Langtidshævede rundstykker røres let sammen om aftenen, og bages om morgenen. Dejen skal ikke æltes, så det er nemme rundstykker.
Det er meget nemt at bage langtidshævede rundstykker, som giver dig nybagt morgenbrød.
Dejen skal blot røres sammen med en grydeske om aftenen, og derefter hæver dejen natten over.
Om morgenen foldes dejen inden den deles til rundstykker. Du skal overhovedet ikke ælte dejen til disse langtidshævede rundstykker, så det er altså særdeles nemt.
Ved at åbne lågen i ovnen et pr gange til sidst får du dampen lukket ud af ovnen, og dermed er chancen for sprøde rundstykker større.
Opskriften giver otte lækre rundstykker med blå birkes.
Ingredienser til langtidshævede rundstykker
3 deciliter koldt vand
3 gram gær
1 teskefuld sukker
1 teskefuld fint salt
400 gram hvedemel
Blå birkes
Fremgangsmåde
- Aftenen før kommes vand i en skål sammen med gær, og gæren røres ud i vandet.
- Blandt hvedemel med salt og sukker, og rør det ud i gærvandet. Du skal bare røre et minuts tid med en grydeske.
- Dæk så skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad nu dejen stå på køkkenbordet til næste morgen.
- Her kommes du lidt hvedemel på bordet og vælter dejen forsigtigt ud. Du skal ikke ælte dejen, men træk den lidt aflang.
- Fold så dejen på midten, og træk dejen lidt aflang igen.
- Pensl med vand og drys med blå birkes, hvorefter dejen deles i otte lige store stykker. Som du kan se på billedet.
- Læg rundstykkerne på en bageplade med bagepapir, kom husholdningsfilm over, dernæst et viskestykke, og lad nu rundstykkerne hæve en time.
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Hæld en lille sjat vand ind i bunden af ovnen, sæt pladen med rundstykkerne ind nederst, og bag dem cirka 25 minutter.
- Efter 20 minutter lukkes dampen ud af ovnen, og dette gentages et par minutter senere igen.
Lad de færdigbagte rundstykker køle lidt af på en rist.
Se også mine opskrifter på:
Gitte Jessen
Hej,
er det muligt at bruge tørgær istedet for for frisk gær til dine forskellige brød opskrifter? Det kniber med at finde frisk gær her hvor vi bor (Hawai’i).
Tak
Gitte
Mette
Jeg synes også de ser lækre ud, men er bekymret for, hvor varmt der må være i køkkenet, når de skal stå ude natten over? (Mit køkken er omkring 20 grader)
Conny K
De ser lækre ud men jeg har lidt svært ved at forestille mig dejens konsistens ift. udrulningen, da de langtidshævede deje jeg har arbejdet med har været ret fugtige.
Laver du en video af det?