• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Mango sticky rice

Mango sticky rice

Mango sticky rice
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. september 2022 - Udgivet:  5. februar 2021

Mango sticky rice lavet på grødris er den lækreste dessert fra Thailand. Det er virkelig svært ikke at blive afhængig af den.

Mango sticky rice er helt vild lækker. Det er den perfekte kombination af sødme, syre, salt og med en dejlig rund smag af kokos. Hvad mere kan man ønske sig?

Denne dessert er traditionelt set lavet med ægte sticky rice, dog er de en smule svære og dyre at skaffe i Danmark, derfor bruger vi grødris.

De er lettere at skaffe og med det helt samme resultat. Dog må vi være opmærksomme på, at mangoen er stjernen i denne ret.

Så det er vigtigt at vælge den mest modne og søde mango, man kan finde. Du kan eventuelt lade den modne et par dage ekstra, hvis den ikke er moden nok.

Opskrift på mango sticky rice lavet på grødris

Mango sticky rice
Rakel Seneca

Mango sticky rice

4.84 fra 12 stemmer
Mango sticky rice lavet på grødris er den lækreste dessert fra Thailand. Det er virkelig svært ikke at blive afhængig af den.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 20 minutter min
Ris på køl 1 time t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Dessert
Køkken: Thailandsk
Kalorier: 302
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g grødris
  • 1 dl vand
  • 200 ml kokosmælk
  • 1 spsk rørsukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 stk mango
  • 4 blade frisk mynte

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skylle grødrisene, og lad dem ligge i blød i vand i en time.
  2. Hæld nu vandet fra og tilføj en deciliter rent vand til grødrisene. Bring dem i kog. Når de koger, skruer du ned på lav varme og putter låg på gryden.
  3. Lad risen simre i ti minutter og fjern dem fra varmen, behold låget på.
  4. I en ny gryde tilsættes kokosmælken, rørsukker og salt. Kog denne blanding op, så sukkeret smelter. Smag på saucen og tilføj eventuelt mere sukker og salt.
  5. Hæld nu halvdelen af kokossaucen hen over de færdigkogte ris. Du skal ikke røre rundt i dem, men derimod bare lade dem trække. Lad dem trække i en time.
  6. Server nu sticky rice med en halv mango per person og hæld den resterende sauce hen over hver mango. Pynt med frisk mynte.

Næringsindhold

Kalorier: 302kcalKulhydrater: 29gProtein: 4gFedt: 21gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 597mgKalium: 242mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 90IUVitamin C: 2mgCalcium: 25mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Populær dessert overalt i Thailand

Jeg tror, at jeg har spist denne dessert flere gange, end jeg kan tælle - og i mange forskellige lande. Jeg er virkelig stor fan af den.

I Thailand kan man købe den hos næsten hver anden gadesælger. Så vi har med en super populær dessert at gøre.

Så selvom vi ikke sidder i Thailand, så kan mango sticky rice lavet på grødris sende ens smagsløg direkte ned til solen og palmerne.

Se også andre desserter, som sender dine smagsløg på ferie:

Baklava - favoritkagerne fra Mellemøsten

Grillet ananas med kokosskum

Key Lime Pie - tærte fra USA

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required