Her får du min opskrift med laks på pande, der serveres med ris, bimi og en virkelig skøn sovs, som du bla. laver med soltørrede tomater.
Laks på pande er nem aftensmad, og her er laks i godt selskab med ris, bimi og en meget lækker og cremet tomatflødesovs.
Pandestegt laks er utrolig nem at lave, og den smager altså godt. Og den skønne sovs laver du blandt andet med soltørrede tomater.
Bimi kendes også som aspargesbroccoli eller broccolini, og den er både sund og velsmagende.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også hvordan steger laks i ovn.
Se også mine populære opskrifter på:
- Laks med ris og spinat på 20 minutter
- Laks i karrysauce med grøntsager
- Laksefad med broccoli, citronflødesovs og kogte ris
Opskrift med laks på pande
Laks på pande med cremet tomatflødesovs
Ingredienser
- 600 g laks - delt i fire stykker
- olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Cremet tomatflødesovs
- 3 spsk olie - fra glasset med soltørrede tomater
- 8 soltørrede tomater - hakkes groft
- 1 stort rødløg - hakkes groft
- 2 fed hvidløg - hakkes fint
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - gerne grøntsag eller klar bouillon
- 2,5 dl fløde
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 1 håndfuld persille
Ris
- 250 g ris - koges som anvist
Bimi
- 400 g bimi - aspargesbroccoli
Fremgangsmåde
- Kog ris som anvist på pakken. Bruger du ris i kogepose kan det klares på ca. 10 minutter.
- Varm en pande op med lidt olie. Laks på pande steges først 5-7 minutter på skindsiden, og derefter et minuts tid på kødsiden/oversiden. Krydres med salt og friskkværnet peber. Tages til side.
- Vask panden af og stil den tilbage på kogepladen. Kom tre spiseskefulde olie fra glasset med de soltørrede tomater på panden.
- Tilsæt derefter hakkede soltørrede tomater sammen med løg og hvidløg, og lad det sautere et minuts tid.
- Kom vand ved sammen med en bouillonterning, og lad det koge lidt ind. Derefter tilsættes fløde, og sovsen koges ind til passende tykkelse. Bliver den for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand. Smages til med peber (den er formentlig saltet nok) og friskpresset citronsaft. Skru ned på lavt blus, og lad sovsen stå mens du koger bimi til din laks på pande. Lige inden servering vendes lidt finthakket persille i.
- Bimi eller aspargesbroccoli dampes i ca. tre minutter i letsaltet vand, hvorefter vandet straks hældes fra.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Laks på pande anrettes med lidt sovs nederst nederst på en lun tallerken, og derpå et stykke laks. Man kan evt. fjerne skindet forsigtigt inden servering.
Anrettes også med lidt ris og bimi, og resten serveres ved siden af. Pynt gerne laksen med lidt kørvel eller anden krydderurt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: