Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med squash

Laks med squash

laks med squash og fuldkornspasta
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på laks med squash, spinat og fuldkornspasta, der er en nem og simpel ret til hele familien. Virkelig god hverdagsmad.

Laks med squash er en skøn fiskeret, der både er nem at lave og som de fleste vil synes godt om.

Retten laves også med frisk spinat og fuldkornspasta, men du kan selvfølgelig også anvende en almindelig pasta. Her har jeg anvendt pastapenne, men pastaskruer og lignende er også fine at bruge.

Jeg har anvendt et stykke laks på ca. 500 gram til fire personer, og her kan du med fordel købe en hele side laks og tilberede den. Eller bed din fiskehandler om et stykke, der er skåret fra den tykke ende af laksen.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Lakserulle med squash og dild
  • Pasta med citronsauce og laks
  • Laks med lynstegte grøntsager
  • Laksegryde med karry

Opskrift på laks med squash

Opskriften er beregnet til fire personer, og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Retten smager dog godt med lidt brød til.

Laks med squash

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her er min opskrift på laks med squash, spinat og fuldkornspasta, der er en nem og simpel ret til hele familien. Virkelig god hverdagsmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g laks
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g Fuldkornspasta (eller alm. pasta)
  • 1 løg (halveret og skåret i tynde både)
  • 4 fed hvidløg (grofthakket)
  • olivenolie
  • 1 squash (i mindre tern på ca. 1 x 1 cm.)
  • 250 g spinat (frisk)
  • 1 tsk oregano
  • 2,5 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)

Fremgangsmåde

  1. Til laks med squash starter du med at lægge 500 g laks på et stykke bagepapir på en bageplade. Dryp med friskpresset citronsaft fra 1 citron og krydr med salt og friskkværnet peber. Bages ca. 15-18 minutter ved 180 grader varmluft og tages ud.
  2. Imens koges 250 g Fuldkornspasta i saltet vand. Gem lidt af kogevandet til sovsen.
  3. Og imens laks og pasta tilberedes svitser du 1 løg og 4 fed hvidløg i lidt olivenolie, men uden det tager farve. Svitses 2-3 minutter.
  4. Tilsæt så 1 squash i små tern og lad det stege videre i 3-4 minutter ved middel varme.
  5. Kom gradvist 250 g spinat ved, og lad spinaten falde sammen. Tilsæt også 1 tsk oregano.
  6. Kom 2,5 dl madlavningsfløde ved sammen med den kogte pasta. Smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt gerne lidt af kogevandet fra pastaen indtil du har den rette konsistens og mængde på sovsen.
  7. Del den stegte laks i mindre stykker, og læg laksestykkerne øverst som du kan se på billedet. Jeg bruger gerne en spiseske til det.

Næringsindhold

Kalorier542kcalKulhydrater60gProtein39gFedt18gMættet fedt4gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt8gKolesterol76mgNatrium721mgKalium1413mgKostfibre3gSukker6gVitamin A6125IUVitamin C44mgCalcium214mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige ret serveres straks, og du kan blot stille panden på bordet, hvor alle så kan tage fra. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte skriver

    oktober 30, 2024 at 10:53 am

    Dejlig ret, måske et lille drys cayennepeber for at give lidt kant.
    Bruger meget oftet dine opskrifter som jeg syntes er gode og let forståelig

    Svar
  2. Helle Kjærgaard skriver

    juli 24, 2024 at 6:33 pm

    Lækkert

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 11, 2024 at 8:53 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og kom gerne med din vurdering af den. På forhånd tak.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required