Her får du den bedste opskrift på nemme makronsnitter, der laves med sprød bund, hindbærmarmelade og lækker makronmasse med marcipan øverst.
Makronsnitter er en af mine favoritkager, og her er min bedste opskrift på de lækre snitter med marmelade og makron.
Det er nemme og gammeldags snitter med makron, som laves med en sprød bund, marmelade efter eget valg og den lækre makronmasse på toppen.
Jeg plejer at lave snitterne med hindbærmarmelade, men andre marmelader med eks. solbær er også fremragende.
Du får ca. 12 snitter af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du skærer dem ud.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på makronsnitter
Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift
Ingredienser
Bund til makronsnitter
- 225 g hvedemel
- 125 g smør - skal være koldt
- 1 tsk bagepulver
- 100 g rørsukker - eller alm. sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æggeblommer
Fyld
- 150 g flormelis
- 125 g marcipan - rives groft
- 2 æggehvider
- 175 g hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Tænd og forvarm din ovn på 175 grader over- og undervarme (ikke varmluft).
- Kom 225 gram hvedemel i en skål sammen med 125 gram smør (koldt smør) i tern, 1 teske bagepulver, 100 gram rørsukker og 1 teske vaniljesukker. Smuldr smør godt ud i blandingen.
- Tilsæt 2 æggeblommer og vend dejen sammen. Den er stadig tør og smuldrende, og det skal den være.
- Et fad eller en bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter beklædes med et stykke bagepapir.
- Fordel dejen i fadet og tryk den let til som en bund til dine makronsnitter. Bages i ca. 15 minutter.
- Tag sø bunden ud og lad den køle en smule af mens du laver makronmasse. Skru ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Her kommes 150 gram flormelis, 125 gram marcipan (revet) og 2 æggehvider i en skål, og det piskes godt sammen med en elpisker til en luftig makronmasse.
- Fordel 175 gram hindbærmarmelade ovenpå den forbagte bund, og og derefter fordeles makronmassen ovenpå marmeladen. Det gør du ved med en ske, at sætte toppe af makronmasse på marmelade - du skal ikke forsøge at smøre det ud over marmeladen. Det bliver ikke godt.
- Bag dine makronsnitter færdige i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad fadet med dine makronsnitter køle helt af. Derefter kan de tages over på et skærebræt, og skæres ud i passende stykker.
Tip: Du kan også tilsætte lidt mærk chokolade til makronsnitterne. Her hakkes lidt mørk chokolade, og kommes over marmeladen, inden du topper den med makronmasse.
Opbevaring og holdbarhed
De færdigbagte makronsnitter kan holde sig i op til 5-6 dage i en lufttæt beholder.
Du kan også fryse snitterne ned, og her skal de blot tages op en times tid før brug, hvorefter de er klar til kaffen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
birgit
rigtig gode
Lone Moeslund Hansen
Jeg bruger en sprøjtepose når jeg kommer makron massen på, det meget nemmere end med en ske og dejskraber😀
Mie
hvorfor kan man ikke printe mange af opskrifterne ud når man trykker på printer linkede ?
klix
Hej.
Vil gerne bruge denne dej til hindbærsnitter, skal der så forbages, lægges hindbærmarmelade på og derefter dej , og så bages igen.
Makronsnitterne er formidable.
Mvh
Klix
Mette Kristensen
Underligt at der slet ikke er makroner i makronsnitter 🤔
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Men det er netop en makronmasse, der er øverst i kagen 🙂
Og den smager fremragende.
Alt det bedste
Holger
Marianne
Hej. Kan man bruge andet end smør i opskriften, da smør efterhånden er meget dyrt?