Langtidsstegte herregårdskoteletter i fad er Danmarks bedste opskrift. Koteletterne skal have et par timer i ovnen med grøntsager og en god sovs.
Langtidsstegte herregårdskoteletter er en nem ret, selvom den tager et par timer at lave.
Det meste af tiden passer retten dog selv i ovnen, hvor du blot lige et par gange skal forbi for at skrue op for varmen, vende kødet og tilsætte lidt fløde. En populære opskrift på mad i fad.
Herregårdskoteletterne bliver super møre, men jo mere fedtmarmorerede de er, jo mere mørt bliver kødet. Så undgå gerne de mest magre koteletter.
Hvis du er i tvivl om hvad herregårdskoteletter er, så er det de ret tykke koteletter med ben, som du kan købe hos de fleste supermarkeder og slagtere.
Opskrift på langtidsstegte herregårdskoteletter
Langtidsstegte herregårdskoteletter i fad
Ingredienser
- 4 stk herregårdskoteletter - store
- 1 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 3 gulerødder
- 3 stk bladselleri
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse vand
- 1 bouillonterning
- 1 håndfuld rosmarin - hakket
- 2 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Find et ildfast fad frem - gerne cirka 30 gange 20 centimeter.
- Hak rødløg groft og kom det i fadet. Pil hvidløgsfed og mas dem med siden af kniven og kom den i.
- Peberfrugten skæres i grove tern, mens gulerødder og bladselleri ligeledes smittes i grove tern. Kommes ved.
- Hæld en dåse hakkede tomater i fadet, fyld dåsen med vand og tilsæt også det sammen med en bouillonterning, som smuldres i. Gerne en hønsebouillon, men brug hvad du har.
- En god dusk rosmarin hakkes groft og kommes i. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Varm en pande op ved høj varme og kom en sjat olie på. Brun koteletterne grundigt på begge sider, og krydr dem med salt og peber.
- Læg herregårdskoteletterne øverst i fadet, og stil det i ovnen, hvor det i første omgang skal have en time.
- Efter en time skrues temperaturen op på 200 grader varmluft, hvor de langtidsstegte herregårdskoteletter skal have en time mere.
- Efter en halv time vendes koteletterne om og der tilsættes fløde i fadet. Steg færdig en halv time mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering og andre opskrifter
De langtidsstegte herregårdskoteletter serveres straks i fadet, hvor hver person snupper en kotelet samt den gode sovs og grøntsager til.
Serveres også med kogte ris eller en hjemmelavet kartoffelmos med rigeligt smør.
Her er opskriften på en god, gammeldags kartoffelmos, der kan laves, imens koteletterne står i ovnen. Og en opskrift på rodfrugtmos, som også passer glimrende til denne ret.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Edith Thomsen
En meget let og virkelig velsmagende, fem stjerner minds MUMS Edith Thomsen
Madensverden.dk
Mange tak, Edith - det er jeg glad for at høre 🙂
Bedste hilsner
Holger
Karsten Krogh Petersen
Jeg synes nr.8 er voldsomt: Efter en 1 time på 170 grader skal de have en time på på 200 grader varmluft! Er det korrekt? Der kan da ikke være andet tilbage end noget forkullet biomasse 🙂
Edith Thomsen
Jeg fulgte opskriften og det var en fantastisk og yderste velsmagende ret.