Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med pesto

Laks med pesto, tilbehør og citrussauce

laks med pesto
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMS
Indhold
  • Laks med pesto, tilbehør og citrussauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på laks med pesto
  • Tips
  • Kommentarer

Laks med pesto, tilbehør og citrussauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på laks med pesto. En nem lakseret, der serveres med stegte kartofler, bønner, grønkål og en lækker citrussauce.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Laks med pesto
  • 600 g laks (svarende til 4 stk. laks)
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk pesto (grøn)
  • 4 spsk panko rasp
Stegte grøntsager
  • 600 g kartofler (små, delt i kvarte)
  • 1 dl olie (til stegning)
  • 200 g grønne bønner (evt. fra frost)
  • 150 g grønkål (snittet)
  • 1 citron (lidt friskpresset saft)
Citrussauce
  • 2 dl vand
  • 0,5 terning hønsebouillon
  • 1 tsk sennep
  • 1,5 dl madlavningsfløde (jeg bruger en 4%)
  • 2 tsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til pesto med laks starter du med, at tænde ovnen på 180 grader varmluft, og lægge et stykke bagepapir i en bradepande.
  2. Læg de fire stykker laks i bradepanden, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. Fordel en stor spiseskefuld grøn pesto på hvert stykke laks, og drys panko rasp over. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
  4. De små kartofler skæres i kvarte/mindre stykker, og steges sprøde og møre i olie på en varm pande. Start med en god varme, og skru efterhånden lidt ned for varmen. Vend dem ofte, og stegetiden er ca. 10-15 minutter.
  5. Derefter tilsættes grønne bønner, der steges med et par minutter, hvorefter snittet grønkål kommes ved. Vend rundt. Steg et par minutter mere, og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  6. Citrussauce: Kog vand op i en lille gryde sammen med en halv bouillonterning. Pisk sennep i sammen med madlavningsfløde. Jævn med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier712kcalKulhydrater46gProtein38gFedt43gMættet fedt5gFlerumættet fedt11gEnkelumættet fedt19gTransfedt0.1gKolesterol88mgNatrium1506mgKalium1725mgKostfibre8gSukker7gVitamin A4525IUVitamin C88mgCalcium249mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på laks med pesto

Laks med pesto er en helt vidunderlig ret, der samtidig er rimelig nem at lave.

Her steges stykker af laks i ovnen, og inden er de dækket med grøn pesto og drysset med panko rasp. Det smager altså godt.

Se også: Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Du kan bruge en købt pesto, men jeg vil da foreslå dig at lave en nem og hjemmelavet grøn pesto med basilikum. Den er altså endnu bedre, og opskriften finder du linket.

Laks med pesto er fantastisk hverdagsmad, retten er smuk en tallerken - og så er den virkelig god som gæstemad. Serveret med et køligt glas hvidvin.

Opskriften er beregnet til fire personer med ca. 150 gram laks pr. person.

Tips

Du kan med fordel lige pille skindet af laksen inden servering. Læg forsigtigt laksestykkerne om på siden, og med en kniv kan du nemt skille skindet fra laksestykkerne.

Ellers serveres laks med pesto på en bund af de stegte grøntsager, og rundt om grøntsagerne lægges 2-3 spiseskefulde citrussauce.

Server resten af saucen i en lille skål, som sættes på bordet. Velbekomme.

Se også: Glaseret laks med blomkålsris og spinat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required