Oversigt over indhold
- Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Opskrift på makronssnitter
- Tips
- Opbevaring og holdbarhed
- Hindbærsnitter
- Kringle med makroner - nem opskrift
- Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift
- Kærnemælkshorn - nem opskrift
- Æblekage med kanel, remonce og creme
- Kokostoppe opskrift - nemme og lækre
- Kommentarer
Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift
Ingredienser
- 225 g hvedemel
- 125 g smør - skal være koldt
- 1 tsk bagepulver
- 100 g rørsukker - eller alm. sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æggeblommer
- 150 g flormelis
- 125 g marcipan - rives groft
- 2 æggehvider
- 175 g hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Tænd og forvarm din ovn på 175 grader over- og undervarme (ikke varmluft).
- Kom hvedemel i en skål sammen med smør (koldt smør) i tern, bagepulver, rørsukker og vaniljesukker. Smuldr smørret godt ud i blandingen.
- Tilsæt æggeblommer og vend dejen sammen. Den er stadig tør og smuldrende, og det skal den være.
- Et fad eller en bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter beklædes med et stykke bagepapir.
- Fordel dejen i fadet og tryk den let til som en bund til dine makronsnitter. Bages i ca. 15 minutter.
- Tag bunden ud og lad den køle en smule af mens du laver makronmasse. Skru ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Her kommes flormelis, marcipan (revet) og æggehvider i en skål, og det piskes godt sammen med en elpisker til en luftig makronmasse.
- Fordel hindbærmarmelade ovenpå den forbagte bund, og og derefter fordeles makronmassen ovenpå marmeladen. Det gør du ved med en ske, at sætte toppe af makronmasse på marmelade - du skal ikke forsøge at smøre det ud over marmeladen. Det bliver ikke godt.
- Bag makronsnitterne færdige i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på makronssnitter
Makronsnitter er en af mine favoritkager, og her er min bedste opskrift på de lækre snitter med marmelade og makron.
Det er nemme og gammeldags snitter med makron, som laves med en sprød bund, marmelade efter eget valg og den lækre makronmasse på toppen.
Jeg plejer at lave snitterne med hindbærmarmelade, men andre marmelader med eks. solbær er også fremragende.
Du får ca. 12 snitter af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du skærer dem ud.
Tips
Lad fadet med dine makronsnitter køle helt af. Derefter kan de tages over på et skærebræt, og skæres ud i passende stykker.
Tip: Du kan også tilsætte lidt mærk chokolade til makronsnitterne. Her hakkes lidt mørk chokolade, og kommes over marmeladen, inden du topper den med makronmasse.
Opbevaring og holdbarhed
De færdigbagte makronsnitter kan holde sig i op til 5-6 dage i en lufttæt beholder.
Du kan også fryse snitterne ned, og her skal de blot tages op en times tid før brug, hvorefter de er klar til kaffen.
Flere inspirerende opskrifter:
Hindbærsnitter
Kringle med makroner - nem opskrift
Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift
Kærnemælkshorn - nem opskrift
Æblekage med kanel, remonce og creme
Kokostoppe opskrift - nemme og lækre
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
birgit skriver
rigtig gode