Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Hjemmelavet mayonnaise - opskrift på nem mayo

Hjemmelavet mayonnaise - opskrift på nem mayo

mayonnaise
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS
Opdateret: 7. maj 2024 - Udgivet: 29. februar 2016

Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.

Oversigt over indhold
  • Her er min opskrift på hjemmelavet mayonnaise. Mayo er nem at lave selv, og derfor er der ingen grund til at købe den på tube. Klar på få minutter.
  • Kolde ingredienser
  • Opskrift på hjemmelavet mayonnaise
  • Mayonnaise
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Mayonnaise, majonæse, mayo. Kært barn har mange navne, men de fleste af os elsker vist en god mayonnaise.

Og endnu bedre er det når mayoen er hjemmelavet.

Det er faktisk uhyre nemt at lave sin egen mayonnaise, og det vil jeg da her gerne slå et slaw for.

Kolde ingredienser

Det vigtigste er faktisk, at alle ingredienserne har køleskabstemperatur, for så er det nemmest at piske dem sammen.

Hvis de har forskellige temperaturer bliver det noget bøvl, ja det kan faktisk være umuligt.

Så læg det hele på køl, og er det egentlig blot at piske. Blot piskeris eller elpiskeren - det bestemmer du selv. Men mayonaissen er nem at piske sammen i hånden.

Opskriften giver cirka to deciliter færdig mayo.

Se også de nemme opskrifter på:

  • Dildmayo
  • Bearnaise mayo
  • Kryddermayo
  • Chilimayo

Opskrift på hjemmelavet mayonnaise

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mayonnaise

4.74 fra 41 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Kalorier: 428
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk sennep - evt. Maille's sennep med honning
  • 1 tsk eddike - lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike
  • 2 dl rapsolie
  • salt og friskkværnet peber - helst hvid peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Hjemmelavet mayonnaise: Kom de pasteuriserede æggeblommer op i en skål sammen med sennep og eddike.
  2. Pisk det forsigtigt sammen, og begynd så at piske olien ind i massen.
  3. Det skal ske helt stille og roligt, så æg og eddike kan optage olien. Så giv dig lidt tid til det.
  4. Kom først lidt olie i, pisk, så lidt mere olie, pisk videre - og til sidst kan du piske hele olien i.
  5. Men gør det som sagt gradvist, så du får samlet din mayo ordentligt.
  6. Til sidst smager du den til med salt og friskkværnet peber - helst den hvide peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 428kcalKulhydrater: 0.4gProtein: 1gFedt: 47gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 34gKolesterol: 97mgNatrium: 600mgKalium: 12mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.1gVitamin A: 131IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Voila - nu har du din egen mayonnaise, der kan holde sig i tre dage i køleskabet.

Der er jo ikke tilsat konserveringsmidler. Heldigvis.

Se også: Tomatmayonnaise - opskrift på nem mayo med tomat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mai-Britt Cooper skriver

    september 25, 2024 at 1:17 pm

    Nemt at gå til. Men den er meget gul og smager mest af æg - hvad gør jeg galt?

    Svar
  2. Lea Simonsen skriver

    juni 08, 2023 at 1:20 pm

    Du kan trykt komme det hele i et bære olien til sidst også brug saublenderen. Så er temperaturen underordnet.
    Du skal bare sætte staublenderen i bunden og starte den også trække den langsomt op wupti 30 sek er der en lække Mayo..

    Svar
  3. Ole skriver

    juni 18, 2022 at 12:50 am

    Det er rigtigt nok, at mange har problemer med at samle ingredienserne når der er forskellig temperatur, men jeg vil dog sige, at det er nemmere at tage Ægget ud af køleskabet, end at smide de andre ting ind i køleskabet 😉

    Svar
  4. Ole skriver

    juni 18, 2022 at 12:29 am

    Jo Mayonnaise er sundt, det er ikke fedt der er problemet, det er kulhydrater!!! (Keto, LCHF, Paleo mm.)

    Dog skal det siges, at Raps Olie ikke er det sundeste valg, men dog langt bedre end f.eks.: Solsikke Olie, Vindruekerneolie, når man tænker på Omega 3 - 6 ratioen.

    Hvis man kan finde Light Oliven Olie, ville det være at fortrække, da det er smags neutralt pga raffinering, men jeg syntes at den er ret svær at finde i Danmark.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required