Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

marineret lammemørbrad
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
86
DELINGER
Facebook86PinterestSMSEmailMessenger

Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.

Marineret lammekølle er selvfølgelig perfekt mad til din påskefrokost, men mørbrad af lam kan bestemt spises året rundt.

Du skal afsætte lidt tid til marineringen, hvor kødet samler masser af smag, men selve tilberedningstiden er blot nogle få minutter.

Her er lammekødet stegt på panden, men du kan også grille lammemørbrad ved direkte varme, hvor du får en lækker smag og stegeskorpe.

Men pas på ikke at grille kødet for længe, da det så bliver mere tørt.

Opskriften på marineret lammemørbrad er beregnet til to personer, så hvis I er fire, skal du blot gange med to.

Opskrift på lammemørbrad

Marineret lammemørbrad med citron og rosmarin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Marinering: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 20 minutter min
Opskrift på marineret lammemørbrad, inkl stegetid, så mørbraden tilberedes perfekt. Marinaden laves med olie, citron, rosmarin og hvidløg.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 lammemørbrad
  • 0,5 dl olivenolie
  • Lidt rosmarin (frisk og finthakket)
  • 2 fed hvidløg (knust og hakket)
  • 1 citron (revet citronskal)
  • salt og friskkværnet peber
  • smør (og lidt olivenolie til stegning)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Bland ingredienserne til marinaden og afpuds dine lammemørbrad, hvis det ikke er gjort.
  2. Kom marinaden i en frysepose sammen med kødet og sørg for at det er blandet godt sammen.
  3. Læg lammemørbradene i køleskabet i mindst 4 timer, gerne 6.
  4. Smelt smør på en varm pande og hæld lidt olie ved.
  5. Tag kødet op af marinaden og steg dem, til de er som ønsket. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Jeg stegte dem i ca. 3½ minut på hver side, så var de let lyserøde indeni.
  7. Lad de færdigstegte lammemørbrad hvile i 5 minutter, inden de skæres ud i let skrå skiver.

Næringsindhold

Kalorier150kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Marineret lammemørbrad serveres straks med ønsket tilbehør. Her passer stegte kartofler fremragende til.

Se i også den overskuelige guide til stegning af lammekød.

Og hvordan du steger en lammekølle perfekt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jacob Lilje skriver

    januar 12, 2024 at 10:31 pm

    Fantastiske sider Holger 👍
    Er selv “lidt” madtosset, en klar fordel som jæger gennem 40 år. Og hang i mormor’s forklæde, når hun gik i køkkenet.
    TAK !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 13, 2024 at 8:27 am

      Hej Jacob
      Mange tak for de pæne ord - og ja, jagt kan også give nogle fantastiske oplevelser og råvarer.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required