Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)

Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)

billederesultat for langtidsbagte tomater
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS

Langtidsbagte tomater får meget smag mens de bages i ovnen, og her er en opskrift på semidried tomater med hvidløg fra Newyorker By Heart.

Her får du en nem opskrift på langtidsbagte tomater (semidried) fra Newyorker By Heart.

I opskriften er der anvendt San Marzano tomater, men du kan også bruge cherrytomater.

Længere nede får du også en anden udgave af de ovnbagte tomater, hvor de får længere tid i ovnen.

Opskrift på langtidsstegte tomater

Langtidsbagte tomater med hvidløg - (semidried)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 10 minutter min
Langtidsbagte tomater får meget smag mens de bages i ovnen, og her er en opskrift på semidried tomater med hvidløg fra Newyorker By Heart.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 bakke tomater San Marzano, vaskede og halveret på langs
  • 2 fed hvidløg skåret i splitter
  • 1½ spsk avocadoolie
  • ½ spsk figenbalsamico
  • ½ tsk. honning flydende
  • Maldon salt
  • Lidt avocadoolie ekstra
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Smør et ovnfast fad med lidt avocadoolie.
  2. Læg de halverede tomater i fadet.
  3. Pisk figenbalsamico, avocadoolie og honning sammen og dryp det over tomaterne. Drys med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Sæt i en 150 grader varm ovn i ca. 2½-3 timer.
  5. Lad dem køle af og så kan de opbevares i lufttæt beholder, dryppet med lidt ekstra olie.

Næringsindhold

Kalorier80kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De langtidsbagte tomater kan bruges til salater, eller blot nydes som de er som lækkert tilbehør.

Brug også at komme dem i en sandwich eller en burger.

Tomater 6 timer i ovn

Du kan også lave de semidried tomater over seks timer i ovnen, og så gør du sådan her:

500 g San Marzano tomater, skyllet, duppet tørre og halveret på langs
1 tsk. rørsukker
lidt salt, friskkværnet peber
2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 spsk. olivenolie

Forvarm ovnen til 60 grader. Læg tomaterne i et lille fad, med skærefladen opad. Drys dem med sukker, salt og friskkværnet peber. Fordel de tynde skiver hvidløg og dryp tilsidst med olivenolien.

Sæt i ovnen og lad dem stå i 5-6 timer - GERNE endnu længere! - vandet svinder fra tomaterne langsomt og de bliver dermed semidried (halvtørre), hvilket giver dem en intens og lækker smag.

Hvis der laves mange, kan de overhældes med olivenolie og opbevares på køl.

Flere opskrifter med tomat:

Verdens bedste tomatsuppe
Opskrift på en nem og fyldig tomatsuppe med masser af smag. Server tomatsuppen med creme fraiche eller sprøde croutoner.
Se opskriften her
Billede af tomatsuppe.
Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)
Syltede tomater er et perfekt tilbehør til en række retter og vil imponere dine gæster, men faktisk tager det ingen tid at lave dem. Her får du opskriften.
Se opskriften her
billede med syltede tomater
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Thomsen skriver

    august 16, 2022 at 8:37 am

    Hvad er forskellen på at bruge olivenolie og avocadoolie?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required