Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Marineret lammekølle er selvfølgelig perfekt mad til din påskefrokost, men mørbrad af lam kan bestemt spises året rundt.
Du skal afsætte lidt tid til marineringen, hvor kødet samler masser af smag, men selve tilberedningstiden er blot nogle få minutter.
Her er lammekødet stegt på panden, men du kan også grille lammemørbrad ved direkte varme, hvor du får en lækker smag og stegeskorpe.
Men pas på ikke at grille kødet for længe, da det så bliver mere tørt.
Opskriften på marineret lammemørbrad er beregnet til to personer, så hvis I er fire, skal du blot gange med to.
Opskrift på lammemørbrad
Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin
Ingredienser
- 4 lammemørbrad
- 0,5 dl olivenolie
- Lidt rosmarin - frisk og finthakket
- 2 fed hvidløg - knust og hakket
- 1 citron - revet citronskal
- salt og friskkværnet peber
- smør - og lidt olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
- Bland ingredienserne til marinaden og afpuds dine lammemørbrad, hvis det ikke er gjort.
- Kom marinaden i en frysepose sammen med kødet og sørg for at det er blandet godt sammen.
- Læg lammemørbradene i køleskabet i mindst 4 timer, gerne 6.
- Smelt smør på en varm pande og hæld lidt olie ved.
- Tag kødet op af marinaden og steg dem, til de er som ønsket. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Jeg stegte dem i ca. 3½ minut på hver side, så var de let lyserøde indeni.
- Lad de færdigstegte lammemørbrad hvile i 5 minutter, inden de skæres ud i let skrå skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Marineret lammemørbrad serveres straks med ønsket tilbehør. Her passer stegte kartofler fremragende til.
Se i også den overskuelige guide til stegning af lammekød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jacob Lilje
Fantastiske sider Holger 👍
Er selv “lidt” madtosset, en klar fordel som jæger gennem 40 år. Og hang i mormor’s forklæde, når hun gik i køkkenet.
TAK !
Holger Rørby Madsen
Hej Jacob
Mange tak for de pæne ord - og ja, jagt kan også give nogle fantastiske oplevelser og råvarer.
Alt det bedste
Holger