• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lækre madpandekager med forslag til fyld

Lækre madpandekager med forslag til fyld

madpandekager
4.7 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
576
SHARES
FacebookMessenger576PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  16. juni 2022

Madpandekager med fyld er et sikkert hit i de fleste børnefamilier, og her kan man jo putte det fyld i, som alle allerbedst kan lide.

Dejen er nem og hurtig at lave, og jeg plejer blot at piske dejen sammen med et piskeris. Og når du følger min fremgangsmåde, undgår du nemt klumper i dejen.

Du kan dog også blot lave dejen i en blender, eller du kan anvende en stavblender, hvis du synes at madpandekagedejen er for hård at piske sammen i hånden.

Du får ca. 12-15 pandekager af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Men det passer til fire personer. Længere nede er der lækre forslag til fyld, herunder med hakket oksekød, kylling eller helt uden kød. Altså som vegetar aftensmad.

Oversigt
  • Madpandekager med fyld
  • Forslag til fyld i madpandekager
  • Madpandekager med oksekød
  • Vegetarisk fyld
  • Madpandekager med kylling
  • Fransk fyld
  • Andre forslag til fyld
  • Pandekager med øl
  • Mexicanske pandekager - nem opskrift
  • Pandekager
  • Bananpandekager
  • Spinatpandekager
  • Amerikanske pandekager
  • FAQ
  • Kommentarer
madpandekager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Madpandekager med fyld

4.74 fra 56 stemmer
Få min opskrift på klassiske madpandekager med fyld. Du kan se hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 178
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 4 spsk solsikkeolie

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme hvedemel i en skål, og pisk gradvist mælk i sammen med salt. På den måde undgår du klumper i dejen til dine madpandekager.
  2. Pisk derefter æggene i et ad gangen, og til sidst piskes solsikkeolie i. Som sagt kan dejen sagtens også blot laves i en blender eller med en stavblender.
  3. Varm en pande op og kom en klat smør på. Lad det bruse af. Husk at panden skal være varm, inden du begynder at bage de klassiske madpandekager.
    bagning af klassiske madpandekager uden sukker
  4. Bag alle pandekagerne, og du får typisk 12-15 styks af denne opskrift. Afhængig af hvor tykke og store du laver dem, men mit råd er, at du laver dem så tynde som muligt. Smør til stegning tilsættes som nødvendigt.
    fyld i madpandekager

Næringsindhold

Kalorier: 178kcalKulhydrater: 21gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 60mgNatrium: 231mgKalium: 110mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 147IUCalcium: 63mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Forslag til fyld i madpandekager

De lækre madpandekager kan fyldes præcist som man ønsker.

Her får du nogle forslag på lækkert fyld, og det er både med hakket oksekød, kylling og som vegetar udgave. Alle disse slags fyld er nemme at lave, og de er aldeles velsmagende.

Oksefyld og det vegetariske fyld med kikærter kan i øvrigt sagtens kombineres.

Madpandekager med oksekød

Madpandekager med oksefyld er altid populært og meget velsmagende. Selve fyldet laver du med:

400 gram hakket oksekød
1 bundt forårsløg i tynde skiver
2-3 spiseskefulde soja
1 teskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld paprika
1 dåse hakkede tomater
1 citron
Salt og friskkværnet peber

Det hakkede oksekød svitses af på en meget varm pande i lidt olie. Skil kødet grundigt med en paletkniv under bruningen.

Tilsæt forårsløg sammen med soja, og lad det svitse 30 sekunder. Tilsæt derefter hvidløgspulver sammen med paprika og en dåse hakkede tomater. Vend rundt, skru ned for varmen, og lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter, så noget af væsken fordamper.

Smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Kommes i madpandekagerne sammen med salat, majs, peberfrugt eller andet grønt.

oksefyld til madpandekager

Vegetarisk fyld

Er du til fyld uden kød, altså en omgang vegetar madpandekager, så kan du lave af det af følgende:

250 gram kikærter
250 gram gulerødder i små tern
2 spiseskefulde hvidløgspulver
2 spiseskefulde soja
2 spiseskefulde olivenolie
1-2 teskefulde tørret oregano
Lidt friskpresset citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Brug gerne kikærter fra dåse, som hældes i en sigte og skylles i koldt vand. Dryppes af.

Vendes sammen i en skål med de øvrige ingredienser, og fordeles på en bageplade med bagepapir. Bages ca. 20 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Bruges som vegetar fyld i madpandekager sammen med en grøn salat, majs og andet grønt. God sammen med blandt andet bønnespirer.

vegetar fyld med kikærter til madpandekager

Madpandekager med kylling

Du kan også lave skønne madpandekager med kylling. Mængden af fyld afhænger selvfølgelig af hvad du ellers serverer til. Her skal du bruge:

300 gram kyllingebryst, stegt og skåret i tern
100 gram spinat
150 gram majs
150 gram tomater små tomater, eksempelvis Datterino
2 håndfulde persille hakket

Gør kyllingekødet rent for fedt og urenheder, krydr med lidt paprikaolie og salt, og grill eller pandesteg det så det er gennemstegt. Det tager ca. 5 minutter på hver side. Skær så kyllingebrysterne i små tern eller strimler.

Skyl spinaten grundigt så alle jordrester kommer af, og slyng spinaten tør for vand. Eller køb en spinat, der er klar til brug.

Skær tomaterne i halve eller kvarte, så de passer med mundrette stykker. Vask persillen og hak den groft. Kom fyld med kylling i de klassiske madpandekager. Nemt og godt.

madpandekager med kylling og spinat

Fransk fyld

Du kan også fylde madpandekagerne med fyld, der er inspireret af det franske køkken.

Her laver du simpelthen blot en portion af denne klassiske opskrift på ratatouille. Den er i øvrigt også uden kød, og dermed endnu et vegetarisk bud på fyld.

Lad gerne lige den færdige ratatouille stå og sætte sig i 10 minutter inden den kommes i madpandekagerne.

Andre forslag til fyld

Af andre gode muligheder for fyld til dine madpandekager er der følgende, og de kan kombineres som man ønsker:

Guacamole

Spidskålssalat

Syltede rødløg

Hvidløgsdressing

Derudover selvfølgelig gulerødder, snittet løg, tomater, agurk og en masse andre grøntsager.

Flere inspirerende opskrifter:

Pandekager med øl

4.8 fra 86 stemmer
Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.
Gå til opskrift
billede med ølpandekager, der er pandekager med øl

Mexicanske pandekager - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Opskrift på mexicanske pandekager, der fyldes med hakket oksekød og masser af tomat, majs, agurk, peberfrugt og iceberg salat.
Gå til opskrift
mexicanske pandekager med hakket oksekød

Pandekager

4.8 fra 980 stemmer
Lær at lave perfekte pandekager med denne skudsikre opskrift. Få tips og tricks til den bedste pandekagedej og undgå klumper.
Gå til opskrift
billede med pandekager klar til servering

Bananpandekager

4.7 fra 248 stemmer
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Gå til opskrift
bananpandekager

Spinatpandekager

4.8 fra 37 stemmer
Min bedste opskrift på spinatpandekager med kylling. Lækre og sunde madpandekager med spinat, og fyldet er bla. kylling og avocado.
Gå til opskrift
spinatpandekager

Amerikanske pandekager

4.8 fra 70 stemmer
Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Gå til opskrift
billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup

FAQ

Hvad skal der i madpandekager?

Udover forslagene med hakket oksekød, kylling og vegetarisk fyld, kan du også blot fylde madpandekagerne med friske grøntsager. Her kan du anvende agurk, løg, tomat, peberfrugt, salat og meget andet sundt. Skal det være endnu mere sundt og mættende, kan der tilsættes bønner, kikærter og den slags.

Hvor længe kan madpandekager holde sig?

Madpandekager kan opbevares på køl, hvor de kan holde sig et par dage.

Kan man fryse madpandekager?

Du kan sagtens fryse madpandekager ned. Læg gerne et stykke madpakkepapir mellem ver pandekage inden turen i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Wilboe

    januar 19, 2025 at 2:46 pm

    Bruger dine opskrifter flittigt,har prøvet andre,men vender ALTID tilbage til madens verden ,der er jeg altid sikker på gode resultater
    Tak for det.

    Svar
  2. Margit Wohlert

    oktober 27, 2021 at 3:01 pm

    Hej Madens verden
    Jeg er dyb taknemmelig for rigtig mange af dine gode opskrifter - jeg
    er 74 år og har virkelig fået " gejsten" tilbage til at lave mad -
    Har oprettet en mappe som jeg sætter de opskrifter i som jeg vil prøve. Tak for det 😆
    Mvh
    Margit Wohlert

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required