• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Marry me chicken med kylling og soltørrede tomater

Marry me chicken med kylling og soltørrede tomater

billede med marry me chicken
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 29. april 2024

Få min opskrift på marry me chicken, der er en klassisk og populær ret med kylling, soltørrede tomater og hvidløg i en let flødesovs.

Marry me chicken, der vel frit kan oversættes til "gift dig med mig" kylling, er en lækker og nem ret, der ikke tager lang tid at lave.

Grundlæggende er den lavet med kylling, soltørrede tomater og hvidløg i en flødesovs, men her får du min version, der er lidt lettere og mere sund end den traditionelle.

Jeg bruger ikke smør, fløde er erstattet med madlavningsfløde og så er den uden parmesan. Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen udgave ved i stedet af bruge smør, fløde og parmesan.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kylling i flødesovs

Kylling i paprika flødesovs

Pasta med kylling i flødesovs

Kylling i estragonsauce

Opskrift på marry me chicken

billede med marry me chicken
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marry me chicken

5 fra 2 stemmer
Få min opskrift på marry me chicken, der er en klassisk og populær ret med kylling, soltørrede tomater og hvidløg i en let flødesovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 616
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst - bankes flade
  • hvedemel
  • olivenolie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - knust og hakket
  • 100 g soltørrede tomater - hakket
  • 2 tsk oregano
  • 2,5 dl hønsebouillon - af 2,5 dl. vand og 1 terning
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 håndfuld basilikum
  • 400 g pasta - koges al dente, altså med lidt bid
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til marry me chicken starter du med, at banke 4 stk. kyllingebryst flade. Læg evt. kyllingefileterne mellem to fryseposer og bak dem let med en kagerulle eller lignende. Men uden at smadre kødet.
  2. Kom hvedemel (ca. 4-5 spiseskefulde) i en tallerken, og vend de bankede kyllingefileter grundigt i melet.
  3. Steg dem på en gennemvarm pande i en god sjat olivenolie, hvor de skal have ca. 3 minutter på hver side. Tages til side. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu 1 løg og 4 fed hvidløg uden det tager farve. Gør det i den resterende mængde olie fra stegningen af kyllingefileterne.
  5. Tilsæt så 100 g soltørrede tomater sammen med 2 tsk oregano, og vend det rundt.
  6. Derefter kommes 2,5 dl hønsebouillon på panden sammen med 2,5 dl madlavningsfløde, og det koges op.
  7. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Del hvert stykke stegt kyllingebryst i to halve, og det forsigtigt ned i sovsen. Må gerne dækkes næsten til af sovs.
  9. Lad det simre mens du koger 400 g pasta, men lad gerne pastaen have lidt bid.
  10. Pynt retten med 1 håndfuld basilikum, hvor bladene lægges øverst.

Næringsindhold

Kalorier: 616kcalKulhydrater: 79gProtein: 42gFedt: 15gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 153mgNatrium: 961mgKalium: 1619mgKostfibre: 4gSukker: 14gVitamin A: 445IUVitamin C: 14mgCalcium: 155mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Marry me chicken serveres straks sammen med pasta og gerne lidt dampet broccoli eller andre grøntsager. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise Svenningsen

    april 29, 2024 at 8:15 pm

    Det jo ikke jer der har opfundet denne opskrift,..

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 29, 2024 at 8:32 pm

      Hej Louise
      Det har du fuldstændig ret i - det er traditionel ret 🙂
      Men det er min - og lidt fedtfattigere udgave.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
    Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
billede med blåbærcrumble kage
Blåbærcrumble→ Se opskriften
gammeldags æblekage med makron eller rasp
Gammeldags æblekage med makron eller rasp - nem opskrift→ Se opskriften
uge34-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!→ Se opskriften
billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required