• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Massaman karry - thailandsk curry

Massaman karry - thailandsk curry

Massamam karry
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. maj 2025 - Udgivet:  6. marts 2023

Massaman karry er en super lækker og simpel ret at lave. Den indeholder smage både fra Thailand, Indien og endda også Malaysia, da denne opskrift er en såkaldt "fusion".

Retten indeholder både gulerødder, kartofler og søde kartofler, der giver en skøn, sød smag, som spiller rigtig godt sammen med den stærke og krydrede karrysmag.

Du kan også godt tilføj lidt kylling til retten, hvis du ønsker at lave denne ret med kød.

Se også disse opskrifter:

  • Pad krapow - thailandsk streetfood
  • Nem boller i karry opskrift med ris
  • Indiske paratha - fladbrød med blomkålsfyld
  • Samosa - sprøde med krydret kartoffelfyld

Opskrift

Massamam karry
Rakel Seneca

Massaman karry - lækker curry

5 fra 1 stemme
Massaman karry er en dejlig vegetarret med smage både fra Thailand og Indien. Den består af gul karrypasta og kartofler samt søde kartofler.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 475
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 stk gulerødder
  • 250 g kartofler
  • 250 g søde kartofler
  • 2 spsk karrypasta - gul
  • 1 dl grønsagsboullion
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk fiskesauce
  • 1 spsk soyasauce
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dl peanuts

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skære løg i skiver og knuse hvidløg.
  2. Tag en stor gryde og tilføj olie, lad nu først løg stege, tilføj derefter hvidløg. Skær gulerødderne i tern og tilføj til gryden. Steg det godt sammen.
  3. Skær kartofler og søde kartofler i tern og tilføj til gryden. Lad det stege i fem minutter sammen. Tilføj nu karrypaste og steg det sammen i et minut.
  4. Tilføj grønsagsboullion, kokosmælk, fiskesauce og soyasauce. Lad det nu simre med låg i cirka 15 minutter.
  5. Smag Massaman curry til og server med friskhakket koriander, forårsløg og peanuts.

Næringsindhold

Kalorier: 475kcalKulhydrater: 31gProtein: 11gFedt: 37gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.01gNatrium: 176mgKalium: 877mgKostfibre: 6gSukker: 4gVitamin A: 10206IUVitamin C: 16mgCalcium: 82mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan lave denne opskrift på Massaman curry både med gul, rød eller grøn karrypasta. Det er helt op til dine præferencer.

Her kan du læse om forskellen på den tre forskellige karrypastaer: Fakta m rød, grøn og gul karrypasta.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required