Majsbrød hører til et amerikansk festdækket bord, hvad enten det er Thanksgiving eller jul. Her får du opskriften på det søde, lækre brød.
Majsbrød er et af de amerikanske madtyper, som er direkte inspireret af de oprindelige folk i Amerika.
Indianerne havde brugt majs til at bage med i hundredvis af år, da deres land blev besat. Og herved lærte de allerførste pionerer at udnytte majsen - blandt andet i brød.
I dag er majsbrødet - alias cornbread - vigtigt til særlige højtider, hvor det serveres i lighed med fyldt kalkun, kartoffelmos og græskartærte.
Brødet er sødt, men amerikanerne er verdensmestre i at kombinere det salte og søde køkken. Så prøv det, du vil ikke fortryde.
Opskrift på amerikansk majsbrød
Majsbrød - opskrift på amerikansk cornbread
Ingredienser
- 120 g smør - smeltet
- 120 g sukker
- 2 stk æg
- 2,5 dl kærnemælk
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 170 g majsgryn
- 130 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 190 alm. varme. Smør en form med smør. Den skal ca. være 20 x 30 cm. Du kan også bruge en lang rugbrødsform.
- Smelt smør i en lille gryde.
- Rør det smeltede smør sammen med sukkeret.
- Tilsæt æg og kærnemælk og rør det godt sammen. Bland majsgryn med hvedemel, salt og bagepulver. Rør det hele i æggeblandingen.
- Hæld dejen i den smurte form. Sæt formen midt i ovnen og bag i en halv time.
- Når dit majsbrød er kommet ud af ovnen, lader du det lige køle lidt ned i fem minutter, hvorefter du skærer det i små firkanter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Husk at skære majsbrød i små kvadrater, mens det er lunt, så du får små, sprøde stykker brød til middagen.
Personligt synes jeg, at majsbrødet er genialt til brunch, hvor man steger bacon og drysser det ud over brødet.
Du kan også gøre som i Sydstaterne: Hælde lidt baconfedt henover, så det trækker ned i brødet.
Spis det til suppen, til en god chili con carne eller sammen med det store amerikanske Thanksgiving-måltid.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: