Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

billederesultat for landstykker
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.

Landstykker er nemme morgenbrød, som du blandt andet laver med stenformalet mel.

Det stenformalede mel giver en mere rustik bolle, og her har jeg anvendt stenformalet mel fra Valsemøllen i Esbjerg.

Der findes dog også andre mærker på markedet, og det stenformalede mel kan også udskiftes med en anden fuldkorns hvedemel.

Bemærk, at dejen gerne laves aftenen før, og det skyldes at godt brød tager tid. Sådan er det. Det er dog stadig en nem fremgangsmåde, da dejen jo passer sig selv under hævetiden.

Opskriften giver 10 lækre og sprøde landstykker.

Se også disse opskrifter:

  • Boller med havregryn - dejlige og nemme morgenboller
  • Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før
  • Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød

Opskrift på landstykker

Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 10 timer t
Samlet tid: 10 timer t 25 minutter min
Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.
Antal: 10 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g vand (koldt)
  • 4 g gær
  • 7 g sukker
  • 200 g hvedemel (stenformalet fra Valsemøllen eller fuldkornsmel)
  • 200 g manitoba hvedemel
  • 8 g salt

Fremgangsmåde

  1. Kom koldt vand i en skål og rør gæren ud i vandet sammen med sukker.
  2. Kom de to slags mel i skålen sammen med salt og rør dejen sammen med en grydeske. Dejen er sej at røre, og sådan skal den være.
  3. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let sammen med hænderne. Bare et minuts tid. Derefter virkes dejen op - se evt. her i dette link hvordan man virker en dej op.
  4. Læg dejen tilbage i skålen, som beklædes med hushildningsfilm og et rent viskestykke.
  5. Lad nu dejen til dine landstykker hæve i ca. 10 timer, så hvis du laver dejen om aftenen, er den klar næste morgen. Dejen skal blot stå på køkkenbordet.
  6. Her virkes dejen op igen og deles i 10 lige store stykker. Vej gerne af, og hvert stykke dej skal veje ca. 70 gram.
  7. Trilles til boller og stilles på bageplade med bagepapir. Drys med lidt stenformalet hvedemel og ridses med en kniv.
  8. Læg et viskestykke over landstykkerne, og lad dem hæve i 30-40 minutter.
  9. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Kog et par deciliter vand op og sæt et lille fad eller skål ind nederst i ovnen.
  10. Når dine landstykker er færdighævet, stilles de ind i ovnen, og der hældes et par deciliter kogende vand i fadet.
  11. Luk straks ovnen og lad nu landstykkerne bage i ca. 13-15 minutter. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  12. Efter 10 minutter lukkes dampen ud af ovnen, og fadet med vandet fjernes. Bag landstykkerne færdige, og luk gerne damp ud en gang mere.

Næringsindhold

Kalorier149kcalKulhydrater31gProtein4gFedt0.4gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt0.04gNatrium312mgKalium45mgKostfibre1gSukker1gCalcium7mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

De færdigbagte landstykker køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Landstykkerne er gode at fryse ned, og så har du altid lækre brødstykker i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    marts 16, 2021 at 11:59 am

    Hej Holger. Undrer mig over, at du i dine brødopskrifter ikke bruger maskine men håndkraft. Er der en særlig grund til det, og i fald hvilken? Hilsen Marianne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 16, 2021 at 12:43 pm

      Hej Marianne
      Det er da et meget godt og relevant spørgsmål. Jeg bruger skam begge metoder, men det afhænger af hvilket brød jeg bager.
      Jeg laver ofte brød i hånden, når det er langtidshævede brød. Her er det simpelthen ikke nødvendigt at ælte dejen ret meget. Som i dette tilfælde med landstykker.
      Dejen røres sammen med en smule gær, og da den hæver i lang tid, ja så får du et fantastisk brød ud af det.
      Modsat maskinælter jeg dej til eks. franskbrød og boller, hvor gluten skal dannes på kortere tid.
      Håber det hjælper 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Marianne skriver

        marts 17, 2021 at 8:52 am

        Tak for hurtigt svar. Vil prøve at følge din fremgangsmåde.Lyder meget logisk.👍

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required