Indhold
Langtidsstegte nakkekoteletter i ovn med rodfrugter
Ingredienser
- 4 nakkekoteletter på 200 gram/stk.
- 800 g rodfrugter blandede, evt. kartofler, persillerødder, gulerødder, rødbeder og pastinakker
- 4 dl hønsefond af 4 dl. vand og en bouillonterning
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 håndfuld timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 800 g rodfrugter skæres i mundrette stykker. Bruger du rødbeder skal de skrælles først. Kartofler, persillerødder, pastinakker og gulerødder er ikke nødvendige at skrælle.
- Læg rodfrugterne i et ildfast fad.
- Brun lidt smør på en meget varm pande, og brun 4 nakkekoteletter kort på begge sider, så de får noget farve. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Brun dem gerne ad to omgange, og læg nakkekoteletterne ovenpå rodfrugterne.
- Hæld 4 dl hønsefond ved sammen med 2 spsk engelsk sauce, og læg 1 håndfuld timian ovenpå koteletterne.
- Beklæd fadet med et lag sølvpapir, så det lukker helt tæt.
- Steg nu nakkekoteletterne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have halvanden time.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på langtidsstegte nakkekoteletter
Langtidsstegte nakkekoteletter i fad er dejlig nem aftensmad. Ganske vist tager retten lidt tid at lave, men den passer mest selv i ovnen mens du laver andre ting.
Og så steges nakkekoteletterne sammen med rodfrugter, så du skal blot lave en god salat ved siden af.
Opskriften er til 4 personer, hvor der anvendes en stor nakkekotelet til hver. Ønskes en lidt tykkere sauce, kan du jævne bouillonen med majsstivelse inden den kommer i fadet. Se også min opskrift på panerede nakkekoteletter med ovnkartofler og salat.
Tips
Servér de langtidsstegte nakkekoteletter med en god spidskålssalat og de bagte rodfrugter. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
- Fadkoteletter med kartofler og flødesovs
- Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
- Koteletter med kartoffelmos (og champignon a la creme)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Signe skriver
Jeg har lavet den et utal af gange, og den er lige lækker hver gang. Tak for opskriften.