Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks på pande

Laks på pande

Laks på pande med cremet tomatflødesovs, bimi og ris
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift med laks på pande, der serveres med ris, bimi og en virkelig skøn sovs, som du bla. laver med soltørrede tomater.

Laks på pande er nem aftensmad, og her er laks i godt selskab med ris, bimi og en meget lækker og cremet tomatflødesovs.

Pandestegt laks er utrolig nem at lave, og den smager altså godt. Og den skønne sovs laver du blandt andet med soltørrede tomater.

Bimi kendes også som aspargesbroccoli eller broccolini, og den er både sund og velsmagende.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også hvordan steger laks i ovn.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Laks med ris og spinat på 20 minutter
  • Laks i karrysauce med grøntsager
  • Laksefad med broccoli, citronflødesovs og kogte ris

Opskrift med laks på pande

Laks på pande med cremet tomatflødesovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift med laks på pande, der serveres med ris, bimi og en virkelig skøn sovs, som du bla. laver med soltørrede tomater.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g laks (delt i fire stykker)
  • olivenolie (til stegning)
  • salt og friskkværnet peber
Cremet tomatflødesovs
  • 3 spsk olie (fra glasset med soltørrede tomater)
  • 8 soltørrede tomater (hakkes groft)
  • 1 stort rødløg (hakkes groft)
  • 2 fed hvidløg (hakkes fint)
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning (gerne grøntsag eller klar bouillon)
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron (friskpresset citronsaft)
  • 1 håndfuld persille
Ris
  • 250 g ris (koges som anvist)
Bimi
  • 400 g bimi (aspargesbroccoli)

Fremgangsmåde

  1. Kog ris som anvist på pakken. Bruger du ris i kogepose kan det klares på ca. 10 minutter.
  2. Varm en pande op med lidt olie. Laks på pande steges først 5-7 minutter på skindsiden, og derefter et minuts tid på kødsiden/oversiden. Krydres med salt og friskkværnet peber. Tages til side.
  3. Vask panden af og stil den tilbage på kogepladen. Kom tre spiseskefulde olie fra glasset med de soltørrede tomater på panden.
  4. Tilsæt derefter hakkede soltørrede tomater sammen med løg og hvidløg, og lad det sautere et minuts tid.
  5. Kom vand ved sammen med en bouillonterning, og lad det koge lidt ind. Derefter tilsættes fløde, og sovsen koges ind til passende tykkelse. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand. Smages til med peber (den er formentlig saltet nok) og friskpresset citronsaft. Skru ned på lavt blus, og lad sovsen stå mens du koger bimi til din laks på pande. Lige inden servering vendes lidt finthakket persille i.
  6. Bimi eller aspargesbroccoli dampes i ca. tre minutter i letsaltet vand, hvorefter vandet straks hældes fra.

Næringsindhold

Kalorier816kcalKulhydrater66gProtein40gFedt44gMættet fedt18gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt17gKolesterol153mgNatrium880mgKalium1409mgKostfibre5gSukker7gVitamin A1728IUVitamin C109mgCalcium148mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Laks på pande anrettes med lidt sovs nederst nederst på en lun tallerken, og derpå et stykke laks. Man kan evt. fjerne skindet forsigtigt inden servering.

Anrettes også med lidt ris og bimi, og resten serveres ved siden af. Pynt gerne laksen med lidt kørvel eller anden krydderurt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required