Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Oversigt over indhold
Mayonnaise, majonæse, mayo. Kært barn har mange navne, men de fleste af os elsker vist en god mayonnaise.
Og endnu bedre er det når mayoen er hjemmelavet.
Det er faktisk uhyre nemt at lave sin egen mayonnaise, og det vil jeg da her gerne slå et slaw for.
Kolde ingredienser
Det vigtigste er faktisk, at alle ingredienserne har køleskabstemperatur, for så er det nemmest at piske dem sammen.
Hvis de har forskellige temperaturer bliver det noget bøvl, ja det kan faktisk være umuligt.
Så læg det hele på køl, og er det egentlig blot at piske. Blot piskeris eller elpiskeren - det bestemmer du selv. Men mayonaissen er nem at piske sammen i hånden.
Opskriften giver cirka to deciliter færdig mayo.
Se også de nemme opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Mayonnaise
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 tsk sennep - evt. Maille's sennep med honning
- 1 tsk eddike - lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
- 2 dl rapsolie
- salt og friskkværnet peber - helst hvid peber
Fremgangsmåde
- Hjemmelavet mayonnaise: Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
- Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
- Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
- Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
- Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
- Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Voila - nu har du din egen mayonnaise, der kan holde sig i tre dage i køleskabet.
Der er jo ikke tilsat konserveringsmidler. Heldigvis.
Se også: Tomatmayonnaise - opskrift på nem mayo med tomat
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Mai-Britt Cooper skriver
Nemt at gå til. Men den er meget gul og smager mest af æg - hvad gør jeg galt?
Lea Simonsen skriver
Du kan trykt komme det hele i et bære olien til sidst også brug saublenderen. Så er temperaturen underordnet.
Du skal bare sætte staublenderen i bunden og starte den også trække den langsomt op wupti 30 sek er der en lække Mayo..
Ole skriver
Det er rigtigt nok, at mange har problemer med at samle ingredienserne når der er forskellig temperatur, men jeg vil dog sige, at det er nemmere at tage Ægget ud af køleskabet, end at smide de andre ting ind i køleskabet 😉
Ole skriver
Jo Mayonnaise er sundt, det er ikke fedt der er problemet, det er kulhydrater!!! (Keto, LCHF, Paleo mm.)
Dog skal det siges, at Raps Olie ikke er det sundeste valg, men dog langt bedre end f.eks.: Solsikke Olie, Vindruekerneolie, når man tænker på Omega 3 - 6 ratioen.
Hvis man kan finde Light Oliven Olie, ville det være at fortrække, da det er smags neutralt pga raffinering, men jeg syntes at den er ret svær at finde i Danmark.