Her er en god opskrift på lemon poppy seed cake. Det er en mega lækker kage med citron (en hjemmelavet og nem citronsirup) og birkes.
Lemon poppy seed cake kan lidt direkte oversættes til dansk med citronkage med birkes. Og det er lige hvad det er.
Det er en virkelig lækker kage, som laves med en hjemmelavet citronsirup, som så igen giver kagen den perfekte syrlighed.
Birkes er også en smagsgiver her, og det er bestemt en kage du skal prøve at bage.
Opskrift på lemon poppy seed cake
Ingredienser
- 125 g smør blødt, du kan også bruge margarine
- 2½ dl sukker
- 2 æg
- 3½ dl hvedemel sigtet
- 3 spsk. birkes
- 1 spsk. citron revet citronskal
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- ½ dl mælk
Citron sirup
- ¾ dl sukker
- 5 spsk. citronsaft
- 1 tsk. citronskal
Sådan gør du
- Rør smør og sukker indtil det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt æg, et ad gangen og rør godt mellem hvert.
- I en anden skål blandes mel, birkes, citron skal, bagepulver og salt.
- Tilsæt mælk og de tørre ingredienser til sukker-/smørblandingen.
- Rør det godt sammen.
- Hæld det i en smurt brødform. Bag din lemon poppy seed cake ved 160 grader i ca. 60 minutter.
- Sirup: Varm sukker, citronsaft og -skal op ved lav varme indtil det koger. Rør indtil sukkeret er opløst og der haves en let klistrer sirup.
- Når kagen er bagt, prikkes der huller i kagen - hele vejen ned til bunden. Hæld sirup over og lad den blive i formen og afkøle i ca. ½ time.
Næringsindhold
Tips
Lemon poppy seed cake er nu klar til servering, og det er en fantastisk kage. som smager aldeles pragtfuld.
Det skyldes blandt andet lidt syrlighed fra den lækre citronsirup.
Se også disse opskrifter på citronkager: