Majspandekager er pandekager med blandt andet ristede majs. Serveres med en skøn topping. Kan både laves til middag og som brunchpandekager.
Majspandekager er superfine både i fuld størrelse som aftensmad og som små brunchserveringer.
For at lave dem, skal du først riste majsene på en pande, derefter blende dem sammen med resten af ingredienserne. Det giver en særlig god smag, når de først er ristede.
Se også: Pandekager - opskrift på gammeldags pandekagedej
Fyldet kan du lave frit fra fantasien eller bruge denne opskrift på fyld eller topping.
Du kan selv vælge, om det skal rulles ind i pandekagerne eller serveres ovenpå dem - alt efter størrelsen på pandekagerne.
Opskrift på majspandekager
Ingredienser
Majspandekager
- 2 spiseskefuld smør - blødt el. smeltet
- 0,5 dåse majs - ca. 150 gram
- 75 gram hvedemel
- 2.5 deciliter mælk
- 2 stk æg - store
- 1 teskefuld salt
- 1 teskefuld paprika
- 0,5 teskefuld chili
- olivenolie - til stegning
Fyld/topping
- 1 stk romainesalat
- 0,3 stk agurk - små tern
- 2 stk avocado - tern
- 0,5 dåse majs
- 1 stk pære - tern
- 2 stk forårsløg
- 150 gram feta - i tern el. smuldret
- 2 spiseskefuld olivenolie
- 0,5 spiseskefuld citronsaft
- 1 spiseskefuld vineddike
- 0,5 teskefuld sennep
- 1 fed hvidløg - presset
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Begynd med at gøre smørret blødt eller smelt det på panden. Sæt til side
- Dræn en dåse majs og hæld halvdelen på panden. Steg dem, indtil de begynder at blive mørke uden at brænde på.
- Blend majsene med en stavblender sammen med resten af ingredienserne undtagen æg. Pisk æg i til sidst.
- Steg madpandekagerne på hver side, ca. 6-8 minutter pr. stk. Der bliver fire store eller otte små.
Fyld
- Snit salaten, skær forårsløg i skiver og de andre grøntsager i tern.
- Bland salaten og tilsæt smuldret feta eller salattern.
- Bland olivenolie, vineddike, citronsaft, hvidløg og lidt sennep med salt og peber. Smag til.
- Bland dressing godt med salaten. Server herefter en stor pandekage til hver med fyldet i pandekagen - eller blot som topping.
Næringsindhold
Noter
Det er nemt og billigt at lave majspandekager, og da du selv kan vælge fyld eller topping, er det en god lejlighed til at rydde køleskabet for rester.
Det kan for eksempel være kylling, feta og avocado eller tomater, peberfrugt og en hummus af kikærter eller bønner.
Du kan også riste bacon og drysse udover pandekagerne.
Se også: Bananpandekager - nem og sund opskrift uden sukker

Comments
No Comments