• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ovnbagte søde kartofler med timian og olivenolie

Ovnbagte søde kartofler med timian og olivenolie

billederesultat for ovnbagte søde kartofler
4.7 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
99
SHARES
FacebookMessenger99PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. november 2024 - Udgivet:  8. februar 2016

Ovnbagte søde kartofler er en lækker sag, som er meget nem at lave.

Mange tror fejlagtigt, at søde kartofler er i familie med vores velkendte kartofler, men det er de slet ikke.

I konsistens minder de mest om græskar, men de vokser under jorden. Som vores kartofler.

De kaldes også "batat", og optræder i forskellige farver, men smager dog altid nogenlunde ens. Nemlig sødt.

Du kan bruge dem på samme måder som vores danske kartofler, nemlig koge dem, frittere eller stege dem i ovnen.

Søde kartofler skrælles ikke

Du behøver ikke skrælle en sød kartoffel - den kan sagtens spises med skræl. Blot du vasker dem grundigt.

Kartoflerne kommer typisk fra USA, og de indeholder langt mere protein end de klassiske kartofler.

Og i dag spises de over store dele af verden. I øvrigt en del i det asiatiske køkken.

Opskriften er beregnet til 3-4 personer som tilbehør.

Se også disse opskrifter:

  • Salat med søde kartofler
  • Søde kartoffelfritter
  • Cremede flødekartofler
  • Pommes Anna

Opskrift

billederesultat for ovnbagte søde kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ovnbagte søde kartofler - nem opskrift

4.71 fra 24 stemmer
Min opskrift på søde kartofler i ovn, og faktisk er der slet ikke tale om kartofler, men mere om græskar. Og de skal ikke skrælles.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 139
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g søde kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk timian - tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Rengør kartoflerne grundigt under rindende, koldt vand. Skær enderne fra, og smid dem ud.
  2. Del så kartoflerne på langs, og skær dem ud i mundrette stykker. Du kan selvfølgelig også vælge at skære dem i både.
  3. Læg dem i ildfast fad, og hæld en god slat olivenolie ud over dem.
  4. Giv dem også et par teskefulde tørret timian og groft salt. Du kan selvfølgelig hakke et lille bundt frisk timian, og bruge det i stedet. Rosmarin er også godt til søde kartofler.
  5. Vend det hele godt rundt med fingrene, så smagen af timian fordeler sig på alle "kartofler".
  6. Så skal de bages. Sæt dem ind midt i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og nu skal de hygge sig der i cirka 25 minutter. Så er de lækre og møre, og lige til at nyde.

Næringsindhold

Kalorier: 139kcalKulhydrater: 25gProtein: 2gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 69mgKalium: 427mgKostfibre: 4gSukker: 5gVitamin A: 17781IUVitamin C: 5mgCalcium: 42mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ovnbagte søde kartofler passer som lækkert tilbehør til mange retter med kød.

Prøv dem eksempelvis til en grydestegt roastbeef.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gabs

    februar 23, 2022 at 1:21 pm

    Mega lækker opskrift. Tak for den.

    Svar
  2. Lissi Voss Jepsen

    december 26, 2021 at 2:25 pm

    Kartoflerne kommer typisk fra USA, og de indeholder langt mere protein end de klassiske kartofler.
    Dette skriver du, men alle andre steder, jeg har kontrolleret, står der faktisk at de søde kartofler indehold MINDRE protein. Diætisten i Fit&sund skriver således:
    den stivelsesholdige kartoffel indeholder hele 2% protein, hvor den søde kartoffel kun indeholder 1,3%. Og dette forhold nævnes flere andre steder.

    Svar
  3. Conny K

    oktober 26, 2020 at 12:45 pm

    Søde kartofler er gode for diabetikere, da de stort set ikke påvirker sukkertallet.

    Svar
  4. Jesper

    juli 31, 2020 at 6:00 pm

    Du skriver, at søde kartofler indeholder mere protein end almindelige kartofler, men det passer ikke.
    Ifølge maddata.dk er der 1,3g protein/100g sød kartoffel, hvorimod der er 1,8 g protein/100g ny kartoffel.

    Svar
  5. Julie Hansen

    januar 31, 2019 at 7:02 pm

    Jeg går ud fra at der menes 500g søde kartofler og ikke 500 søde kartofler til 3-4 mennesker 😀 Ellers fin enkel opskrift 🙂

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 01, 2019 at 8:56 am

      Hej Julie

      Ha ha - den var smuttet 🙂 Jo, selvfølgelig er det gram og ikke 500 søde kartofler, medmindre du er MEGET sulten 🙂

      Den er hermed rettet - mange tal.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required