyldigt valg af bønner smager retten fantastisk, så du kan bruge lige dem, du vil.
Opskrift på pasta e fagioli
Ingredienser
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk gulerødder
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk selleri
- 1 dl hvidvin helst tør
- 2 dåser hvide bønner
- 2,5 dl passata eller tomatsauce
- 1 stk bouillonterning vegetarisk
- 1 liter vand
- 2 stk laurbærblade
- 1 spsk basilikum friskhakket
- 1 tsk oregano stødt
- 250 gram makaroni
- parmesan
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løget fint, skær derefter hvidløg fint og hak gulerødder og selleri i små skiver eller tern.
- Tag nu en gryde og tilføj olivenolie og hakket løg, steg det sammen i to minutter.
- Tilføj nu hvidløg, gulerod og selleri, steg det sammen i fem minutter mere.
- Tilføj hvidvin og lad alkoholen koge ud, dette tager cirka fem minutter.
- Tilføj nu bønner, passata, laurbærblade, stødt oregano og frisk basilikum. Lad det komme op og simre, tilføj derefter bouillonterning og vand.
- Lad suppen simre i 20 minutter. Smag til med salt og sort peber.
- Tilføj nu små makaroni og lad retten simre i cirka syv minutter, eller indtil pastaen er al dente.
- Server pasta e fagioli med revet parmesan og basilikumsblade.
Næringsindhold
Tip
Du kan vælge at lave pasta e fagioli dagen i forvejen. Dog skal du først tilføje pastaen, lige før den serveres, ellers kan den godt blive for blød og smattet.
Retten er vegansk, hvis du udelader at drysse med revet parmesan. Brug eventuelt lidt gærflager i stedet.
Comments
No Comments