Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise (opskrift på nem mayo)

mayonnaise
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS
Indhold
  • Mayonnaise
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hjemmelavet mayonnaise
  • Kolde ingredienser
  • Tips
  • Kommentarer

Mayonnaise

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk sennep evt. Maille's sennep med honning
  • 1 tsk eddike lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
  • 2 dl rapsolie
  • salt og friskkværnet peber helst hvid peber

Fremgangsmåde

  1. Hjemmelavet mayonnaise: Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
  2. Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
  3. Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
  4. Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
  5. Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
  6. Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.

Næringsindhold

Kalorier428kcalKulhydrater0.4gProtein1gFedt47gMættet fedt7gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt34gKolesterol97mgNatrium600mgKalium12mgKostfibre0.1gSukker0.1gVitamin A131IUVitamin C0.01mgCalcium13mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hjemmelavet mayonnaise

Mayonnaise, majonæse, mayo. Kært barn har mange navne, men de fleste af os elsker vist en god mayonnaise.

Og endnu bedre er det når mayoen er hjemmelavet.

Det er faktisk uhyre nemt at lave sin egen mayonnaise, og det vil jeg da her gerne slå et slaw for.

Kolde ingredienser

Det vigtigste er faktisk, at alle ingredienserne har køleskabstemperatur, for så er det nemmest at piske dem sammen.

Hvis de har forskellige temperaturer bliver det noget bøvl, ja det kan faktisk være umuligt.

Så læg det hele på køl, og er det egentlig blot at piske. Blot piskeris eller elpiskeren - det bestemmer du selv. Men mayonaissen er nem at piske sammen i hånden.

Opskriften giver cirka to deciliter færdig mayo.

Se også de nemme opskrifter på:

  • Dildmayo
  • Bearnaise mayo
  • Kryddermayo
  • Chilimayo

Tips

Voila - nu har du din egen mayonnaise, der kan holde sig i tre dage i køleskabet.

Der er jo ikke tilsat konserveringsmidler. Heldigvis.

Se også: Tomatmayonnaise - opskrift på nem mayo med tomat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mai-Britt Cooper skriver

    september 25, 2024 at 1:17 pm

    Nemt at gå til. Men den er meget gul og smager mest af æg - hvad gør jeg galt?

    Svar
  2. Lea Simonsen skriver

    juni 08, 2023 at 1:20 pm

    Du kan trykt komme det hele i et bære olien til sidst også brug saublenderen. Så er temperaturen underordnet.
    Du skal bare sætte staublenderen i bunden og starte den også trække den langsomt op wupti 30 sek er der en lække Mayo..

    Svar
  3. Ole skriver

    juni 18, 2022 at 12:50 am

    Det er rigtigt nok, at mange har problemer med at samle ingredienserne når der er forskellig temperatur, men jeg vil dog sige, at det er nemmere at tage Ægget ud af køleskabet, end at smide de andre ting ind i køleskabet 😉

    Svar
  4. Ole skriver

    juni 18, 2022 at 12:29 am

    Jo Mayonnaise er sundt, det er ikke fedt der er problemet, det er kulhydrater!!! (Keto, LCHF, Paleo mm.)

    Dog skal det siges, at Raps Olie ikke er det sundeste valg, men dog langt bedre end f.eks.: Solsikke Olie, Vindruekerneolie, når man tænker på Omega 3 - 6 ratioen.

    Hvis man kan finde Light Oliven Olie, ville det være at fortrække, da det er smags neutralt pga raffinering, men jeg syntes at den er ret svær at finde i Danmark.

    Svar
  5. Henrik Stein skriver

    marts 11, 2022 at 4:55 pm

    Smagsmæssigt vil du få 5 stjerner hvis rapsolien erstattes med majsolie! Rapsolie har en gennemtrængende ubehagelig smag.

    Svar
  6. Josephine skriver

    juli 19, 2020 at 12:03 pm

    Hvorfor bruges der rapsolie når der laves mayo og olivenolie til aioli?

    Svar
    • Ole skriver

      april 25, 2022 at 2:01 pm

      Fordi Olivenolie har en kraftig gennemtrængende smag, som man ikke vil have i en rigtig Mayonnaise 🙂 Men det skal til gengæld altid i en Aioli 🙂

      Svar
  7. Dorthe mørch skriver

    juli 19, 2020 at 5:23 am

    God mayonnaise..jeg bruger æblecider eddike... valnødde ell advokado olie..smager også godt..tilsæt evt hakket frisk basilikum og lidt hakket esdragon og gurkemeje..
    Mvh Dorthe

    Svar
  8. Ole skriver

    august 16, 2017 at 12:11 am

    Kan anbefale at piske Æggeblomme og Sennep i 30 sekunder, og så vente med at tilføje Eddike, til efter det binder godt, så er det langt svære af komme til at tilføje Olien for hurtigt 🙂

    Svar
  9. Elizabet skriver

    februar 21, 2017 at 11:37 am

    Når du skriver 1 lys eddike... Hvor meget mener du så?

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      februar 21, 2017 at 3:15 pm

      Hej Elizabet
      Undskyld - det er naturligvis en teskefuld. Jeg har rettet den til. Men smag selv til. Du vil muligvis gerne have mere eddike og syre i mayonnaisen, så smag den godt til.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required