• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)

Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)

billederesultat for langtidsbagte tomater
Lækre og langtidsbagte tomater med hvidløg i ovn. De skønne semidried tomater er nemme at lave, og passer sig selv i ovnen. Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. september 2020 - Udgivet:  5. september 2020

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Langtidsbagte tomater får meget smag mens de bages i ovnen, og her er en opskrift på semidried tomater med hvidløg fra Newyorker By Heart.
  2. Opskrift på langtidsstegte tomater
  3. Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Tomater 6 timer i ovn
  9. Verdens bedste tomatsuppe
  10. Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)
Gå til opskrift

Langtidsbagte tomater får meget smag mens de bages i ovnen, og her er en opskrift på semidried tomater med hvidløg fra Newyorker By Heart.

Her får du en nem opskrift på langtidsbagte tomater (semidried) fra Newyorker By Heart.

I opskriften er der anvendt San Marzano tomater, men du kan også bruge cherrytomater.

Længere nede får du også en anden udgave af de ovnbagte tomater, hvor de får længere tid i ovnen.

Opskrift på langtidsstegte tomater

billederesultat for langtidsbagte tomater

Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)

Langtidsbagte tomater får meget smag mens de bages i ovnen, og her er en opskrift på semidried tomater med hvidløg fra Newyorker By Heart.
Bedømmelse
4.8 fra 6 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 10 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bakke tomater - San Marzano, vaskede og halveret på langs
  • 2 fed hvidløg - skåret i splitter
  • 1½ spsk avocadoolie
  • ½ spsk figenbalsamico
  • ½ tsk. honning - flydende
  • Maldon salt
  • Lidt avocadoolie - ekstra
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Smør et ovnfast fad med lidt avocadoolie.
  • Læg de halverede tomater i fadet.
  • Pisk figenbalsamico, avocadoolie og honning sammen og dryp det over tomaterne. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 150 grader varm ovn i ca. 2½-3 timer.
  • Lad dem køle af og så kan de opbevares i lufttæt beholder, dryppet med lidt ekstra olie.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
80
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De langtidsbagte tomater kan bruges til salater, eller blot nydes som de er som lækkert tilbehør.

Brug også at komme dem i en sandwich eller en burger.

Tomater 6 timer i ovn

Du kan også lave de semidried tomater over seks timer i ovnen, og så gør du sådan her:

500 g San Marzano tomater, skyllet, duppet tørre og halveret på langs
1 tsk. rørsukker
lidt salt, friskkværnet peber
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 spsk. olivenolie

Forvarm ovnen til 60 grader. Læg tomaterne i et lille fad, med skærefladen opad. Drys dem med sukker, salt og friskkværnet peber. Fordel de tynde skiver hvidløg og dryp tilsidst med olivenolien.

Sæt i ovnen og lad dem stå i 5-6 timer - GERNE endnu længere! - vandet svinder fra tomaterne langsomt og de bliver dermed semidried (halvtørre), hvilket giver dem en intens og lækker smag.

Hvis der laves mange, kan de overhældes med olivenolie og opbevares på køl.

Flere opskrifter med tomat:

Verdens bedste tomatsuppe

4.7 fra 136 stemmer
Få opskriften på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Gå til opskrift
billede med tomatsuppe

Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)

4.6 fra 42 stemmer
Syltede tomater er et perfekt tilbehør til en række retter og vil imponere dine gæster, men faktisk tager det ingen tid at lave dem. Her får du opskriften.
Gå til opskrift
billede med syltede tomater
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Thomsen

    august 16, 2022 at 8:37 am

    Hvad er forskellen på at bruge olivenolie og avocadoolie?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required