Her får du min opskrift på klassiske madpandekager. Du kan også se, hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.
Madpandekager er et sikkert hit i de fleste børnefamilier, og her kan man jo putte det fyld i, som alle allerbedst kan lide.
Dejen er nem og hurtig at lave, og jeg plejer blot at piske dejen sammen med et piskeris. Og når du følger min fremgangsmåde, undgår du nemt klumper i dejen.
Du kan dog også blot lave dejen i en blender, eller du kan anvende en stavblender, hvis du synes at madpandekagedejen er for hård at piske sammen i hånden.
Du får ca. 12-15 pandekager af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Men det passer til fire personer.
Længere nede er der lækre forslag til fyld, herunder med hakket oksekød, kylling eller helt uden kød. Altså som vegetar aftensmad.
Du kan også prøve de populære opskrifter på:
Opskrift på madpandekager
Madpandekager
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 5 dl mælk
- 1 tsk salt
- 4 æg
- 4 spsk solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Start med at komme 300 gram hvedemel i en skål, og pisk gradvist 5 deciliter mælk i sammen med 1 teske salt. På den måde undgår du klumper i dejen til dine madpandekager.
- Pisk derefter 4 æg i et ad gangen, og til sidst piskes 4 spiseskefulde solsikkeolie i. Som sagt kan dejen sagtens også blot laves i en blender eller med en stavblender.
- Varm en pande op og kom en klat smør på. Lad det bruse af. Husk at panden skal være varm, inden du begynder at bage de klassiske madpandekager.
- Derefter bages alle pandekagerne, og du får typisk 12-15 styks af denne opskrift. Afhængig af hvor tykke og store du laver dem, men mit råd er, at du laver dem så tynde som muligt. Smør til stegning tilsættes som nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Forslag til fyld i madpandekager
De lækre madpandekager kan fyldes præcist som man ønsker.
Her får du nogle forslag på lækkert fyld, og det er både med hakket oksekød, kylling og som vegetar udgave.
Alle disse slags fyld er nemme at lave, og de er aldeles velsmagende.
Oksefyld og det vegetariske fyld med kikærter kan i øvrigt sagtens kombineres.
Madpandekager med oksekød
Madpandekager med oksefyld er altid populært og meget velsmagende. Selve fyldet laver du med:
400 gram hakket oksekød
1 bundt forårsløg i tynde skiver
2-3 spiseskefulde soja
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld paprika
1 dåse hakkede tomater
1 citron
Salt og friskkværnet peber
Det hakkede oksekød svitses af på en meget varm pande i lidt olie. Skil kødet grundigt med en paletkniv under bruningen.
Tilsæt forårsløg sammen med soja, og lad det svitse 30 sekunder. Tilsæt derefter hvidløgspulver sammen med paprika og en dåse hakkede tomater. Vend rundt, skru ned for varmen, og lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter, så noget af væsken fordamper.
Smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Kommes i madpandekagerne sammen med salat, majs, peberfrugt eller andet grønt.
Vegetarisk fyld
Er du til fyld uden kød, altså en omgang vegetar madpandekager, så kan du lave af det af følgende:
250 gram kikærter
250 gram gulerødder i små tern
2 spiseskefulde hvidløgspulver
2 spiseskefulde soja
2 spiseskefulde olivenolie
1-2 teskefulde tørret oregano
Lidt friskpresset citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Brug gerne kikærter fra dåse, som hældes i en sigte og skylles i koldt vand. Dryppes af.
Vendes sammen i en skål med de øvrige ingredienser, og fordeles på en bageplade med bagepapir. Bages ca. 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.
Bruges som vegetar fyld i madpandekager sammen med en grøn salat, majs og andet grønt. God sammen med blandt andet bønnespirer.
Madpandekager med kylling
Du kan også lave skønne madpandekager med kylling. Mængden af fyld afhænger selvfølgelig af hvad du ellers serverer til. Her skal du bruge:
300 gram kyllingebryst, stegt og skåret i tern
100 gram spinat
150 gram majs
150 gram tomater små tomater, eksempelvis Datterino
2 håndfulde persille hakket
Gør kyllingekødet rent for fedt og urenheder, krydr med lidt paprikaolie og salt, og grill eller pandesteg det så det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter på hver side. Skær så kyllingebrysterne i små tern eller strimler.
Skyl spinaten grundigt så alle jordrester kommer af, og slyng spinaten tør for vand. Eller køb en spinat, der er klar til brug.
Skær tomaterne i halve eller kvarte, så de passer med mundrette stykker. Vask persillen og hak den groft.
Kom fyld med kylling i de klassiske madpandekager. Nemt og godt.
Fransk fyld
Du kan også fylde madpandekagerne med fyld, der er inspireret af det franske køkken.
Her laver du simpelthen blot en portion af denne klassiske opskrift på ratatouille. Den er i øvrigt også uden kød, og dermed endnu et vegetarisk bud på fyld.
Lad gerne lige den færdige ratatouille stå og sætte sig i 10 minutter inden den kommes i madpandekagerne.
Andre forslag til fyld
Af andre gode muligheder for fyld til dine madpandekager er der følgende, og de kan kombineres som man ønsker:
Derudover selvfølgelig gulerødder, snittet løg, tomater, agurk og en masse andre grøntsager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susanne Wilboe
Bruger dine opskrifter flittigt,har prøvet andre,men vender ALTID tilbage til madens verden ,der er jeg altid sikker på gode resultater
Tak for det.
Margit Wohlert
Hej Madens verden
Jeg er dyb taknemmelig for rigtig mange af dine gode opskrifter - jeg
er 74 år og har virkelig fået " gejsten" tilbage til at lave mad -
Har oprettet en mappe som jeg sætter de opskrifter i som jeg vil prøve. Tak for det 😆
Mvh
Margit Wohlert