Marengs juletræer er bare så fine, og så smager de skønt. Se her, hvor nemt det er at lave disse lækre julemarengs med krymmel som pynt.
Marengs juletræer laves med kun meget få ingredienser, og så smager de bare så dejligt. Jeg synes, at de passer perfekt til eftermiddagskaffen ved advent, eller faktisk bare når julens søde tand melder sig.
Jeg bruger grøn frugtfarve i min marengs, som gør dem en smule lysegrønne, men hvis du ønsker at lave dem mørkegrønne ligesom ægte juletræer, så kan du bruge pastafarve, som er lidt tykkere i konsistensen.
Du kan pynte dem med lige det, du har lyst til. Jeg har brugt krymmel og lidt spiselig guld for at gøre marengstræerne ekstra dekorative.
Opskrift på marengs juletræer
Marengs juletræer med krymmel som pynt
Ingredienser
- 3 stk æggehvider
- 0,5 tsk eddike
- 150 gram sukker
- grøn farve - efter behov
- krymmel
Sådan gør du
- Start med at piske æggehviderne helt stive med et elektrisk piskeris.
- Tilføj derefter eddike og to spiseskefulde sukker af gangen, i mens du pisker det sammen. Forsæt, indtil alt sukkeret er pisket ind i æggehviderne.
- Tilføj lidt grøn farve og rør det sammen. Put marengsen i en sprøjtepose.
- Sprøjt juletræerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det gøres ved at sprøjte først en dut, løft sprøjteposen lidt og sprøjte en dut ovenpå og derefter endnu én. Forsæt, indtil al marengs er blevet til juletræer.
- Drys lidt krymmel udover dem, og bag dem i en forvarmet ovn ved 100 grader varmluft i en time og ti minutter.
- Pynt marengs juletræer med spiselig guld, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Opbevar marengs juletræer i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i et par uger, hvis du altså ikke når at spise dem inden.
Se også andre opskrifter på søde julesager her:
Pebernødder - julens bedste opskrift
Brunkager - bagerens opskrift på brunkagedej
Del dine ideer og tanker med os andre her: