Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Gammeldags makronsnitter med hindbær (nem opskrift)

Gammeldags makronsnitter med hindbær (nem opskrift)

billede med makronsnitter
4.6 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.4k
SHARES
FacebookMessenger4.4kPinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 28. januar 2024
Oversigt over indhold
  • Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på makronssnitter
  • Tips
  • Opbevaring og holdbarhed
  • Hindbærsnitter
  • Kringle med makroner - nem opskrift
  • Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift
  • Kærnemælkshorn - nem opskrift
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • Kokostoppe opskrift - nemme og lækre
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags makronsnitter med hindbær - Nem opskrift

4.56 fra 70 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 315
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bund til makronsnitter
  • 225 g hvedemel
  • 125 g smør - skal være koldt
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æggeblommer
Fyld
  • 150 g flormelis
  • 125 g marcipan - rives groft
  • 2 æggehvider
  • 175 g hindbærmarmelade
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd og forvarm din ovn på 175 grader over- og undervarme (ikke varmluft).
  2. Kom hvedemel i en skål sammen med smør (koldt smør) i tern, bagepulver, rørsukker og vaniljesukker. Smuldr smørret godt ud i blandingen.
  3. Tilsæt æggeblommer og vend dejen sammen. Den er stadig tør og smuldrende, og det skal den være.
  4. Et fad eller en bradepande på ca. 20 gange 25 centimeter beklædes med et stykke bagepapir.
  5. Fordel dejen i fadet og tryk den let til som en bund til dine makronsnitter. Bages i ca. 15 minutter.
  6. Tag bunden ud og lad den køle en smule af mens du laver makronmasse. Skru ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  7. Her kommes flormelis, marcipan (revet) og æggehvider i en skål, og det piskes godt sammen med en elpisker til en luftig makronmasse.
  8. Fordel hindbærmarmelade ovenpå den forbagte bund, og og derefter fordeles makronmassen ovenpå marmeladen. Det gør du ved med en ske, at sætte toppe af makronmasse på marmelade - du skal ikke forsøge at smøre det ud over marmeladen. Det bliver ikke godt.
  9. Bag makronsnitterne færdige i ovnen, hvor de skal have ca. 20 minutter mere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 315kcalKulhydrater: 50gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.3gKolesterol: 24mgNatrium: 99mgKalium: 63mgKostfibre: 1gSukker: 32gVitamin A: 264IUVitamin C: 1mgCalcium: 15mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på makronssnitter

Makronsnitter er en af mine favoritkager, og her er min bedste opskrift på de lækre snitter med marmelade og makron.

Det er nemme og gammeldags snitter med makron, som laves med en sprød bund, marmelade efter eget valg og den lækre makronmasse på toppen.

Jeg plejer at lave snitterne med hindbærmarmelade, men andre marmelader med eks. solbær er også fremragende.

Du får ca. 12 snitter af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af, hvor store eller små du skærer dem ud.

Tips

Lad fadet med dine makronsnitter køle helt af. Derefter kan de tages over på et skærebræt, og skæres ud i passende stykker.

Tip: Du kan også tilsætte lidt mærk chokolade til makronsnitterne. Her hakkes lidt mørk chokolade, og kommes over marmeladen, inden du topper den med makronmasse.

billede med gammeldags makronsnitter

Opbevaring og holdbarhed

De færdigbagte makronsnitter kan holde sig i op til 5-6 dage i en lufttæt beholder.

Du kan også fryse snitterne ned, og her skal de blot tages op en times tid før brug, hvorefter de er klar til kaffen.

Flere inspirerende opskrifter:

Hindbærsnitter

4.8 fra 81 stemmer
Få opskriften på hjemmelavede hindbærsnitter, også kendt som genfersnitter. En nem og lækker kage med en smagfuld mørdej og fyld af hindbær.
Gå til opskrift
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Kringle med makroner - nem opskrift

4.6 fra 16 stemmer
Her får du en skøn opskrift på kringle med makroner. En klassisk makronkringle med lækkert fyld af knuste makroner, chokolade og remonce.
Gå til opskrift
kringle med makroner

Gammeldags æblekage - nem og klassisk opskrift

4.9 fra 21 stemmer
Gammeldags æblekage fra mormors køkken med makron eller rasp. Æblekagen laves med æblekompot, makron eller rasp og flødeskum. Perfekt dessert.
Gå til opskrift
gammeldags æblekage med makron eller rasp

Kærnemælkshorn - nem opskrift

4.7 fra 68 stemmer
Min opskrift på kærnemælkshorn med hindbær. Nemme og lækre horn, der er de traditionelle med fyld af en skøn hindbærremonce.
Gå til opskrift
billederesultat for kærnemælkshorn

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.7 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
verdens bedste æblekage

Kokostoppe opskrift - nemme og lækre

4.7 fra 69 stemmer
Her er den bedste opskrift på kokostoppe. Klassiske kokosmakroner, der laves af kokos, sukker og æggehvider. Bunden dyppes i mørk chokolade.
Gå til opskrift
nemme kokostoppe med chokoladebund
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. birgit skriver

    april 03, 2024 at 9:34 pm

    rigtig gode

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required