Massaman karry er en dejlig vegetarret med smage både fra Thailand og Indien. Den består bl.a. af karrypasta, kartofler og søde kartofler.
Massaman karry er en super lækker og simpel ret at lave. Den indeholder smage både fra Thailand, Indien og endda også Malaysia, da denne opskrift er en såkaldt "fusion".
Retten indeholder både gulerødder, kartofler og søde kartofler, der giver en skøn, sød smag, som spiller rigtig godt sammen med den stærke og krydrede karrysmag.
Du kan også godt tilføj lidt kylling til retten, hvis du ønsker at lave denne ret med kød.
Opskrift på Massaman karry
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spiseskefuld olie
- 2 stk gulerødder
- 250 gram kartofler
- 250 gram søde kartofler
- 2 spiseskefuld karrypasta - gul
- 1 deciliter grønsagsboullion
- 1 dåse kokosmælk
- 1 teskefuld fiskesauce
- 1 spiseskefuld soyasauce
- 1 bundt koriander
- 1 bundt forårsløg
- 1 deciliter peanuts
Sådan gør du
- Start med at skære løg i skiver og knuse hvidløg.
- Tag en stor gryde og tilføj olie, lad nu først løg stege, tilføj derefter hvidløg. Skær gulerødderne i tern og tilføj til gryden. Steg det godt sammen.
- Skær kartofler og søde kartofler i tern og tilføj til gryden. Lad det stege i fem minutter sammen. Tilføj nu karrypaste og steg det sammen i et minut.
- Tilføj grønsagsboullion, kokosmælk, fiskesauce og soyasauce. Lad det nu simre med låg i cirka 15 minutter.
- Smag Massaman curry til og server med friskhakket koriander, forårsløg og peanuts.
Næringsindhold
Tip
Du kan lave denne opskrift på Massaman curry både med gul, rød eller grøn karrypasta. Det er helt op til dine præferencer.
Her kan du læse om forskellen på den tre forskellige karrypastaer: Fakta m rød, grøn og gul karrypasta.
Se andre vegetaropskrifter

Comments
No Comments