• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Mayonnaise

Mayonnaise

mayonnaise
Mayonnaise er noget af det vi bruger allermest - men samtidig også det vi køber mest på tube. Og det ser synd, for det er nemt at lave sin egen mayo. Foto: iStock.com/natalisla.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  29. februar 2016

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
  2. Kolde ingredienser
  3. Opskrift på hjemmelavet mayonnaise
  4. Mayonnaise
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
Gå til opskrift

Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.

Mayonnaise, majonæse, mayo. Kært barn har mange navne, men de fleste af os elsker vist en god mayonnaise.

Og endnu bedre er det når mayoen er hjemmelavet.

Det er faktisk uhyre nemt at lave sin egen mayonnaise, og det vil jeg da her gerne slå et slaw for.

Kolde ingredienser

Det vigtigste er faktisk, at alle ingredienserne har køleskabstemperatur, for så er det nemmest at piske dem sammen.

Hvis de har forskellige temperaturer bliver det noget bøvl, ja det kan faktisk være umuligt.

Så læg det hele på køl, og er det egentlig blot at piske. Blot piskeris eller elpiskeren - det bestemmer du selv. Men mayonaissen er nem at piske sammen i hånden.

Se også de nemme opskrifter på:

  • Dildmayo
  • Bearnaise mayo
  • Kryddermayo
  • Chilimayo

Opskrift på hjemmelavet mayonnaise

Opskriften giver cirka to deciliter færdig mayo.

mayonnaise

Mayonnaise

Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Bedømmelse
4.7 fra 41 stemmer
RetDressing
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk sennep - evt. Maille's sennep med honning
  • 1 tsk eddike - lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
  • 2 dl rapsolie
  • salt og friskkværnet peber - helst hvid peber

Fremgangsmåde

  • Hjemmelavet mayonnaise: Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
  • Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
  • Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
  • Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
  • Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
  • Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
428
% Daglig værdi*
Fedt
 
47
g
72
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
34
g
Kolesterol
 
97
mg
32
%
Natrium
 
600
mg
26
%
Kalium
 
12
mg
0
%
Kulhydrater
 
0.4
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
1
g
2
%
Vitamin A
 
131
IU
3
%
Vitamin C
 
0.01
mg
0
%
Calcium
 
13
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Voila - nu har du din egen mayonnaise, der kan holde sig i tre dage i køleskabet.

Der er jo ikke tilsat konserveringsmidler. Heldigvis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mai-Britt Cooper

    september 25, 2024 at 1:17 pm

    Nemt at gå til. Men den er meget gul og smager mest af æg - hvad gør jeg galt?

    Svar
  2. Lea Simonsen

    juni 08, 2023 at 1:20 pm

    Du kan trykt komme det hele i et bære olien til sidst også brug saublenderen. Så er temperaturen underordnet.
    Du skal bare sætte staublenderen i bunden og starte den også trække den langsomt op wupti 30 sek er der en lække Mayo..

    Svar
  3. Ole

    juni 18, 2022 at 12:50 am

    Det er rigtigt nok, at mange har problemer med at samle ingredienserne når der er forskellig temperatur, men jeg vil dog sige, at det er nemmere at tage Ægget ud af køleskabet, end at smide de andre ting ind i køleskabet 😉

    Svar
  4. Ole

    juni 18, 2022 at 12:29 am

    Jo Mayonnaise er sundt, det er ikke fedt der er problemet, det er kulhydrater!!! (Keto, LCHF, Paleo mm.)

    Dog skal det siges, at Raps Olie ikke er det sundeste valg, men dog langt bedre end f.eks.: Solsikke Olie, Vindruekerneolie, når man tænker på Omega 3 - 6 ratioen.

    Hvis man kan finde Light Oliven Olie, ville det være at fortrække, da det er smags neutralt pga raffinering, men jeg syntes at den er ret svær at finde i Danmark.

    Svar
  5. Henrik Stein

    marts 11, 2022 at 4:55 pm

    Smagsmæssigt vil du få 5 stjerner hvis rapsolien erstattes med majsolie! Rapsolie har en gennemtrængende ubehagelig smag.

    Svar
  6. Josephine

    juli 19, 2020 at 12:03 pm

    Hvorfor bruges der rapsolie når der laves mayo og olivenolie til aioli?

    Svar
    • Ole

      april 25, 2022 at 2:01 pm

      Fordi Olivenolie har en kraftig gennemtrængende smag, som man ikke vil have i en rigtig Mayonnaise 🙂 Men det skal til gengæld altid i en Aioli 🙂

      Svar
  7. Dorthe mørch

    juli 19, 2020 at 5:23 am

    God mayonnaise..jeg bruger æblecider eddike... valnødde ell advokado olie..smager også godt..tilsæt evt hakket frisk basilikum og lidt hakket esdragon og gurkemeje..
    Mvh Dorthe

    Svar
  8. Ole

    august 16, 2017 at 12:11 am

    Kan anbefale at piske Æggeblomme og Sennep i 30 sekunder, og så vente med at tilføje Eddike, til efter det binder godt, så er det langt svære af komme til at tilføje Olien for hurtigt 🙂

    Svar
  9. Elizabet

    februar 21, 2017 at 11:37 am

    Når du skriver 1 lys eddike... Hvor meget mener du så?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      februar 21, 2017 at 3:15 pm

      Hej Elizabet
      Undskyld - det er naturligvis en teskefuld. Jeg har rettet den til. Men smag selv til. Du vil muligvis gerne have mere eddike og syre i mayonnaisen, så smag den godt til.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required