• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Opskrift på nemt maltbrød med honning

Opskrift på nemt maltbrød med honning

Billede med nemt maltbrød med honning
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. november 2019 - Udgivet:  1. august 2018

Her får du min opskrift på maltbrød med honning, der er et nemt brød at bage. Dejen skal ikke æltes, og maltbrødet er super godt til mad.

Jeg elsker at udvikle nye typer af brød, og her er min opskrift på et super nemt maltbrød med honning, der er virkelig nemt at bage.

Dejen skal blot røres sammen, hvorefter den stilles til hævning i 6-7 timer. Også gerne længere.

Derefter er det blot at bage maltbrødet, som lige inden dryppes med olivenolie og salt, hvilket giver en meget smagfuld skorpe.

Opskriften giver to maltbrød med honning, og de kan fryses ned.

Ingredienser til maltbrød med honning

3,5 deciliter lunkent vand
5 gram gær
3 spiseskefulde akaciehonning
400 gram  manitoba hvedemel
50 gram fuldkorns hvedemel
1 teskefuld mørkt maltmel (eller mere)
2 teskefulde salt
Evt. to teskefulde hvedesur surdejspulver (kan udelades)

Til skorpen

4 spiseskefulde olivenolie
Lidt flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Find en stor skål og en grydeske af træ frem, og det er det, som du bruger til at røre dejen sammen. Mere skal der ikke til.
  2. Lunkent vand hældes i skålen, hvorefter gæren røres ud. Du skal blot bruge en lille klump gær, der ikke er meget større end en ært.
  3. Kom derefter akaciehonning i.
  4. Vej hvedemelet af sammen med fuldkorns mel, maltmel og salt, og bland det sammen. Du kan tilsætte endnu mere maltmel, hvis dette ønskes.
  5. Rør det derefter ind i dejen, og tilsæt eventuelt også lidt hvedesur til dejen. Dette kan dog udelades.
  6. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 6-7 timer ved stuetemperatur.
  7. Tag dejen ud på et bord, der er drysset med en smule mel. Fugt eventuelt hænderne under vandhanen inden, så dejen ikke hænger fast i fingrene. Fold dejen ind sammen et par gange, men du skal ikke ælte den.
  8. Del i to lige store stykker, som forsigtigt trækkes aflange, og lægges på en bageplade med bagepapir.
  9. Dryp et par spiseskefulde olivenolie over hvert brød, og drys med lidt flagesalt.
  10. Stil dine maltbrød med honning i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de skal bages cirka 15 minutter.

Kan fryses ned

Lad maltbrødene køle af på en rist inden udskæring.

Maltbrød med honning er fine at fryse ned.

Inden genopvarmning dyppes brødene i koldt vand under vandhanen, hvorefter de bages fem minutter ved 200 grader varmluft.

Lignende opskrifter

Relaterede opskrifter er på verdens bedste ciabattebrød og brød af nem dej.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Danny Bruslund

    november 19, 2020 at 5:08 pm

    Hej
    Vi er rigtig glade for Jeres opskrifter, men vi orker ikke at besøge jer ret tit.
    Man bliver simpelthen bombarderet med reklamer hele tiden! Det er fuldstændigt vildt og for meget.
    Jeg er klar over at nogen måske skal betale for jeres ellers flotte arbejde, men Jeres side er bare for meget, og overgår alle andre mad/brød sider vi har besøgt.
    Håber I vil tænke på dette og så glæder vi os til at besøge jer igen på siden.
    Mvh familien Bruslund

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her