Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Medister i fad

Medister i fad med spidskål og kartofler

billederesultat for medister i fad
4.7 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
689
SHARES
FacebookMessenger689PinterestEmailSMS
Indhold
  • Medister i fad med spidskål og kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på medister i fad
  • Tips
  • Kommentarer

Medister i fad med spidskål og kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Se her hvordan du laver den bedste medister i fad, der er medisterpølse, der steges i ovnen sammen med spidskål, kartofler og tomater.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g medister
  • 1 lille spidskål
  • 6-8 kartofler
  • 200 g tomater små
  • 1 bundt persille
  • 2,5 dl hønsebouillon 2,5 deciliter vand og en terning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Medisterpølse koges i vand, der netopdækker pølsen. Kogetiden er ti minutter, og derefter steges medisteren et par minutter på hver side på panden i lidt smør. Du må gerne prikke et par huller med en gaffel. Skær derefter medisterpølsen ud i mindre stykker på 2-3 centimeter, og læg dem i et ildfast fad.
  2. Spidskål snittes fint og sauteres let i lidt smør på en varm pande, og kommes ved medisterpølsen.
  3. Kartoflerne skæres i mindre tern (du behøver ikke skrælle kartoflerne), og koges næsten møre i cirka 10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom kartoffeltern i fadet.
  4. De små tomater halveres, mens persille hakkes fint og begge dele kommes ved de øvrige ingredienser.
  5. Tilsæt også hønsebouillon, og krydr med lidt salt og peber.
  6. Vend det hele godt rundt og steg nu fadet med medisterpølse i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier588kcalKulhydrater58gProtein28gFedt27gMættet fedt10gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gKolesterol90mgNatrium844mgKalium1829mgKostfibre8gSukker4gVitamin A516IUVitamin C72mgCalcium63mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på medister i fad

Medister i fad er nem hverdagsmad, hvor hele retten samles i et ildfast fad.

Medisterpølsen koges og brunes, inden den kommer i fad med lynstegt spidskål, kogte kartofler og tomater.

Opskriften er til fire personer, men du kan sagtens justere indholdet af de enkelte ingredienser. Det kommer sig ikke så nøje. Er I meget sultne kan der laves en dobbelt portion og tilsættes lidt flere kartofler.

Se også disse opskrifter:

  • Medister i ovn med kartofler og sovs
  • Flødekartofler med medister i svøb
  • Medister (opskrift med kogetid, stegetid og sovs til medisterpølse)

Tips

Medister i fad serveres straks, og det er skøn og nem hverdagsmad, der er nem at lave.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grete skriver

    august 02, 2024 at 10:43 am

    Dejlig mad lækkert nemt 👍🏻🤗👍🏻

    Svar
  2. Conny K skriver

    september 01, 2021 at 8:00 pm

    Vi afprøvede opskriften i går, men valgte at koge kartofler og medister sammen. Da medisteren blev taget op til stegningen smed jeg en bouillonterning i vandet med kartoflerne som så stod indtil vi samlede det hele. Det smagte forunderligt godt.

    Svar
  3. Steen Søndergaard skriver

    juni 21, 2020 at 11:36 am

    Er det muligt at i kan lave det sådan at man kan skrive opskrifter e ud på mail.

    Svar
  4. maibritt Jørgensen skriver

    august 27, 2018 at 12:56 pm

    Hej.. spiser man brun sovs til denne ret?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      august 27, 2018 at 1:32 pm

      Hej Maibritt

      Det kan du sagtens - den passer i hvert fald perfekt til medister. Du kan eventuelt bruge denne opskrift: https://madensverden.dk/brun-sovs/

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required