Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Langtidsstegte nakkekoteletter

Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter

langtidsstegte nakkekoteletter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Indhold
  • Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter
  • Tips
  • Kommentarer

Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter i ovn, der laves sammen med en masse skønne rodfrugter i fad. Nem aftensmad med mørt kød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 nakkekoteletter på 200 gram/stk.
  • 800 g rodfrugter blandede, evt. kartofler, persillerødder, gulerødder, rødbeder og pastinakker
  • 4 dl hønsefond af 4 dl. vand og en bouillonterning
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 800 g rodfrugter skæres i mundrette stykker. Bruger du rødbeder skal de skrælles først. Kartofler, persillerødder, pastinakker og gulerødder er ikke nødvendige at skrælle.
  2. Læg rodfrugterne i et ildfast fad.
  3. Brun lidt smør på en meget varm pande, og brun 4 nakkekoteletter kort på begge sider, så de får noget farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Brun dem gerne ad to omgange, og læg nakkekoteletterne ovenpå rodfrugterne.
  5. Hæld 4 dl hønsefond ved sammen med 2 spsk engelsk sauce, og læg 1 håndfuld timian ovenpå koteletterne.
  6. Beklæd fadet med et lag sølvpapir, så det lukker helt tæt.
  7. Steg nu nakkekoteletterne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have halvanden time.

Næringsindhold

Kalorier467kcalKulhydrater38gProtein46gFedt14gMættet fedt5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.1gKolesterol134mgNatrium812mgKalium1566mgKostfibre10gSukker10gVitamin A27IUVitamin C36mgCalcium97mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter

Langtidsstegte nakkekoteletter i fad er dejlig nem aftensmad. Ganske vist tager retten lidt tid at lave, men den passer mest selv i ovnen mens du laver andre ting.

Og så steges nakkekoteletterne sammen med rodfrugter, så du skal blot lave en god salat ved siden af.

Opskriften er til 4 personer, hvor der anvendes en stor nakkekotelet til hver. Ønskes en lidt tykkere sauce, kan du jævne bouillonen med majsstivelse inden den kommer i fadet. Se også min opskrift på panerede nakkekoteletter med ovnkartofler og salat.

Tips

Servér de langtidsstegte nakkekoteletter med en god spidskålssalat og de bagte rodfrugter. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

  • Fadkoteletter med kartofler og flødesovs
  • Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
  • Koteletter med kartoffelmos (og champignon a la creme)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Signe skriver

    maj 03, 2024 at 2:34 pm

    Jeg har lavet den et utal af gange, og den er lige lækker hver gang. Tak for opskriften.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required