Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter i ovn, der laves sammen med en masse skønne rodfrugter i fad. Nem aftensmad med mørt kød.
Langtidsstegte nakkekoteletter i fad er dejlig nem aftensmad. Ganske vist tager retten lidt tid at lave, men den passer mest selv i ovnen mens du laver andre ting.
Og så steges nakkekoteletterne sammen med rodfrugter, så du skal blot lave en god salat ved siden af.
Opskriften er til 4 personer, hvor der anvendes en stor nakkekotelet til hver. Ønskes en lidt tykkere sauce, kan du jævne bouillonen med majsstivelse inden den kommer i fadet. Se også min opskrift på panerede nakkekoteletter med ovnkartofler og salat.
Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter
Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter - på 200 gram/stk.
- 800 g rodfrugter - blandede, evt. kartofler, persillerødder, gulerødder, rødbeder og pastinakker
- 4 dl hønsefond - af 4 dl. vand og en bouillonterning
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 håndfuld timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 800 g rodfrugter skæres i mundrette stykker. Bruger du rødbeder skal de skrælles først. Kartofler, persillerødder, pastinakker og gulerødder er ikke nødvendige at skrælle.
- Læg rodfrugterne i et ildfast fad.
- Brun lidt smør på en meget varm pande, og brun 4 nakkekoteletter kort på begge sider, så de får noget farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Brun dem gerne ad to omgange, og læg nakkekoteletterne ovenpå rodfrugterne.
- Hæld 4 dl hønsefond ved sammen med 2 spsk engelsk sauce, og læg 1 håndfuld timian ovenpå koteletterne.
- Beklæd fadet med et lag sølvpapir, så det lukker helt tæt.
- Steg nu nakkekoteletterne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have halvanden time.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Servér de langtidsstegte nakkekoteletter med en god spidskålssalat og de bagte rodfrugter. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Fadkoteletter med kartofler og flødesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Signe
Jeg har lavet den et utal af gange, og den er lige lækker hver gang. Tak for opskriften.