Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Mandelkage med citron og rosmarinsirup

Mandelkage med citron og rosmarinsirup

billederesultat for Mandelkage med citron
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.

Mandelkage med citron er en anderledes og aromatisk kage, som er virkelig tager kegler, når den serveres.

Kagen er anderledes på den gode måde med finthakkede mandler og olivenolie i selve kagedejen.

Og en duftende sirup af citronsaft, sukker og friske rosmarinkviste, der hældes over kagen, når den er kommet ud af ovnen.

Kagen er bagt uden bagepulver, fordi den skal være kompakt og trække siruppen til sig.

Når man spiser den, får man masser af smagsindtryk fra mandlerne og revet citronskal i selve kagen - og fra den friske citronsaft og den krydrede rosmarin.

Måske lyder det mere som en middagsret med olivenolie, rosmarin og citron, men jeg kan kun sige: Prøv den. Du vil ikke fortryde.

Opskrift på mandelkage med citron

Mandelkage med citron og rosmarinsirup

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Mandelkage med citron og en skøn rosmarinsirup er inspireret af spanske kager bagt med olivenolie i stedet for smør. En virkelig delikatesse.
Antal: 1 kage
Ret: Kager
Køkken: Middelhavet
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mandler finthakkede
  • 3 spsk citronskal revet
  • 3 store æg
  • 1,5 dl sukker
  • 2.25 dl olivenolie
  • 2,5 dl hvedemel
  • ½ tsk salt
Citron- og rosmarinsirup
  • 7 stilke rosmarin ca. 10 cm
  • 1,2 dl sukker
  • 1 dl citronsaft
  • 10 blade basilikum

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og smør en kageform - 20 cm i diameter.
  2. Hak mandlerne i en minihakker. De skal ikke blive til mandelmel, blot være meget fint hakkede.
  3. Riv citronskal på den fine del af rivejernet, så du ca. har tre spiseskefulde.
  4. Pisk sukker og æg sammen.
  5. Tilsæt alle de andre kageingredienser og pisk med elmikseren.
  6. Hæld dejen i formen og bag den i 25-30 minutter. Tjek allerede efter 20 minutter, hvis der ikke klæber dej til dit køkkenredskab, er den færdig.
  7. Imens kagen bager, laver du siruppen: Pres saften ud af de citroner, hvis skal du rev. Tilsæt sukker og rosmarinkviste. Bring siruppen i kog. Når den koger, skuer du lidt ned og lader den simre i fem minutter.
  8. Nu slukker du og smider nogle basilikumblade i siruppen. Dette er ikke så vigtigt for smagen, så de kan udelukkes. Lad gryden stå med siruppen, så krydderurterne kan trække og give smag, til kagen kommer ud af ovnen.
  9. Når kagen er færdig, vender du den ud på et fad. Den hæver ikke så meget, så det er altså ikke en fejl, at den ikke er svulmet op. Nu skal du stikke kagen rundt omkring med en kødnål eller en strikkepind. Det gør det lettere for siruppen at trænge ind i den.
  10. Tag en si og hæld siruppen over kagen, så den trænger ned i kagen. Hæld eventuelt resten af siruppen i en lille flødekande, så folk selv kan dosere sirup på deres stykke. Pynt med et par rosmarinkviste og server.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Så er den lækre mandelkage med citron klar til kaffen.

Hvis du har lyst til at bage andre kager med hilsner fra varmere himmelstrøg, kan du prøve en af disse opskrifter:

Baklava - en favoritdessert fra Mellemøsten
Baklava kan bedst beskrives ved dens sprøde skorpe, sødmen fra honningen og smagen af nødder. Denne kombination skaber den perfekte dessert.
Se opskriften her
Billederesultat for baklava
Panforte - opskrift på italiensk konfekt kage
Panforte er en italiensk kage, der nydes som dessert med en kop espresso eller kaffe. Her er opskriften på konfektkagen fra Siena i Italien.
Se opskriften her
billederesultat for panforte
Spanske kager: Opskrift på Tortas de leche
Spanske kager med kanel, citronskal og olivenolie er sprøde udenpå og bløde indeni. Her er opskriften på lækkerbiskner fra Andalusien.
Se opskriften her
Spanske cookies Tortas de leche
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise skriver

    september 20, 2022 at 10:55 am

    Kan vel godt bages dagen før den skal bruges og smage lige så fantastisk? Og også uden at være på køl?

    Svar
  2. Britt Lauritzen skriver

    juli 10, 2021 at 9:27 am

    Frisk og lækker.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required