Her får du min opskrift på maltbrød med honning, der er et nemt brød at bage. Dejen skal ikke æltes, og maltbrødet er super godt til mad.
Jeg elsker at udvikle nye typer af brød, og her er min opskrift på et super nemt maltbrød med honning, der er virkelig nemt at bage.
Dejen skal blot røres sammen, hvorefter den stilles til hævning i 6-7 timer. Også gerne længere.
Derefter er det blot at bage maltbrødet, som lige inden dryppes med olivenolie og salt, hvilket giver en meget smagfuld skorpe.
Opskriften giver to maltbrød med honning, og de kan fryses ned.
Ingredienser til maltbrød med honning
3,5 deciliter lunkent vand
5 gram gær
3 spiseskefulde akaciehonning
400 gram manitoba hvedemel
50 gram fuldkorns hvedemel
1 teskefuld mørkt maltmel (eller mere)
2 teskefulde salt
Evt. to teskefulde hvedesur surdejspulver (kan udelades)
Til skorpen
4 spiseskefulde olivenolie
Lidt flagesalt
Fremgangsmåde
- Find en stor skål og en grydeske af træ frem, og det er det, som du bruger til at røre dejen sammen. Mere skal der ikke til.
- Lunkent vand hældes i skålen, hvorefter gæren røres ud. Du skal blot bruge en lille klump gær, der ikke er meget større end en ært.
- Kom derefter akaciehonning i.
- Vej hvedemelet af sammen med fuldkorns mel, maltmel og salt, og bland det sammen. Du kan tilsætte endnu mere maltmel, hvis dette ønskes.
- Rør det derefter ind i dejen, og tilsæt eventuelt også lidt hvedesur til dejen. Dette kan dog udelades.
- Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve i 6-7 timer ved stuetemperatur.
- Tag dejen ud på et bord, der er drysset med en smule mel. Fugt eventuelt hænderne under vandhanen inden, så dejen ikke hænger fast i fingrene. Fold dejen ind sammen et par gange, men du skal ikke ælte den.
- Del i to lige store stykker, som forsigtigt trækkes aflange, og lægges på en bageplade med bagepapir.
- Dryp et par spiseskefulde olivenolie over hvert brød, og drys med lidt flagesalt.
- Stil dine maltbrød med honning i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de skal bages cirka 15 minutter.
Kan fryses ned
Lad maltbrødene køle af på en rist inden udskæring.
Maltbrød med honning er fine at fryse ned.
Inden genopvarmning dyppes brødene i koldt vand under vandhanen, hvorefter de bages fem minutter ved 200 grader varmluft.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på verdens bedste ciabattebrød og brød af nem dej.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Danny Bruslund
Hej
Vi er rigtig glade for Jeres opskrifter, men vi orker ikke at besøge jer ret tit.
Man bliver simpelthen bombarderet med reklamer hele tiden! Det er fuldstændigt vildt og for meget.
Jeg er klar over at nogen måske skal betale for jeres ellers flotte arbejde, men Jeres side er bare for meget, og overgår alle andre mad/brød sider vi har besøgt.
Håber I vil tænke på dette og så glæder vi os til at besøge jer igen på siden.
Mvh familien Bruslund