Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Makronsnitter

Gammeldags makronsnitter med hindbær (nem opskrift)

billede med makronsnitter
4.6 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5.1k
SHARES
FacebookMessenger5.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Gammeldags makronsnitter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på makronssnitter
  • Tips
  • Opbevaring og holdbarhed
  • Kommentarer

Gammeldags makronsnitter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du den bedste opskrift på nemme makronsnitter, der laves med sprød bund, hindbærmarmelade og lækker makronmasse med marcipan øverst.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Bund til makronsnitter
  • 225 g hvedemel
  • 125 g smør (skal være koldt)
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g rørsukker (eller alm. sukker)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æggeblommer
Fyld
  • 150 g flormelis
  • 125 g marcipan (rives groft)
  • 2 æggehvider
  • 175 g hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Tænd og forvarm din ovn på 175 grader over- og undervarme (ikke varmluft).
  2. Kom hvedemel i en skål sammen med smør (koldt smør) i tern, bagepulver, rørsukker og vaniljesukker. Smuldr smørret godt ud i blandingen.
  3. Tilsæt æggeblommer og vend dejen sammen. Den er stadig tør og smuldrende, og det skal den være.
  4. Et fad eller en bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter beklædes med et stykke bagepapir.
  5. Fordel dejen i fadet og tryk den let til som en bund til dine makronsnitter. Bages i ca. 15 minutter.
  6. Tag bunden ud og lad den køle en smule af mens du laver makronmasse. Skru ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  7. Her kommes flormelis, marcipan (revet) og æggehvider i en skål, og det piskes godt sammen med en elpisker til en luftig makronmasse.
  8. Fordel hindbærmarmelade ovenpå den forbagte bund, og og derefter fordeles makronmassen ovenpå marmeladen. Det gør du ved med en ske, at sætte toppe af makronmasse på marmelade - du skal ikke forsøge at smøre det ud over marmeladen. Det bliver ikke godt.
  9. Bag makronsnitterne færdige i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier315kcalKulhydrater50gProtein3gFedt11gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.3gKolesterol24mgNatrium99mgKalium63mgKostfibre1gSukker32gVitamin A264IUVitamin C1mgCalcium15mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på makronssnitter

Makronsnitter er en af mine favoritkager, og her er min bedste opskrift på de lækre snitter med marmelade og makron.

Det er nemme og gammeldags snitter med makron, som laves med en sprød bund, marmelade efter eget valg og den lækre makronmasse på toppen.

Jeg plejer at lave snitterne med hindbærmarmelade, men andre marmelader med eks. solbær er også fremragende.

Du får ca. 12 snitter af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du skærer dem ud.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Hindbærsnitter (opskrift på de bedste genfersnitter)
  • Kringle med makroner (opskrift på skøn makronkringle)
  • Gammeldags æblekage med makron eller rasp
  • Kærnemælkshorn (klassisk opskrift med hindbærfyld)
  • Æblekage (bedste kage med æble, kanel, remonce og creme)
  • Kokostoppe (lækker opskrift på kokosmakroner)

Tips

Lad fadet med dine makronsnitter køle helt af. Derefter kan de tages over på et skærebræt, og skæres ud i passende stykker.

Tip: Du kan også tilsætte lidt mærk chokolade til makronsnitterne. Her hakkes lidt mørk chokolade, og kommes over marmeladen, inden du topper den med makronmasse.

billede med gammeldags makronsnitter

Opbevaring og holdbarhed

De færdigbagte makronsnitter kan holde sig i op til 5-6 dage i en lufttæt beholder.

Du kan også fryse snitterne ned, og her skal de blot tages op en times tid før brug, hvorefter de er klar til kaffen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. birgit skriver

    april 03, 2024 at 9:34 pm

    rigtig gode

    Svar
  2. Lone Moeslund Hansen skriver

    august 21, 2023 at 3:22 pm

    Jeg bruger en sprøjtepose når jeg kommer makron massen på, det meget nemmere end med en ske og dejskraber😀

    Svar
  3. Mie skriver

    februar 23, 2023 at 2:17 am

    hvorfor kan man ikke printe mange af opskrifterne ud når man trykker på printer linkede ?

    Svar
  4. klix skriver

    oktober 13, 2022 at 9:57 am

    Hej.
    Vil gerne bruge denne dej til hindbærsnitter, skal der så forbages, lægges hindbærmarmelade på og derefter dej , og så bages igen.
    Makronsnitterne er formidable.
    Mvh
    Klix

    Svar
  5. Mette Kristensen skriver

    august 31, 2022 at 9:35 pm

    Underligt at der slet ikke er makroner i makronsnitter 🤔

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 01, 2022 at 6:31 am

      Hej Mette
      Men det er netop en makronmasse, der er øverst i kagen 🙂
      Og den smager fremragende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Marianne skriver

    august 30, 2022 at 8:00 pm

    Hej. Kan man bruge andet end smør i opskriften, da smør efterhånden er meget dyrt?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required