Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Majsbrød - opskrift på amerikanske cornbread

Majsbrød - opskrift på amerikanske cornbread

Majsbrød
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Majsbrød hører til et amerikansk festdækket bord, hvad enten det er Thanksgiving eller jul. Her får du opskriften på det søde, lækre brød.

Majsbrød er et af de amerikanske madtyper, som er direkte inspireret af de oprindelige folk i Amerika.

Indianerne havde brugt majs til at bage med i hundredvis af år, da deres land blev besat. Og herved lærte de allerførste pionerer at udnytte majsen - blandt andet i brød.

I dag er majsbrødet - alias cornbread - vigtigt til særlige højtider, hvor det serveres i lighed med fyldt kalkun, kartoffelmos og græskartærte.

Brødet er sødt, men amerikanerne er verdensmestre i at kombinere det salte og søde køkken. Så prøv det, du vil ikke fortryde.

Opskrift på amerikansk majsbrød

Majsbrød - opskrift på amerikansk cornbread

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Majsbrød hører til et amerikansk festdækket bord, hvad enten det er Thanksgiving eller jul. Her får du opskriften på det lækre brød.
Antal: 8 personer
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 120 g smør smeltet
  • 120 g sukker
  • 2 stk æg
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 170 g majsgryn
  • 130 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 190 alm. varme. Smør en form med smør. Den skal ca. være 20 x 30 cm. Du kan også bruge en lang rugbrødsform.
  2. Smelt smør i en lille gryde.
  3. Rør det smeltede smør sammen med sukkeret.
  4. Tilsæt æg og kærnemælk og rør det godt sammen. Bland majsgryn med hvedemel, salt og bagepulver. Rør det hele i æggeblandingen.
  5. Hæld dejen i den smurte form. Sæt formen midt i ovnen og bag i en halv time.
  6. Når dit majsbrød er kommet ud af ovnen, lader du det lige køle lidt ned i fem minutter, hvorefter du skærer det i små firkanter.

Næringsindhold

Kalorier341kcalKulhydrater44gProtein6gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.5gKolesterol77mgNatrium574mgKalium147mgKostfibre2gSukker17gVitamin A486IUCalcium50mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Husk at skære majsbrød i små kvadrater, mens det er lunt, så du får små, sprøde stykker brød til middagen.

Personligt synes jeg, at majsbrødet er genialt til brunch, hvor man steger bacon og drysser det ud over brødet.

Du kan også gøre som i Sydstaterne: Hælde lidt baconfedt henover, så det trækker ned i brødet.

Spis det til suppen, til en god chili con carne eller sammen med det store amerikanske Thanksgiving-måltid.

Se også: Majspandekager med fyld eller topping

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required