• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Massaman karry - thailandsk curry

Rakel Seneca
Massamam curry er sund, lækker og fyldt med smag. En rigtig god ret med hilsen til Indien og Thailand. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Vegetar

Oversigt over indhold

  1. Massaman karry er en dejlig vegetarret med smage både fra Thailand og Indien. Den består bl.a. af karrypasta, kartofler og søde kartofler.
  2. Opskrift på Massaman karry
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tip
  7. Se andre vegetaropskrifter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Massaman karry er en dejlig vegetarret med smage både fra Thailand og Indien. Den består bl.a. af karrypasta, kartofler og søde kartofler.

Massaman karry er en super lækker og simpel ret at lave. Den indeholder smage både fra Thailand, Indien og endda også Malaysia, da denne opskrift er en såkaldt "fusion".

Retten indeholder både gulerødder, kartofler og søde kartofler, der giver en skøn, sød smag, som spiller rigtig godt sammen med den stærke og krydrede karrysmag.

Du kan også godt tilføj lidt kylling til retten, hvis du ønsker at lave denne ret med kød.

Opskrift på Massaman karry

5 fra 1 stemme
RetAftensmad
KøkkenThailandsk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spiseskefuld olie
  • 2 stk gulerødder
  • 250 gram kartofler
  • 250 gram søde kartofler
  • 2 spiseskefuld karrypasta - gul
  • 1 deciliter grønsagsboullion
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 teskefuld fiskesauce
  • 1 spiseskefuld soyasauce
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 deciliter peanuts
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at skære løg i skiver og knuse hvidløg.
  • Tag en stor gryde og tilføj olie, lad nu først løg stege, tilføj derefter hvidløg. Skær gulerødderne i tern og tilføj til gryden. Steg det godt sammen.
  • Skær kartofler og søde kartofler i tern og tilføj til gryden. Lad det stege i fem minutter sammen. Tilføj nu karrypaste og steg det sammen i et minut.
  • Tilføj grønsagsboullion, kokosmælk, fiskesauce og soyasauce. Lad det nu simre med låg i cirka 15 minutter.
  • Smag Massaman curry til og server med friskhakket koriander, forårsløg og peanuts.

Næringsindhold

Næringsindhold
Massaman karry - lækker curry
Mængde pr. portion
Kalorier
475
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Natrium
 
176
mg
8
%
Kalium
 
877
mg
25
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
10206
IU
204
%
Vitamin C
 
16
mg
19
%
Calcium
 
82
mg
8
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tip

Du kan lave denne opskrift på Massaman curry både med gul, rød eller grøn karrypasta. Det er helt op til dine præferencer.

Her kan du læse om forskellen på den tre forskellige karrypastaer: Fakta m rød, grøn og gul karrypasta.

Se andre vegetaropskrifter

  • Falafelvaffel
    Falafelvaffel - sund og utrolig lækker
  • Indiske fladbrød med blomkålsfyld
    Indiske paratha - fladbrød med blomkålsfyld
  • Samosa fra Indien
    Samosa - sprøde med krydret kartoffelfyld
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Majspandekager med fyld eller topping
Sushibowl med tun og den lækreste dressing »

Populært indhold lige nu

billede med franskbrød

Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør

billede med valnøddebrød

Valnøddebrød - opskrift på brød med valnødder

italiensk risgryde med kylling

Italiensk risgryde med kylling - nem alt-i-en gryderet

billederesultat for one pot kylling med ris

One pot kylling med ris - nem risret til aftensmad

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 1 stemme
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenThailandsk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!