Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Majsbrød - opskrift på amerikanske cornbread

Majsbrød - opskrift på amerikanske cornbread

Majsbrød
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Opdateret: 2. oktober 2023 - Udgivet: 29. oktober 2021

Majsbrød hører til et amerikansk festdækket bord, hvad enten det er Thanksgiving eller jul. Her får du opskriften på det søde, lækre brød.

Majsbrød er et af de amerikanske madtyper, som er direkte inspireret af de oprindelige folk i Amerika.

Indianerne havde brugt majs til at bage med i hundredvis af år, da deres land blev besat. Og herved lærte de allerførste pionerer at udnytte majsen - blandt andet i brød.

I dag er majsbrødet - alias cornbread - vigtigt til særlige højtider, hvor det serveres i lighed med fyldt kalkun, kartoffelmos og græskartærte.

Brødet er sødt, men amerikanerne er verdensmestre i at kombinere det salte og søde køkken. Så prøv det, du vil ikke fortryde.

Opskrift på amerikansk majsbrød

Karen SenecaKaren Seneca

Majsbrød - opskrift på amerikansk cornbread

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Brød
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 341
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 120 g smør - smeltet
  • 120 g sukker
  • 2 stk æg
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 170 g majsgryn
  • 130 g hvedemel
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 190 alm. varme. Smør en form med smør. Den skal ca. være 20 x 30 cm. Du kan også bruge en lang rugbrødsform.
  2. Smelt smør i en lille gryde.
  3. Rør det smeltede smør sammen med sukkeret.
  4. Tilsæt æg og kærnemælk og rør det godt sammen. Bland majsgryn med hvedemel, salt og bagepulver. Rør det hele i æggeblandingen.
  5. Hæld dejen i den smurte form. Sæt formen midt i ovnen og bag i en halv time.
  6. Når dit majsbrød er kommet ud af ovnen, lader du det lige køle lidt ned i fem minutter, hvorefter du skærer det i små firkanter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 341kcalKulhydrater: 44gProtein: 6gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.5gKolesterol: 77mgNatrium: 574mgKalium: 147mgKostfibre: 2gSukker: 17gVitamin A: 486IUCalcium: 50mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Husk at skære majsbrød i små kvadrater, mens det er lunt, så du får små, sprøde stykker brød til middagen.

Personligt synes jeg, at majsbrødet er genialt til brunch, hvor man steger bacon og drysser det ud over brødet.

Du kan også gøre som i Sydstaterne: Hælde lidt baconfedt henover, så det trækker ned i brødet.

Spis det til suppen, til en god chili con carne eller sammen med det store amerikanske Thanksgiving-måltid.

Se også: Majspandekager med fyld eller topping

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required